Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok iyiy bir karar bizde de durum aynı babasıyla top oynarlar,saklambaç,yakalmaca vbs.benimle ise kitap okuruz,puzzel dizeriz,geometrik şekiller yaparız bvs.

bugün kararımı bi arkadaşıma anlattım nisanda 4 yaşını bitirecek kızı var. bana dediki hiçde iyi bir karar değil.şöyle örnek verdi.
bizdede durum aynıydı. sonra bir gece kızıyla uyumaya çalışmışlar babanın işi varmış nisan uyuyamamış babanın gelmesini beklemiş arkadaşımda demişki neden benimle uyumuyorsun beni sevmiyormusun. ama anne demiş senide seviyoruma ama babamı daha çok seviyorum. neden? çünkü babam benimle daha eğlenceli şeyler yapıyo sen hep kitap okuyorsun boyama yapıyorsun bişiler öğretiyorsun , hiç eğlenceli değil:))))))))))))))))
bi dahamı düşünsem kararı ne :)))))

dsc00249wl.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/7841/dsc00325k.jpg
http://img260.imageshack.us/img260/6006/dsc00322r.jpg
çoktan almıştım ama pek oynamadı zaten erkendi.dün tekrar gösterdim baya da oynadık.

çok güzel fikriye puzzlelarınız. ben bulamadım bunlardan yapabilecek gibide değilim şu an. güle güle kullanın.

febicim malum urasdada hırçınlık nöbetleri arttı. bende sordum dra. 2 yaş sendromuna bazı çocuklar erken girer. 18 ay üstü dikkat dedi.inatlaşmayın her dediğinide yapmayın dedi.bizde de haftasonu baba uyanıncaya kadar iyi gidiyor sonra olaya baba karışınca şımarıklılık düzeyi artıyor. helede dışarı anneanne babanneye gidince hepten herşey değişip ne yiyor ne duruyor.hatta dün annem önümüzdeki hafta ne biz gelelim ne siz gelin dedi banyoda kıyameti kopardı çünkü.hiç böyle yapmazdı artık salona tv önünde yıkıyalım diye düzenek kurduk nafille hem heryer battı hemde kucağımda yıkadık.çişide cabası:(((

hay allah yaaa.. bak sen şunun yaptığına .. çok çabuk büyüdüler.. herşeyi hesap ediyolar.. nasıl başedicez bilmem... guclubacismile

arkadaşlar paylaşın çok güzel, çok faydalı bilgi okudum,teşekkürler.Şuan 18-46 aylık çocuklar için oyun kitabı inceliyorum.ilk fırsatta birkaç oyun yazarım.

hoş geldin cnm .. oyunları bekleriz ...

merveyle bugün :

bitmiş su bidonuna delik açtık içine fasulye attık .. fasulye ayıklama ve kaşıkla aktarma .. bir kaba su koydum süngerle diğerine sıkmasını istedim .. şapur şupur salladı elini bunu yapmadı .. gazetelerden bulduğum resimlerden karton hazırladım sabah kartonuna baktı inceledi.. babası flash kartları yazıcıdan çıkarmış .. araya kalın karton yerleştirdim şefaf dosyaya geçirdim altını bantladım .. işte resimler..

30691883.jpg

çocuklarımızın olumsuz davranışları ve nedenleri :

1. çocuk devamlı ağlıyorsa ve ağlayınca dinleniyorsa anlaşılmak ve duyulmak için daha fazla ağlar .. yada altını ıslatan tırnak yiyen tembel antisosyal bir çocuk haline gelir..
  2. çocukta ki kıskançlık : çocuğu aşkım sevgilim diye severseniz çocukkta istenilmeyen duygular oluşabilir .. oğlunuz annesini babadan , kızınız babasını anneden kıskanır.. çünkü o sizin aşkınız değil ki sevgiliniz değil ki..
  3. dudaktan öpmek de yanlış.. çocuğa doğru mesajlar vermek lazım .. iki sevgili gibi konuşursanız ilerde cinsel sapma bile yaşayabilir..
  4. 2 yaşında çocuğun odası ayrılmalı ..aynı yatakta hiç yatırılmamalı..
  5. 7 yaşından sonra da kız ile erkek çocukların odaları ayrılmalı.. çünkü kız çocuklarının özel halleri 8-9 yaşında olabilir...
  6. hastalık sevgisizlik öksüzlük / neler geçirdim ben /çıkabilseydi bir güzel diyecek / güzelleşirdim ben ..
  7. çocuğa sürekli yaramazsın derseniz çocuk yaramaz olur onu benimser..

• 1 - kararlı olmak
  • evetlerin evet hayırların hayır olması . değişmemesi..
  • ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermemeliyiz..
  • çocuk başını duvara vurunca istediğini yaparsa anne çocuğuna bişey istediğinde başını duvara vur istediğini yapim mesajını vermiş olur
  • yemek konusunda ısrarcı olma.. ara öğünleri kaldır..
  • 2- Tutarlı olmak
  • anne ewet dediğğinde baba hayır dememeli
  • evde bir başkan olmalı bir köyde 2 muhtar olmaz..
  • anne babaya ait 2 ayrı kural olursa çocuk bu 2 liyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanır..
  • otorite olmalı eşitlik olmamalı..
  • eğer otorite anneyse çocuğa yeterli sevgiyi veremez ..
  • sağlıklı kişilik gelişimi için kız anneyi erkek babayı taklit etmeli..
  • erkek çocuk güçlü kimse onu taklit edecektir ..
  • anne sevgi ve şefkat kahramanıdır.. erkeksi roller alırsa otoriter olan olursa erkek çocuk annesini taklit eder .. çünkü erkek çocuk anne güçlüyse anneyi baba güçlüyse babayı taklit eder.
  • otoriter kişilik babada olmalı ki çocukların cinsel kimlikleri doğru oluşsun ..
  • bu demek değil ki babanın astığı astık kestiği kestik olsun .. diyalog olsun herkese sorulsun ama sonunda %49 anne % 51 baba son sözü söylesin ..
  • 3-sabırlı olmak lazım
  • doğru davranışları hemen kazanamaz bunun için sabırla beklemeliyiz..
  • fakat herşeye sabır değil
  • bazen kızabilmeli bağırabilmeliyiz..
  • düdüklü tencere gibi biriktirmemeli basınç fazlalaştıkça az az dışarı vermeliyiz ki daha sabırlı olalım ..
  • sabrın uzun süreli olabilmesi için ara ara dışarı vermeli
  • 4- evde sevgi olmalı
  • anne -baba-çocuk herkes birbirini sevmeli

burç fm okul evde başlardan alıntıdır..

Febicim kartlarınız çok güzel,ellene sağlık pek de yaratıcılısın.Ben de sanberke gazeteden arabalar ve tel kesip kartona yapıştırmıştım.En son küçük kartonlarda meyve resimleri yapıştırdım.Bu hafta misafirim var ve nette giremeyecem fazla ama misafirim gittikten sonra oyunları yazarım.Dıyer oyuncaklarımızın foto da yüklerim.
Bu günlerde sanberkin sevdiği oyun ise birkaç sandalye diziyorum ve bir top veriyorum ona o sandalyelerin altında geçiyor hep geçiyor hem de topu itiyor.Ben sandalıyenin diyer kenarında duruyorum ve gel gel diyorum gelince Sanberk geldi diyorum.Sonraki turda O sandalyenin altından geçerken ben dışırdan paralel olarak emekliyorum ve yarış yapıyoruz...Çabuk çabuk geliyorum.Bazen o kazanıyor bazen ben...sonunda kocaklaşıyoruz ole afferin bize diyorum.Güzel bir vakit geçirmiş oluruz.

Puzzel de alıp da yapmıyor zaten yapmaz daha küçüktür.Ama ben tek 2 tane hayvanı çıkartıyorum nasıl birleştireceğini gösteriyorum ve bu ne diye soruyorum hayvanın isimleri söylemiyor onların çıkartığı sesleri söylüyor.Tanıdığına emin olunca parçaları karıştırıyorum ve 1 hayvanın başını alıyorum ona da mesela atın ayakları nerde soruyorum bir kaç kez benim yardımıyla doğuru parçayı buldu..bugün ise daha az hatta yaptı.

