2009 Nisan Annelerinın Doğum Günü Hazrlıkları ve Menüleri

ssengun

Bal Böceğim SeLeNiM
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
7.607
1
356
43
Bursa
Bebeklerımınızn ılk doğum gunu için hazırlıklarınız nelerdır ne menuler yapıcaksınız gelsın tarifler

KAMPLUMBAĞA POĞCA
3 yumurta(1 sarı uzeerıne)
1 subardağı sut
1 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ
1oo gr erıtılmış tereyağ
1 paket maya
2corba kasığı şeker
2 tatşı kasığı tuz
Aldığı kadar un

İçine beyaz peynır yada ne dılersenız

Yapılışı
Unu bır kaba alın içine maya tuz seker koy karıstır ortasını havuz gıbı acın ıcıne sıvıyağ ve margarını su süt ve 3 yumurtanın akıyla 2 sının sarısını ekleyın yavas yavas unu ekleyıp yumusak bı hamur elde edın hamuru 45 dk mayalayın

Kamplumbağanın gövdesı için tumurta buyukluğunde hmuru elınızle acın ıcıne harcı koyup yuvarlayın kafası için daha kucuk yuvarlak yapın içine harcı koyun en son ayaklarını yapın gözlerıne zeytın koyabılırsınız hamurları hazırladıkan sonra uzerıne yumurta sarısı surun 180 derece ısıtılmış fırında pişirin

kırpık(sakallı )

3.5 su bardağı un ( 4 olabılır)
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta akı içine (sarısı ustune)
1 tatlı kaşığı tuz
1çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ

ıçine
100 gr beyaz peynır
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2.3 çorba kaşığı sut
Maydonoz
Kaşar
Susam- çörek otu karısımı

Unu bı kaba alıp tozşeker ve tuzla karıştırın ortasını havuz gıbı açıp yaş mayayı süt su yumurta akı sıvıyağ ilave edıp yuğurun ve yarım saat mayalandırın
Hamurdan fındık buyukluğunde parçalar ayırıp yağlı kağıt serılmıs fırın tepsisine dizin
Uzerine yumurta sarısı surup fırın tepsisinde 10 dk dınlendırın 180 derece fırında uzeri kızarıncaya dek pişirin

Soğuyan hamurları yarıya kadar kesın ıcıne sut sıvıyağ la yumuşatılmış peynırden koyun bıraz dışarına tasırınkı dığer malzemeler yapışsın dışarıda kalan kısımları kıyılmış maydonaza yada kaşar yada susam çörek otu karışımına batırın

250 gr eritilmiş margarın
1 çaybardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz aldığı kadar un
1 adet orta boy haşlanmış patates

ıçi için
3 ortaboy haşlanmış patates
100gr rendelenmiş kaşar
Tuz
üzerine
1 yumurta akı
Galeta unu

Yapılışı

Hamur için olan butun malzemeler konur yumuşak bı hamur elde edilir ve strece sararak bır gece buzdolabınd bekletılır
Ertesi gun buluktan cıkarılıp yarım saat beklenır iç malzemeler hazırlanır daha sonra hanurdan cevız buyukluğunden parçalar koparıp elle açılır iç harcı konur yuvarlanıp once yumurta akına daha sonra galete ununa batırılıp yağlanmış tepsiye dızılır
180 derece fırında kızarıncaya dek pişirilir.

malzemelerınızı gelcek kısı sayısına göre arttırabılırsınız bundan 16 tane cıkıyo

•4 adet yufka
•1 su bardağı süt
•1/2 su bardağı sıvı yağ
•250 gr beyaz peynir (ben yarısını tulum peyniri kullanıyorum farklı bir lezzet veriyor)
•1/4 demet maydanoz
•1 yumurta sarısı
•1 orta boy domates
•2 adet çarliston ya da sivri biber
Yufkalardan bir adedini serip üzerine sıvı yağ ve süt karışımını fırça ile sürüyoruz. ıkinci yufkayı üzerine kapatıp 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Peynir ve maydanoz karışımını kestiğimiz üçgen parçaların geniş kısımlarına koyarak gevşek sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra kalan süt ve yağ karışımını böreklerin üzerine sürüyoruz.
Yumurta sarısını da sürdükten sonra bıçakla orta kısımlarını keserek ince dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Börekleri hazırladıktan sonra vaktiniz var ise pişirmeden 2-3 saat buzdolabında bekletirseniz sonuç daha güzel oluyor.

