Güneş kızarıklığı güneşli bölgede uzun süre kalmakla, ciltte meydana gelen tahriş ve kırmızı görüntüdür. Güneş yanığı kızarıklığı nasıl geçer? makalemizde güneş yanığı kızarıklığına ne iyi gelir?  kızarıklık ne kadar sürede geçer? konusuna yer verdik.

Güneş yanığı için yoğurt
Buzdolabından soğuk yoğurdu çıkarın, kızarıklık olan yere sürün, 5 dakika bekleyip, suyla durulayın, yoğurt anti inflamatuar, antibakteriyel özleriyle cildi rahatlatıp, kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.

*Güneş yanığı tedavisi için ilaç ; Ibuprofen, aspirin, ya da diğer anti-enflamatuar ilaçlar şişme ve tahrişi azaltıcı, güneş yanığı kaynaklı acıyı hafifletici özlere sahiptirler. Güneş yanığını fark eder etmez, doktorunuza danışarak bu ilaçlardan için.

*Yüzünüz veya vücudunuzdaki güneş yanığı ileri boyutta değilse, kızarıklık şeklindeyse, pamuklu bir bezi soğuk suyla yıkayıp, kızarıklık olan yere uygulayın.
Soğuk kompres acıyı ve sıcaklık hissini azaltacaktır.gunes_yanigi_kizarikligi_nasil_gecer (1)

 

*Güneşe aşırı maruz kalmakla beden büyük ölçüde su kaybeder, bol su içerek hem su seviyenizi dengeleyebilir, hem de güneşin zararlarını en aza indirgeyebilirsiniz.

Güneş yanığı için patates
Patatesleri dilim şeklinde kesin ve kızarıklık olan bölgeye uygulayın, patateste bulunan nişasta, kızarıklığı hafiftletmeye yardımcı olacaktır.

*Traş köpükleri soğutucu, ferahlatıcı ajanlar içerdiğinden, güneşten kızarmış cildinize uygulayıp, rahatlayabilirsiniz.

*Şayet güneşten dolayı bedeniniz kızardıysa, küveti ılık suyla doldurun ve içine eşit miktarlarda yulaf ezmesi, süt, bal ve aloe vera ekleyin, yaklaşık 15 dakika boyunca küvette oturun.

Güneş yanığı için alovera jel

*Güneş kızarıklığı olan yere alovera jel sürün. Çiçekçiden satın alabileceğiniz alovera yaprağını uzunlamasına kesip, içinden jelini çıkarın ve kızarıklık olan yere uygulayın. Alovera şifalı özleri ile tahrişi gidericek, cildinizi rahatlatacaktır.gunes_yanigi_kizarikligi_nasil_gecer (2)

Güneş yanığı ve karbonat

*Su ve karbonatı karıştırıp macun kıvamına getirin, daha sonra kızarıklık olan yere sürüp 3-5 dakika bekletin ve yıkayın.
Şayet güneşli alana çıkmak zorundaysanız, bol giysiler giyin, uzun kıyafetler tercih edin, başınızı örtün.

Güneş yanığı kabarcıklarını asla patlatmayın! yoksa cildinizde iz kalmasına neden olabilirsiniz.

*Ilık duşlar da güneş kızarıklığını hafifletecektir.

*Güneş kızarıklığı ve yanığı olan yere direk buz uygulamak, muhtemelen ağrınızı artıracağından, bundan kaçının.gunes_yanigi_kizarikligi_nasil_gecer (3)

Güneş yanığı nasıl önlenir?

Güneşe çıkmadan muhakkak güneş koruyucu kullanın.

Denize girip çıktıktan sonra yahut havluyla kurulandıktan sonra güneş kreminizi tekrar sürün.

E ve C vitamini güneş yanığını, kızarıklığını iyileştirebilen antioksidanlar içerir.
Özellikle yaz aylarında bu vitaminlerce yüksek yiyecekleri tüketin, yahut doktorunuza danışıp, hap şeklinde alın.

Güneş yanığı ne zaman geçer? güneş yanığı ortalama 2-3 gün içinde geçecektir.

İlgili konular

Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Tıklayınız 

Güneş Yanıklarından Kurtulmanın Doğal Yolları Tıklayınız

Doğal Güneş Kremi Resimli Tarif Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.