Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

ayy canım zahmet oldu sana yaaa:1hug:
kusura bakmaa hatta geçen gün bu böreki denemek istedim ama tarifi bulamayınca başka yaptım misafirlerime. ilginç gelmişti bu içine un konuyor ya...

birde bir şey daha sorucam diğerine o şekli nasıl verdin kuzucum?

kusura bakma burcucum çıkmıştım netten..

evet o mayalarda olur eskiden hep o yaş mayaları kullanırdık (küp küp dediğin)

ama ben artık pakatin üstünde ınstant maya yazanlar var ya onlardan kullanıyorum.
direk malzemeye karıştırılıyor.
korkma bence dene bak çok güzel olucak..
markasını unuttum ama aynı kabartma tozları gibi beşli üçlü paketler halinde satılıyor canım..

iyi geceler kızlar. ne var ne yok ? bakıyorum tarifler uçuşuyor hemen not alıyım bende:) hafta sonu annemler sürpriz yapıp yanıma geldiler kızlar 1 günlüğüne dünyalar benim oldu... çok şükür allahıma. burcucum bende mayalı hamura cesaret edemiyorum ama tupperwarenin hamur kabında mayalandırmayı düşünüyorum acaba onda nasıl olur ?? poğaça ve börek süper gözüküyor.. yazmalıkız tarif için teşekkürler canım

kusura bakma burcucum çıkmıştım netten..

evet o mayalarda olur eskiden hep o yaş mayaları kullanırdık (küp küp dediğin)

ama ben artık pakatin üstünde ınstant maya yazanlar var ya onlardan kullanıyorum.
direk malzemeye karıştırılıyor.
korkma bence dene bak çok güzel olucak..
markasını unuttum ama aynı kabartma tozları gibi beşli üçlü paketler halinde satılıyor canım..

dr.oetker in o tarz mayaları var o mu acaba canım bahsettiğin ?

birde bir şey daha sorucam diğerine o şekli nasıl verdin kuzucum?

bu soruya gelinceeeee

hamuru yoğurdum ikiye böldüm canım..
birinci parçayı mutfak tezgahında diktörtgen şekilde elimde tepe tepe büyüttüm kaydirigubbakcemile3
sonra hamurun üstüne harcımı koydum yayarak..
sonrada ucundan başlayıp rulo gibi sardım ve dilimledim..
canım aynı böreğim gibi yani..

tskler canim ekledigin icin
opuyorumnanaktan

iyi geceler kızlar. ne var ne yok ? bakıyorum tarifler uçuşuyor hemen not alıyım bende:) hafta sonu annemler sürpriz yapıp yanıma geldiler kızlar 1 günlüğüne dünyalar benim oldu... çok şükür allahıma. burcucum bende mayalı hamura cesaret edemiyorum ama tupperwarenin hamur kabında mayalandırmayı düşünüyorum acaba onda nasıl olur ?? poğaça ve börek süper gözüküyor.. yazmalıkız tarif için teşekkürler canım

opuyorumnanaktan

dr.oetker in o tarz mayaları var o mu acaba canım bahsettiğin ?

onlardan olmalı canım ..

yatağın içindeyim de mutfağa gitmeye üşeniyorum dur bakayım nette varsa resmi..

maya.jpg

işte bu maya canlarımmm

slm kızlar geçmişe bakamadım.
önemli bişeyler var mı bilmiyrm:(
çok sayfa var yine geride.
bugün biraz çeyiz aldım yine.
değişk olan bikaç bişeyi eklicem.
grnt016g.jpg

bu meyva çatallarım
grnt019fq.jpg

buda hasırdan ekmek kutum.
hasırdan oluşu hoşuma gitti
grnt015dj.jpg

evet canım dr amcanın mayası :D yarın alıp bu poğaçanı denemek istiyorum bakalım inşallah fırsatım olur :) tşkler canım

sonbahar canım hayırlı olsun güle güle kullan. inşallah ekmekliğin kullanışlı olur. ekmeklik çok önemli çünkü. bayatlamaması ve küflenmemesi yönünden. kızlar ben çıkıyorum. hayırlı geceler

dedikodu yapmaya geldiydimm kimsecikler yoookk :sm_confused:

sonbahar güle güle kullan aldıklarını, uğur böcekleri çok şirinmişş :) ekmek sepetide gerçekten görünüş olarak süper, ekmek saklamak için memnun kalmazsan başka şeyler koyarsın içine ne bilimm bi şekilde kullanırsın gene :)

yazmalıııı ellerine kollarına sağlıkkk gene nefis görünüyo

sulfattt aynen senindee :) akşam akşam karnımı acıktırdınız :))

porlandın sitesini gezerkene bi baktım onlarda çeyiz paketi yapmışlar :)

karıştırırken bu yemek takımını gördüm çok şirin görünüyoo

04POR020065.jpg

sonbaharr zeynep güle güle kullan canım
yazmalıı maşallah ne hamaratsın sen ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo yerimseniben

Back
X