Puzzel de alıp da yapmıyor zaten yapmaz daha küçüktür.Ama ben tek 2 tane hayvanı çıkartıyorum nasıl birleştireceğini gösteriyorum ve bu ne diye soruyorum hayvanın isimleri söylemiyor onların çıkartığı sesleri söylüyor.Tanıdığına emin olunca parçaları karıştırıyorum ve 1 hayvanın başını alıyorum ona da mesela atın ayakları nerde soruyorum bir kaç kez benim yardımıyla doğuru parçayı buldu..bugün ise daha az hatta yaptı.

ewet cnm çabuk öğreniyolar.. ama bazı şeyler için erken bence de.. mesela puzzle için çok erken diye düşünüyorum.. herşeyi de söylemelerini de bekleyemeyiz ayrıca .. muz ve elma diyo mesela merve çünkü gerçeğini de tanıyo ama avakodo resmini koyup öğrenmesini beklemek anlamsız.. hayvanlar için de geçerli.. kedi köpek ok. ama aslanı fil i canlandıramıyor.. ezberlemesi de gereksiz diye düşünüyorum.. onların sadece resmine baksın yeter .. yapamayacağı şeyleri isteyip yıldırmak istemiyorum .. herşeyi öğrenmek için daha çok zamanımız var değil mi yerimseniben

sandalye oyununuz çok eğlenceli gözüküyo.. alkisalkisalkis

puzzlelarınız çok güzel ama benim gözüm kaldı. ya belkide ben puzzle yapmayı çok sevdiğimden takıldım kaldım puzzle konusuna. birde hep puzzleların üstünde 18 artı yazıyor. yani çok erken gibi değil.bide bizim büyük büyük puzzlelarımız var bir ara fotosunu koyarım ilk yeğene almıştım ondan şevvale kaldı şevvalden sadece meyvelerle taşıtları kaçırabildim başında çok dövüşüyolar çünkü. uras onları çok seviyor.bizde senin sandalye oyununu o puzzleların altından geçerek yapıyoruz.pıt pıt pıt takıyo onları ben denk getiriyorum.

ewet cnm çabuk öğreniyolar.. ama bazı şeyler için erken bence de.. mesela puzzle için çok erken diye düşünüyorum.. herşeyi de söylemelerini de bekleyemeyiz ayrıca .. muz ve elma diyo mesela merve çünkü gerçeğini de tanıyo ama avakodo resmini koyup öğrenmesini beklemek anlamsız.. hayvanlar için de geçerli.. kedi köpek ok. ama aslanı fil i canlandıramıyor.. ezberlemesi de gereksiz diye düşünüyorum.. onların sadece resmine baksın yeter .. yapamayacağı şeyleri isteyip yıldırmak istemiyorum .. herşeyi öğrenmek için daha çok zamanımız var değil mi yerimseniben

sandalye oyununuz çok eğlenceli gözüküyo.. alkisalkisalkis

kesinlikle gerçeğini görerek öğrenmeleri daha kalıcı oluyor.mesela uras tavşanı hiç görmedi ne kadar tavşan desemde kartlarla o her gösterdiğimde bana bakıp havu (havuç) diyor.mini hayvan figürlerimiz var. ordan zürafa ve fili biliyor hiç görmediği halde. (kumbaralarımız vardı bebekken çok oynardı belki o yüzden kolay kavradı)ama gergedan ve aslanı hiç iplemiyor.ama şunuda farkettim önceden kartlarda yafa fotoğraflarda gördüğü birşeyi sonradan gerçekte görürse ilk çok heyecanlanıyor. mesela iş makinası deve kaplumbağa salyangoz vs vs görünce sanki ben bunu biliyorum der gibi heyecanlanmıştı.

