Saçlarını uzatmak isteyen çoğu kadın,zararlı kozmetik ürünlerinden faydalanmayı tercih ediyor. Oysa kozmetik ürünler saçın yıpranmasına ve saç tellerinin kırılmasına neden olmaktadır. Kimyasal ürünlere başvurmak yerine doğal ve basit yöntemleri uyguladığınızda saçınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzadığını göreceksiniz.

Marul kürü ile saç uzatma

1 adet dilimlenmiş turp ve 4 yaprak marulu 1 litre suda kaynattıktan sonra süzüp saçınıza sürün. 1saat beklettikten sonra durulayın. Marulun içinde bulunan E vitamini sayesinde saçların uzaması sağlanır.

Badem yağı ile saç uzatma

Eczanelerde bulabileceğiniz Bemiks ampulu badem yağı ve sarımsak yağı ile karıştırın. Sinemaki otunu 1 su bardağı suda kaynattıktan sonra bu karışıma ekleyip saçlarınıza masaj yaparak sürün. 20 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Haftada 1 defa uyguladığınız takdirde 1 ayda saçlarınızın hızla uzadığını fark edeceksiniz.

Elma sirkesi ile saç uzatma

2 bardak suda kekik kaynatılır. İçine biberiye, 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı, ve 1 çay bardağı elma sirkesi ilave edilir. Saçınıza masaj yaparak bu karışımı sürüp 45 dakika beklettikten sonra durulayın. Saç köklerini güçlendirip, hücrelerin canlanmasını sağlayan bu kür ile saçlarınız hızla uzamaya başlayacaktır.

Turp ile saç uzatma

1 turpu rendeledikten sonra, kaynayan su içine atılır. İçine 3 dal marul ilave edilir. Kaynatılmaya devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınır. Süzüldükten sonra kalan su saçlara sürülür. Marulun E vitamini içermesi nedeni ile saçlar daha hızlı uzar. Haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Lavanta ile saç uzatma

Kaynamış suyun içine lavanta eklenir. Demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra durulama suyu olarak kullanılır. Banyodan çıkarken son dökme suyu olarak bu karışımı kullanmalısınız. Saçlarınızı bir daha durulamadan çıkın. Lavanta suyu saçların uzamasını sağlar. Haftada 2 kere uygulanabilir.

Saç Uzatma Yöntemleri için tıklayın !