Hangi pozisyon sizi mutlu edebilir? Erkekler sevişirken kadınların vücut kusurlarına dikkat eder mi? Aylık sevişme sıklığı normu diye bir şey var mıdır? İşte aradığınız cevaplar;

Daha mutlu bir seks hayatı yaşamak her kadının hakkı. Bunun için öncelikle bazı yanlış inançları bir kenara bırakmak gerekiyor. Bunun yanı sıra bedenimizi, partnerimizin bedenini, cinselliğin güzel yönlerini keşfederek mutluluğa yelken açmak çok zor değil.

İşte, daha güzel bir seks yaşamı için her kadının aklında bulunması gereken gerçekler…

Her kadının mutlaka zevk aldığı bir pozisyon vardır, sizinkini bulun
Bu demek oluyor ki yeni pozisyonlar denemeli ve sizi en çok mutlu edeni bulmalısınız. Denemeden bilemezsiniz.

Partnerinizin bir ‘kusurölçer’i yoktur, rahat olun
Seks esnasında vücudunuzun kusurları ortaya çıkacak ya da yanlış bir şey yapacaksınız diye kendinizi sevişmenin akışına bırakamamak yapacağınız en büyük yanlışlardan biridir. İyisi mi kusur örtmek için harcayacağınız çabayı seksten zevk almaya harcayın. Çünkü erkekler uyarıldıklarında kendilerinden geçmelerini sağlayan nörokimyasal madde almış gibidirler. Sözün özü, kusurlara takılmakla meşgul değildirler.

Tertemiz, yumuşacık ve rahat bir yatakta seksin hakkı yendi
Mutfakta ya da arabada sevişmenin aslında daha seksi olduğu söylendi hep. Dolayısıyla bu tarz fanteziler yapmaya yönlendirildik. Ama şunu unutmamak gerekir ki yumuşacık ve tertemiz çarşafların üstünde sevişmekte utanılacak bir şey yok.

Seks klişeleri klişedir ama işe yarar
Gecelik bir otel odası tutun, birlikte köpüklü bir küvet keyfi yapın. Daha iyi hissetmek için mumlarınız da hazır olsun. Mutlaka sonuç verir.

Herkes sizden daha çok ya da daha iyi seks hayatına sahip değildir
Sevişme sıklığının bir ‘norm’u yoktur. “Herkes ayda şu sayıda sevişmelidir” diyemeyiz. Cevaplamanız gereken tek bir soru vardır: Sizin için yeterli miktarda seks yapıyor musunuz?

Pek çok zevk tekniği bilmeniz gerekmez
Erkeğinizi mutlu edince siz de mutlu olursunuz, evet. Ama onu mutlu etmek için teknik bilmiyorum diye üzülmeyin. Çünkü erkekleri orgazma ulaştıran pek çok yol vardır. Onun reaksiyonlarına odaklanmanız yeterli. Zevk aldığı ve acı duyduğu hareketleri kestirebilirsiniz böylece.

Vücudunuzu şehvete hazırlamanın en iyi yolu ara vermektir
Ayrı geçirilen sekssiz bir gece ya da bir süre seksten uzak durmak ilişkiyi besler. Hem eşinizle birbirinizi özlersiniz hem de sekse olan açlığınız artar.

Büyük orgazmların anahtarı Kegel egzersizindedir
Pelvik bölgenizi güçlendiren Kegel egzersizi seks hayatınıza da iyi gelir. Bu bölgenin güçlü kaslara sahip olması seks boyunca kontrolü sağlamanızı sağlar ve daha güçlü orgazmlar yaşamanıza yardım eder. Basitçe yapmanız gereken idrarınızı tutuyor gibi pelvik kaslarınızı sıkmak ve serbest bırakmak.

İlişki sırasında acı duymak normal değildir
İlişki esnasında ağrı ve acı çekmek, gergin olduğunuzun ya da yeterince ön sevişme yapmadığınızın göstergesi olabilir. Ama bunu sık yaşıyorsanız bir doktora görünmenizde fayda vardır. Nedeni idrar yolları enfeksiyonu olabilir.

Doğum kontrol yönteminizi gözden geçirmelisiniz
Dağınık bir hayattan tek eşli uzun süreli bir ilişkiye başladığınızda ve çocuklarınız olduğunda, hayatınız boyunca en az iki kere kullandığınız doğum kontrol metodunu gözden geçirmeniz gerekir. Bebekten sonra sadece vücudunuz değişmekle kalmaz, davranışlarınız da değişim gösterebilir. Örneğin doğum kontrol hapını içme konusunda daha gevşek davranabilirsiniz.

Seks yaşla birlikte daha çok gelişir
…Ya da çokça pratikle veya bir partnerle uzun yıllar süren deneyimle ya da yukarıda bahsettiğimiz tüm bu önerilerle… Gelecek sizin için çok parlak görünüyor!

İlgili Konular ;
Kegel Egzersizleri