Doğru bir makyaj uygulaması için kişi yüzünü iyi tanımalı, kusurlu yerleri gizlemeli, güzel hatları ise vurgulamalıdır. Kemerli burun makyajı yapımı resimli anlatım makalemizde adım adım bu makyajın yapılışını anlattık. Yüzde kusurlu bölgeleri gizlemek için bir çok makyaj tekniği vardır. Burun, gözlerden sonra yüzde en çok dikkat çeken organdır ve çoğu kişinin burun şekli güzel değildir. Siz de burun şeklinizden rahatsız oluyorsanız, bu durumu makyajla kamufle edebilirsiniz. Burnu düzgün göstermenin en etkili yolu, kontürleme makyajından geçer. Kontürleme makyajı sayesinde vurgulamak istediğiniz bölgelere açık tonda makyaj uygular, gizlemek istediğiniz yerleri ise gölgelerle kapatırsınız. Bu ışık oyunları sayesinde ideal yüz hatlarında bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Kontürleme için kullanacağınız kozmetik ürünler şunlardır;
Gölgeleme için
Cilt renginizde iki ton kadar koyu concealer, pudra, fondöten vb.

Aydınlatma için
Cilt renginizden iki ton açık renkte aydınlatıcı.

Kemerli burun kontürleme ile nasıl düzeltilir?
İlk başta yapmanız gereken baz kullanarak makyaja hazır olmaktır, daha sonra fondöteni uygulayın, makyaj sabitleyici sprey sıkın.
1.yöntem kemerin olduğu bölgeye gölgeleme yapılmasıdır, böylece çıkıntılı alan, gölgelenerek geri plana atılır.

2. yöntem
Kemerin başladığı çukur yerin belirlenmesi ve tam bu kısma aydınlatılma yapılmasıdır. Bu nokta aydınlatılınca, kemerle oluşan fark eşitlenmiş olur, kemerli
burun görüntüsü minumuma indirilir.

kemerli_burun_makyaji_yapimi_resimli_anlatim (1)

Kemerli Burun Makyajı

kemerli_burun_makyaji_yapimi_resimli_anlatim (2)

Kemerli Burun Makyajı

kemerli_burun_makyaji_yapimi_resimli_anlatim (3) kemerli_burun_makyaji_yapimi_resimli_anlatim (4) kemerli_burun_makyaji_yapimi_resimli_anlatim (5)