Vücudunuza detoks uygulamanın, onu içten dışa temizlemenin pekçok yolu vardır, size bildireceğimiz “Doğal Detoks Yöntemleri” ile karaciğeriniz, iç organlarınız temizlenmeye başlayacak, sağlıklı bir bedene kavuşacaksınız.

Kendinizi halsiz, yorgun, depresif ve bitkin mi hissediyorsunuz? tüm bu belirtiler bedeninizde toksin yani zehirli atıkların birikimini gösteriyor. Günümüz hayat koşulları, çevre kirliliği, hormonlu gıdalar, stres gibi pek çok etken hücre, doku ve organlarınızı paslandırıp, hastalıklara yol açıyor. Bütün bunlar temizlenmeye, arınmaya, hafiflemeye kısacası detokslanmaya ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Bedenimiz toksinleri dört yoldan atar,bu yollar karaciğerden safra kesesi yoluyla bağırsaklar, idrar yolu ile, balgamla ve derimizden yoluyla.Vücudumuzun toksinleri temizlemekte kullandığı en önemli yollardan biri karaciğerdir.Karaciğer yoluyla atılan toksik maddeler safra aracılığıyla atılır.
Detoks yapan maddeler kullanırken zehirli maddeler safra aracılığıyla bağırsaklara bol miktarda dökülür ,ve vücudumuz temizlenir. Vücudunuza detoks uygulamanın, onu içten dışa temizlemenin pekçok yolu vardır, size bildireceğimiz “Doğal Detoks Yöntemleri” ile karaciğeriniz, iç organlarınız temizlenmeye başlayacak, sağlıklı bir bedene kavuşacaksınız.

Doğal Detoks Yöntemleri
Limonlu Sıcak Su İçin
Sabah ilk iş olarak limonlu sıcak su içmek, günlük yapılması gereken, bedeni detokslamanın en kolay yollarındandır.
Limon ekşi ve asidik olsa da, aslında vücudun dengesini, sağlığını koruyan alkali bir yiyecektir.
Limon, vücudumuzun temel organlarından olan karaciğeri toksinlerden arındırıyor, düzenli bir şekilde işlemesini sağlıyor.
Taze sıkılmış sıcak (aşırı sıcak değil) limon suyunu içerek güne başlamak bedeninize yapacağınız en büyük iyiliklerdendir.

Kahvaltınızda Muhakak Yeşillik Olsun
Yeşilliklerden oluşan bir öğün, alkali seviyemizi dengeler, vücudumuzda birikmiş olan zehirleri temizler.
Günlük diyet listeniz mümkün mertebe sebze ve meyveden bolca içersin.
Meyve ve sebzelerin bedenize ne kadar mineral ve vitamin sağladığını, muhakkak hergün yenmesi gerektiğini bilen, bu bilinçte olan insan maalesef az.
Sağlıklı bir yaşam için, ıspanak, lahana, pazı, domates, salatalık, aklınıza ne sebze gelirse sabah kahvaltılarınızda bunlar yeralsın.

Aç Karnınızda Meyve Yiyin
Meyvelerin 20-30 dakika gibi kısa sürede sindirilip, kana karıştığını, bu kadar kısa sürede bedenimize faydalı hale geldiğini biliyor muydunuz?
Meyveler çok sağlıklı besinlerdir, sindirimleri de kolaydır, aç karnına tüketildiğinde bedeninize detoks etkisi yaparak, size çok enerji verir.
Maksimum fayda için meyveleri açken, yemekten yarım saat önce yemelisiniz.

Lifli Gıdalarla Beslenin
İyi bir sindirim ve boşaltım sistemi detoks programının en önemli kısmıdır.
Tahıllar, meyveler, sebzeler, baklagiller gibi bol lifli(posalı) yiyeceklerle beslenmek
sağlıklı bir tüketim ve boşaltım sistemi demektir.
Posalı yiyeceklere beslenmenizde sıkça yer vermek şişkinlik, kabızlık, midede gaz birikimi gibi sindirim sorunlarından da sizi koruyacaktır.

Detoks için en iyi 10 gıda öğrenmek için tıklayın

Bitkisel Çay İçin
Bitkisel çay içmek doğal detoks yöntemlerinden biridir. Bitki çayları özellikle biz kadınların vazgeçilmezlerindendir.
Zencefil, tarçın, rezene, nane, kekik, ısırgan, ve benzeri otlar vücuttan toksinlerin atılmasında büyük rol oynarlar.
Bu çaylar karaciğerinizi, dalağınızı ve diğer iç organlarınızı temizleyip, sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarına devam etmelerini sağlar.

Günde 2 Litre Su İçin
Su içmek, detoks için çok etkili bir unsurdur.
Doktorlar ve sağlık uzmanları günde ortalama 8 bardak su içmeyi tavsiye ediyorlar.
Fakat egzersiz yapıyor ve terleyerek sürekli su kaybediyorsanız, daha fazla içmelisiniz.
Organlarımızın görevlerini kolayca yerine getirebilmesi, sağlıklı hücrelerin bekası için günde ortalama 2 litre su için.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.