Hamileyseniz neyi yiyip neyi yiyemeyeceğiniz hakkında bunalmış olabilirsiniz, fakat üzülmeyin sitemizde bu konu hakkında yeterli bilgi mevcuttur. Gebelikte bıldırcın eti ve yumurtası yemek güvenlimidir? makalemizde bu konu hakkında bilgiler verdik.
Bıldırcın eti çok popüler, sık tüketilen bir et olmadığı için maalesef bu etin hamilelikte güvenilir olup olmadığı konusunda bilgi bulmak zordur. Çoğu durumda, bıldırcın gebelik sırasında tamamen güvenlidir ve büyüyen fetüse bazı değerli besinler sunar. Siz yine de bu eti yemeden önce doktorunuza danışın.

Bıldırcın ve Gebelik
Pediatrician William Sears “Hamilelik Kitabı” yayınında bıldırcının hamile kadınların tüketebileceği güvenli kümes hayvanları içinde yer aldığını bildirmiştir.
Aynı kitapta yüksek miktarda kurşun içerebilen ton ve somon balıkları, çiğ yumurta, kabuklu deniz hayvanları ise gebelikte uzak durulması gereken yiyecekler olarak zikr edilmiştir.

Az pişmiş bıldırcın eti ise gıda zehirlenmesi, sistemik enfeksiyon gibi çeşitli sorunlara yol açıp, gelişmekte olan fetüse zarar verebilir. Bıldırcın eti yiyecekseniz iyi pişmiş olmasına ve hijyenik koşullarda hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Nörolog Lise Eliot ‘un “What’s Going on in There?” kitabında bıldırcın, tavuk, horoz vb kümes hayvanlarının antibiyotik ilaç ve hormona maruz kalması, ve gebe kadının bunu tüketmesinin teratojen etkiye yol açabileceğini bildiriyor. (Teratojen fetüs yahut embriyoda, beyin hasarına, körlüğe, büyüme bozukluklarına hatta ölüme yol açabilecek hastalık, ilaç ya da çevresel ajanlara verilen isimdir)

Yabani bıldırcın genellikle daha güvenli olmasına rağmen, bu kuşun çeşitli kirleticiler ve diğer tehlikeli kimyasallara maruz olmadığını bilmek imkansız olduğundan, yabani bıldırcın etini yemekden de kaçınmalısınız.

Bıldırcın Yumurtası
Bıldırcın yumurtası taze ve iyice pişmiş olduğu sürece hamile kadınlar için güvenlidir. Kötü kokan, sarısında kahverengi bir leke olan, tarihi geçmiş bıldırcın yumurtalarından ise uzak durmalısınız. Uzmanlara göre az pişmiş yani cıvı olarak bilinen yumurtalar gıda zehirlenmesi riski taşıdığından özellikle gebelikte asla çiğ bıldırcın yumurtası tüketmemelisiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir