Bedenimizin sağlıklı olması için doğru bir beslenme çok mühimdir. Kahvaltı ise günün en önemli öğünlerindendir. Kahvaltı yapmanın önemi hakkında bilgiler makalemizde kahvaltı
yapmanın faydaları hangileridir? neden kahvaltı yapmak zorundayız? konusu hakkında bilgiler verdik.

Beslenma uzmanları vücudumuz için gerekli enerjiyi karşılayan en iyi öğünün kahvaltı olduğunu ve kahvaltı için en uygun saatin sabah 9 civarı olduğunu bildiriyorlar.
kahvalti_yapmanin_onemi (1)

Keyifli ve lezzetli bir kahvaltı yalnızca bedenimize yakıt kazandırmakla kalmaz, ayrıca bize neşe ve pozitif enerji katarak, ruh halimizi de iyileştirip, bize moral verir.

kahvalti_yapmanin_onemi (2)

ABD’de diyetisyenlerce yapılan araştırmalar göre sağlam kahvaltı yapan kişilerin gün boyu tok kaldıklarını ve zayıflamak için ekstra çaba sarfetmek zorunda kalmadıklarını gösteriyor.

kahvalti_yapmanin_onemi (3)

Yumurta, peynir, süt ürünleri gibi yiyecekler tok tutan ideal kahvaltılık gıdalar olarak bildiriliyor.

kahvalti_yapmanin_onemi (4)

Yine araştırmalar gösteriyor ki güne kahvaltı ile başlayan kişiler başlamayanlara nazaran daha kuvvetli bir hafıza ve daha uzun süre konsantrasyon kapasitesine sahipler. Özellikle okul çağındaki çocuklar asla kahvaltı yaptırılmadan okula gönderilmemelidir.

kahvalti_yapmanin_onemi (5)

Kilo almanın nedenlerinden biri de metabolizmanın yavaş olmasıdır.
Öğün atlamak metabolizmayı sarsan, işlemez hale getiren en önemli diyet hatalarındandır. Kahvaltı ederek vücudunuz için gerekli kaloriyi alabilir, böylece
metabolizmanızın düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.