Zaman zaman saçlarımızın renginden sıkılırız. Farklı bir görüntü hoş olur diye düşünürüz. Ama bir taraftan da korkularımız vardır. Ya kullanacağım boya saçlarıma zarar verirse, dökülmesine neden olursa? Bunun gibi soruları aklınızdan çıkarmanızı öneririz. Çünkü doğal saç boyama yöntemlerini öğrendikten sonra başka boyama şeklini deneyeceğinizi düşünmüyoruz.

 

Kızıllık isteyenlere kına

Kına saçlarınızı hem besler hem de çok güzel bir kızıl renk verir. Hazırlaması ve uygulaması da oldukça basittir. Kına sürülebilir bir akışkanlığa getirin. Eğer saçlarınızın baskın bir kızıl renk almasını istiyorsanız karışımı soğan kabuğunu kaynattınız su ve demlenmiş çayla hazırlayabilirsiniz. Saçlarınızın sağlığı için içerisine bir miktar hakiki zeytinyağı koyabilirsiniz. Bu karışımı saçlarınızın hepsine uygulayın. Saçlarınızı toplayıp streçle sarın. Bu şekilde 5-6 saat bekleyin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra mükemmel değişimi fark edeceksiniz.

Çayın doğal rengi

Eğer koyu renk saçlara sahipseniz ve saçlarınızın beyazlaşmasını önlemek istiyorsanız bu karışımı mutlaka denemelisiniz. 2 kaşık siyah çay ile 2 kaşık ada çayını karıştırıp kaynatın. Yarım saat bekletikten sonra saçınıza uygulayın. Bu karışımı 2 ay boyunca her gün uygulayın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra da uygulayabilirsiniz.

Papatya mucizesi

Papatyanın faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Bu kadar faydalı bir bitkiyi neden saçlarımıza uygulamayalım? Sarışın bayanlar özellikle kış aylarında saçlarının matlaştığından şikayet ederler. Papatya sayesinde saçlarınıza canlılık kazandırabilirsiniz. 100 gram kuru papatyayı kaynar suya atıp 40 dakika bekletin. Saçınızı yıkadıktan sonra kurulayın. Sonra bu suyla saçlarınızı yıkayın. 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu uygulamayı haftada 3 defa uygulayabilirisiniz. Böylece saçlarınızın canlılık kazandığını görebilirsiniz.

Kahverengi saçlara soğan kabuğu

Tercihinize göre bir miktar soğan kabuğunu kaynatın. İçerisine üç kaşık demlenmiş çay ekleyin ve yarım saat bekletin. Saçınızı her yıkamadan sonra havluyla kurutun ve yaptığınız karışımı saçınıza uygulayın. 1 ya da 2 ay sonra saçlarınızdaki değişimi görebilirsiniz. Adeta röfle yapmışsınız gibi bir renge kavuşacaksınız. Hem de saçınıza hiç zarar vermeden.

Ceviz kabuğu boyası

Eğer saçlarınızda beyazlar varsa bu karışımnı mutlaka denemenizi öneririz. Yapmanız gereken şey oldukça basit. 3 kaşık yeşil ceviz kabuğunu döverek ezin.5-6 adet ceviz yaprağını 2 su bardağı suda kaynatın. Kaynayan suyu soğutup içerisine ezdiğiniz ceviz kabuğunu koyun. Bu karışımı şişe içerisine koyup iyice çalkalayın. Doğal bir boya elde etmiş oldunuz. Saçınıza uyguladığınızda kahverengi ya da biraz daha açık bir renk elde etmiş olursunuz. Bu karışımı her gün bir çay bardağına dökerek saç diplerine pamukla uygulamalısınız. Bu uygulama 1 hafta sürecek. Daha sonra hafta 1 veya 2 defa aynı uygulamayı yapmalısınız. Yalnız bu defa saç diplerine değil saçlarınıza sürmelisiniz. Bu şekilde saçlarınızı hem beslemiş hem de doğal bir boyayla boyamış olursunuz.

Doğal Saç Boyaları için tıklayın…