Herbalist tavsiyelerinden oluşan, hemoroid doğal tedavi yöntemleri yazımızı siz hemoroidden muzdarip hastalar için hazırladık. Basur bitkisel tedavi yöntemleri yazımızdaki bildirdiğimiz tavsiyelere uyarak kısa sürede bu derdinize şifa bulabilirsiniz.

Hemoroidi doğal yöntemler ile tedavi edebilmek için uzmanların önerdiği ve herhangi bir zararı olmayan bazı yöntemler var. Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid anal kanalın üstünde bulunan genişlemiş vaziyette olan şişliklerdir.

Hemoroid (Basur) Nedir, Belirtileri

Hemoroid sindirim sisteminin son bölümünde bulunan anüsün cilt ve barsağın son kısmında yer alan yumak şeklindeki toplardamarların rahatsızlığıdır. Hastalık damarlardaki kanın geri dönememesi, toplanması, ileri evrelerde de pıhtılaşması ya da iltihaplanmasına bağlı gelişen klinik tablodur.

Hemoroidi tedavi etmenin ve hemoroid oluşumunu önlemenin en iyi yolu kabız kalmamak, yani lifli gıdalarla beslenmektir.

Hemoroid (Basur) Nedir, Belirtileri
Hemoroid Belirtileri

Hemoroidin belirtileri anüs etrafında şişlik, kanama, tahriş, kaşıntı, ağrı vb şeylerdir.Bazen hemoroid sorunu öyle şiddetli boyuta gelir ki, ameliyattan başka seçenek gözükmez.

Bu aşamaya gelmeden size önerimiz hemoroid doğal tedavi yöntemlerini uygulamanızdır. Dilerseniz Hemoroid İçin Doğal Krem Tarifi göz atabilirsiniz.

Hemoroidin iç ve dış olmak üzere iki türü mevcut. Hemoroid neden olur sorusuna verilebilecek cevaplardan bazıları ise şu şekildedir:

  • Kabızlık ya da ishal gibi bağırsak hareketlerinde değişiklik,
  • Bol alkol tüketimi,
  • Kalın bağırsak kanseri,
  • Şoförlük ya da pilotluk gibi meslekleri icra etme.

Hamilelikte Hemoroid Problemi

Uzmanlar hamilelikte hemoroid probleminin olmasının çok doğal bir şey olduğunu vurguluyor. Pek çok kadın gebelik döneminde hemoroid sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Bebek anne karnına baskı uygular. Bunun yanı sıra pelvis bölgesinde kan akışı da hızlanır. Bu durum da toplardamarlarda şişkinlikler meydana getirir.

Hamilelikte Hemoroid
Hamilelikte Hemoroid

Gebelikte en sık varis şekilde hemoroid görülür. Doktorlar genellikle hamile kişilere basur tedavisi için bitkisel yöntemler önerir.

Hemoroid İçin Evde Neler Yapabilirim? Bitkisel Tedavisi

Hemoroid tedavisi için evde denenebilecek yöntemlerden bir tanesi patlıcan tüketmektir. Basur bitkisel tedavi patlıcan en çok tavsiye edilen sebzelerdir.

Basura patlıcan iyi gelir mi
Basura patlıcan iyi gelir mi

Yapılan araştırmalar sonucunda patlıcanın kabızlığa iyi geldiği ve nem seviyesini ayarlamasından dolayı da kanamaya engel olduğu tespit edilmiştir. Bundan dolayı da basurun tedavisi için de oldukça etkili çözümlerden bir tanesidir.

basur aloe vera iyi gelir mi
basura aloe vera jeli

Hemoroid nasıl geçer evde tedavi arayanlara önerilebilecek bir başka bitki ise aleo veradır. Aleo vera ile basurunu tedavi etmek isteyen kişiler tamamen doğal bir aleo vera bulmalıdır. Bu aloe vera anüs bölgesine uygulanmalı ve 15 dakika kadar bu şekilde beklenmelidir. En son olarak da bölge güzelce temizlenmelidir. Bu yöntem ile şişkinlik hızlı bir şekilde inecektir.

Hemoroid Doğal Tedavi Yöntemleri

hemoroid doğal tedavi yöntemleri
hemoroid doğal tedavi yöntemleri

Sarımsak

Sarımsak, şifa dolu, iyileştirici güçlü bir bitkidir. Güçlü anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri ile hemoroidden kurtulmada büyük rol oynar.

Bir kaç diş sarımsağı ezip içine biraz hindistan cevizi yağı karıştırın.
Basurlu bölgeye bunu dışarıdan uygulayın. Kaşıntı, ağrı ve kanamaya deva olacak bu formülü hemoroidden tamamen kurtulana kadar yapın.

hemoroid doğal tedavi yöntemleri
basur bitkisel tedavi yöntemleri

Hindistan Cevizi Yağı

Hemoroid için hindistan cevizi yağı uygulayın, bölgeyi durulayın ve uygulamayı tekrarlayın. Hindistan cevizi yağı hemoroide hızla etki edecek ve bir kaç gün içinde ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Hindistan cevizi yağı bilinen en etkili hemoroid tedavi yöntemlerindendir.

Aloe vera jeli hemoroid doğal tedavi yöntemleri
Aloe vera jeli hemoroid doğal tedavi yöntemleri

Aloe Vera

Aloe vera birçok hastalığa şifa olan harika bir bitkidir. Müthiş bir anti-inflamatuardır ve ciltteki tahriş yeri rahatlatıp, iyileştirir. Yapmanız gereken şey çok basit, yalnızca hemoroidli bölgeye aloe vera jel uygulamak.

Aloe vera jeli hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz.
Hemoroidden kurtulmak için hemoroid doğal tedavi yöntemi arıyorsanız,
aloe verayı muhakkak denemenizi tavsiye ederiz.

hemoroid doğal tedavi yöntemleri
hemoroid doğal tedavi yöntemleri

Güvercin Ağacı Bitkisi

Güvercin ağacı bitkisi batı tıbbında yüzyıllardır hemoroid ve diğer hastalıkları tedavide kullanılır. Bu bitki şişmiş damarları büzüp şifa verir.
Güvercin ağacı bitkisinin hemoroid için kullanımı da çok basittir.

Güvercin ağacının ağrı dindirici özelliği yıllardır bilinmektedir
ve hemoroid tedavisinde en fazla tavsiye edilen şifalı bitkilerdendir.
Procyandin, reçine veflavonoid içerir ve anti-iltihapsaldır.

Günde üç kez temizlemek ve kurutmak için bir pamuk yardımıyla hemoroidlere uygulanabilir. Anal bölgeye haricen krem veya tampon olarak uygulanır. Büzücü görevi görerek, hemoroidin kanamasını azaltır, şişkinlik, ağrı ve kaşıntıya iyi gelir.

Elma sirkesi basur doğal tedavi yöntemleri
Elma sirkesi basur doğal tedavi yöntemleri

Elma sirkesi

Elma sirkesi hemoroid bitkisel tedavi yöntemlerinin en popüler olanlarındandır. Bir parça pamuğu elma sirkesine batırın, basurlu bölgeye bunu uygulayın. İyileşme hızla görülecek, kısa sürede hemoroidler kaybolmaya başlayacaktır.

Elma sirkesi ile uygulayabileceğiniz diğer bir alternatif, yarım bardak elma sirkesini suya karıştırın ve üzerine oturun. Diğer yöntemlerimiz olan Basurun Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü için Tıklayın !