Saç dökülmesini yavaşlatan (bazı çalışmalara göre yeniden saç çıkmasını sağlayan) sarımsak ve zeytinyağı ile saç bakımı özellikle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Sarımsağın sülfür, vitamin ve selenyum içeriği, zeytinyağının yumuşatıcı etkisiyle birleşerek başta yıpranmış ve dökülen saçlar olmak üzere saç bakımında etkili bir doğal seçenek sunuyor.

Sarımsağın Saça Faydaları

Saç, tırnaklar, sinirler ve cilt için faydalı olan sülfür açısından zengin sarımsak aynı zamanda selenyum ile E vitamininin vücut tarafından daha iyi işlenmesini sağlayarak saç sağlığı üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Yine saç sağlığı açısından önemli olan C, B6, B1 vitaminlerini içeren sarımsak özellikle yıpranmış saçları besler ve kolojen üretimini arttırır.

Sarımsaklı saç bakım ürünlerinin (sarımsak şampuanı, sarımsak tozu, sarımsak yağı…) yeniden saç oluşumunu desteklediği, saçların zayıfladığı bölgelerde tekrar saç çıkmasını sağladığı yönünde bazı bilimsel araştırmalarda bulunmakta. Aynı etkiyi elde etmek için bu ürünler yerine evde sarımsağı döverek saç derinize direk masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağının Saça Faydaları

Saç derisini ve saç tellerini yumuşatıcı etkisi bulunan zeytinyağı özellikle yıpranmış ve kolay kırılan saçların bakımında kullanılmaktadır. Saç şekillendirici ürün ve cihazların kuruttuğu, zayıflattığı saçlar için kullanabileceğiniz en etkili doğal ürünler arasında yer alan zeytinyağı düzenli olarak kullanıldığında saçlara doğal parlaklık verir, hacim kazandırır ve daha saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sarımsak ve Zeytinyağı ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarımsağı yukarıda belirttiğimiz gibi havanda dövüp suyunu çıkardıktan sonra direk olarak saçların zayıfladığı bölgelere sürebilirsiniz. Bunun haricinde aktarlarda hazır olarak bulabileceğiniz sarımsak yağını da kullanabilirsiniz. Sarımsağı saç derisine sürerken parmak uçlarınızla masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırmanız etkisini daha da arttıracaktır.

Sarımsağı saçınızda yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra saçlarınızın uzunluğuna göre belirleyeceğiniz miktar zeytinyağını yine saç derinize masaj yaparak sürün. Geniş ağızlı bir tarak yardımıyla zeytinyağını diplerden uçlara doğru yayın. Her tutama eşit miktarda sürdüğünüzden emin olduktan sonra başınıza bir havlu sarın ya da bone takın ve 1-2 saat bekletin.

Zeytinyağını ve saç derisinde kalan sarımsağı normal bir şampuanla yıkayabilir ve nemlendirici kullanabilirsiniz.

Sarımsak ve zeytinyağı ile saç bakımının bilinen bir yan etkisi olmamasına karşın sarımsak alerjiniz varsa bu ciltte kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilir. Sarımsağa karşı alerjiniz olup olmadığını tüm saç derinize uygulamadan önce elinizin üzerinde küçük bir alana sürerek görebilirsiniz.