ben bunu kıymalısını yapıcam o gune
kıymalının harcı
cantık gıbı oluyo 1adet domates
1 ortaboy soğan
300 gr kıyma tuz karabıber

hamur malzemeleri:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 4-4,5 su bardağı un
• 1 paket dr. oetker kabartma tozu
pizza harcı:
• 100 gr sucuk
• 100 gr sosis
• 4 adet yeşil biber
• 2 adet domates
• 2 yemek kaşığı su
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1,5 su bardağı kaşar rendesi
hazırlanması:
1. 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 4-4,5 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ile hamur hazırlayın.
2. bu arada 100 gr sucuk, 100 gr sosis, 4 adet yeşil biber ve 2 adet domatesi ince ince doğrayın. bu malzemeleri 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 su su bardağı kaşar rendesi ile karıştırın.
3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepside ortasını çukurlaştırarak yuvarlak şekilde yayın. üzerlerine mazlemeyi doldurun. yarım bardak kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpin ve 175C'ye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin

Bunların galete unlusu harıc hepsı yapılmış tarıftır kızlar ıc harcları farklı olarak denedım ben ama buraya normal tarıflerını yazdım

Kısır

•7-8 taze soğan
•yarım demet maydanoz
•1 kuru soğan
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı biber salçası
•2 su bardağı sıcak su
•bir tatlı kaşığı tuz
•2 su bardağı ince bulgur
•1 yemek kaşığı nane
•2 yemek kaşığı pul biber
•1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
•1 kahve fincanı limon suyu
•1 kahve fincanı zeytinyağı

hazırlanışı:
1. taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.

2.bır bas soğanı bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını guzelce kavurun 2 su bardağı bulguuru genıs bı kaba koyun ardından ıkısu bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)

3. soğan, ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.1 dişte sarımsak rendeleyın tercıhe göre

4. sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını koyun servıse yakın yeşilliklerini karıstırıp servıs edebılırsınız dılersenız lımon yerıne nar ekşiside olur kaynanamın tarıfı sımdıye kadar ondan ıyı yapana denk gelmedım

Malzemeler:
-1 paket milföy
-1 Paket muzlu puding
-3 Su bardağı süt
-1 Adet muz
-Hindistan cevizi rendesi
-Damla çikolata
-File badem
-Yumuşak şekerler
Yapılışı:
-Milföy hamurlarını damla şeklinde kesin ve 180 derede fırında pişirin. Süt ve pudingi pişirin. Milföyleri enine ortadan ikiye keserek içine puding koyun ve üzerine muz dilimleri yerleştirin. Kalan puding ile pastanın dışını tamamen kaplayın ve hindistan cevizi rendesi ile her yerini kaplayın. Damla çikolatalardan göz, bademlerden kulak yapın. Bıyıklar maydonoz sapı :) Renkli şekerleri farelerin arasına serpiştirin. Görüntü gerçekten çok güzel ouyor. Dolapta biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

ben bunun uğur böcegini yapmaya calısıcam bakalım

ellerine sağlık sehercim
bencede uğur böceklisini yap yoksa başına kalabilir
ayyyy fareyi kim yemek isterki hhihihihihihii

seher harikasın çok iyi olmuş burası tabi tariflerinde..ben kaplumbağa ve fareye bayıldım..mügecim hamster o bişii olmaz ondan korkma heheheh

GÖKKUŞAĞI BÖREĞı

MALZEMELER

6 adet yufka

Haşlanmış patates,tuz karabiber

Kaşar peyniri ve beyaz peynir

Kırmızı közde biber yada yeşil biber

Kıyma ve pastırma

Ispanak.
Arasına sürmek için

2 bardak süt
Yarım erimiş margarin
Üzeri için 1 yumurta ve 2 kaşık yoğurt
YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp içine biraz karabiber , kırmızı biber ve tuz koyup püre yapalım.1. yufkamızı tezgahımıza yayalım zarf şekli gibi kenarlarından katlayalım.Üzerine eritilmiş margarin ve sütümüzü sürelim.Patatesli harcı kenarına yerleştirip rulo yapalım.2.yufkamızıda aynı işlemi yapıp arasına kavurduğumuz kıymalı ve pastırmalı harcı koyup rulo yapalım.3.yufkamızada ıspanakları yıkayıp kurutup doğrayıp tuzla karıştırıp yufkamızın kenarına koyup rulo yapalım.4.yufkamıza peynirli harcı koyup rulo yapalım.5. yufkamızada kırmızı biberli harcı koyuyoruz.Bütün yufkalara fırçamızla yağ ve sütlü harcı sürmeyi uunutmuyoruz.En son işlem ise 6. yufkamızı tezgaha yayıp yine harcımızı sürüyoruz ve rulo şeklinde ki 5 yufkayı üst üste koyup hepsini birlikte sıkıca rulo yapıyoruz.Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.Çıkartıp 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz.Yağlanmış tepsiye yatık şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüyoruz.Fırınımızda pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruZ

siz içleri değiştire bilirsiniz kızlar ben sadece patates kıymalı ve peynırlısını yapıyorum bırde acelenız varsa 2 saat bekletın yoksa bı gun önceden yapın daha ıyı :)

Son düzenleme:
Ayyyyy. Coookkkk tesekkurlerrrrttt
coookkkkk sagolun
resimler hele superrrr
burdan kopya cekip becerebilirsem yapicam insallahhh

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/10/5671.jpg
bunu biliyosunuzdur ama tarifini yazayım dedim ben bunuda yapmayı düşünüyorum da..
2 s. b. un
3/4 karbonat
1 çay kaşığı tuz
200 gr tereyağı oda ısısında
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket 80 gr bitter çikolata..küçük küçük kıyılmış
3 kutu bonibon :)
2 tane fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.

Bir kapta unu, tuzu karıştırın.

Oda ısısına gelmiş yumuşak tereyağını mikserle 1 dk . kadar çırpın. Şekeri de ekleyip 1-2 dk. daha çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları içine kırıp tamamen karışana kadar iyice çırpın
Vanilyayıda ekleyip çırpmaya devam edin. Mikserin hızını en düşüğüne getirerek unlu karışımı 3 defada ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kıydığımız çikolataları içine atıp tahta kaşıkla yada spatulayla karıştıralım.Kurabiye hamurunu 30 dk. boyunca buzdolabında dinlendirelim.(yoksa elinize yapışır.Fırınınızı 180 dereceye.Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın üzerini biraz bastırın. 5 er cm. aralıklarla tepsiye dizin(ben ilk tepsiyi biraz yakın koymuşum birbirlerine bitiştiler:) ).10-11 dakika pişirin. Beyaz kurabiye şeklinde olacak. Fırının kapağını açın kurabiyeler daha yumuşaktır. Üzerlerine bonibonları hafifçe bastırarak dizin.

ıstediğiniz kadar kalmış kek parçaları
1 paket krema
1 paket çikolata 100 gr
1 kaşık nutella
1 kaşık fındık kreması
irice çekilmiş fındık ,fıstık
1 kase dolusu damla çikolata
isteğe bağlı kuru üzüm
karemel sos
Üzerini süslemek için
yeşil fıstık tozu ,file badem,pasta şekerlemeleri.hindistan cevizi,nesquik,nescafe
Kremayı ısıtmak üzere bi tencereye koyun içine çikolatayı atın eritin.Kek parçalarını elinizle veya robotta un haline getirin.Tencereye ekleyin.Karemel sos hariç bütün malzemeleri katıp güzelce elinizle yoğurun..Dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabına kaldırın ,çıkarıp elinizle yuvarlaklar yapınDonan yuvarlakları karamel sosa bulayıp etrafını fındık fıstık pasta süsüne batırdm..Tekrar dinlenmesi için buzdolabına koydum..Kıtır kıtır donan trufları dolaptan çıkarıp servıs edın bu alıntıdır ben yapıcam doğum gunune

Son düzenleme:
http://i1003.hizliresim.com/2010/3/10/4415.jpg
http://i1003.hizliresim.com/2010/3/10/4425.jpg
ıki katlı hazır pandispanya kullandım,orta kısmında ise pötibör bisküvileri ortadan ikiye keserek aynı bisküvili pastada olduğu gibi aralarına puding sürüp dik dik yerleştirdim.Bisküviyi ikiye kesme işi biraz zor oldu bunun yerine boyutu daha küçük olan piknik bisküvileri kullanabilirsiniz ,bu bisküvi dizme işini sizlere yardımcı olması için yukarıda görüntüledim.Pastanın dış kısmını dr otker in pasta kreması ile yaptım.Kekin bir katını çemberin içerisine yerleştirdim üzerine biraz puding döküp bisküvileri pudinge batırıp dizdim, tekrar pudingi döküp kekin ikinci katını koydum ve böylece 2-3 saat kadar beklettim daha sonra çemberi çıkarıp krema ile üzerini süsledim.alıntıdır ben daha yapmadım

Son düzenleme:
MALZEMELER: 4-5 Patates haşlanmış ve rendelenmiş
1 adet limonun suyu
1-2 çorba kaşığı mayonez veya yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
Civ civlerin gözleri çörek otu,burunları havuç,ayakları dere otu,erkek civcivin tepeciği havuç
Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.Püre haline getirdiğimiz patatesimize diğer malzemelerimizi ilave edip servis tabağına alıyoruz.Normal de ben içine bolca mısır konservesi de ekliyorum ancak hayvancıklar yapacağımdan rahat çalışabilmek için mısırı bu kez ilave etmedim.Salatanıza benim gibi şekil verebilir ya da servis tabağına alıp sunabilirsiniz.

Back
X