urasa babası bugün üç karton kutu getirmiş. önce cevizleri doldurduk boşalttık sonra büyük eğitici küplerini koyup sakladık.hangisinin altında oynadık.bende bir sürü balon almıştım. onları şişirdik gol yaptık bir iki patlattık bolca yatağın üstünde hoppaa oynadık. koridorda bilardo labutlarını dizip devirmeye çalıştık.( asla tavsiye etmem labutları tplamak saklamak çok zor )uras topu yuvarlayıp yıkmaya çalışmaktansa eliyle topu alıp gelip tepelerine vura vura devirmeyi seviyor.sonra yorulup hamur yaptık.

puzzlelarınız çok güzel ama benim gözüm kaldı. ya belkide ben puzzle yapmayı çok sevdiğimden takıldım kaldım puzzle konusuna. birde hep puzzleların üstünde 18 artı yazıyor. yani çok erken gibi değil.bide bizim büyük büyük puzzlelarımız var bir ara fotosunu koyarım ilk yeğene almıştım ondan şevvale kaldı şevvalden sadece meyvelerle taşıtları kaçırabildim başında çok dövüşüyolar çünkü. uras onları çok seviyor.bizde senin sandalye oyununu o puzzleların altından geçerek yapıyoruz.pıt pıt pıt takıyo onları ben denk getiriyorum.

cnm benim gördüklerim genelde 3 yaş üzeri bilemiyorum .. ben kızıma kartondan rengi ve şekli eşleştirme oyunu yapıcam .. benim kızım anca onu yaparsa yapar.. uzun zamandır oynuyosa alışmıştır tabii.. biz merveyle zeka geliştirici aktivitelere yeni başladık.. buzamana kadar lego , oyuncak tencere çay takımı ve bebkleri , top , resimli kitaplarla vakit geçirdik yanlızca.. oyun hamuru için de erken gibi.. ben aldım hergün gösteriyorum ama kendi yapamıyor.. zamanla öğrenir sanırım .. oyun hamurunda da 3 yaş üseri yazıyodu.. kalemlerde nerdeyse tüm oyuncaklarda 0-3 yaş üzeri çizgi görüyorum ?

cnm benim gördüklerim genelde 3 yaş üzeri bilemiyorum .. ben kızıma kartondan rengi ve şekli eşleştirme oyunu yapıcam .. benim kızım anca onu yaparsa yapar.. uzun zamandır oynuyosa alışmıştır tabii.. biz merveyle zeka geliştirici aktivitelere yeni başladık.. buzamana kadar lego , oyuncak tencere çay takımı ve bebkleri , top , resimli kitaplarla vakit geçirdik yanlızca.. oyun hamuru için de erken gibi.. ben aldım hergün gösteriyorum ama kendi yapamıyor.. zamanla öğrenir sanırım .. oyun hamurunda da 3 yaş üseri yazıyodu.. kalemlerde nerdeyse tüm oyuncaklarda 0-3 yaş üzeri çizgi görüyorum ?

bunlar bebek puzzle tatlım. şimdi araştırdım e bebekte varmış aynı fikriyeninkiler gibi iki parçalı 18 artı yazıyor.iyiki yazmışsında bakmışım fiyatları benim burda baktıklarımdan çok daha uygun.12.99 a çiftlik yapbozu var dört hayvanlı iki parçalı onu çok sevdim.
urasla biz erken başladık eğitici oyunlara ama bir dönem tam yürüme döneminde iki ay kadar hiç oralı olmadı yüzlerine bile bakmadı hatta erken deyip deyip çoğu şeyi kaldırmıştım.sonbaharda eve kapanınca kendini vermeye başladı.bide evde çok sıkıldığı için sanırım oyalanack şeyler arıyor. yaz gelince gene oralı bile olmayacak gibi geliyor.mesela bazı günler sadece arabalarıyla oynuyor.hiç erken diye düşünmemek lazım ben bakıyorumda bloglardaki bebeklerin maşallahları var urasın yanında.oyuncaklarımızın çok olmasının sebebide işe tam başladığım urasın hiç oyuncaklarla ilgilenmediği dönemde vicdanımı rahatlatmak için aldığım şeyler.birde arkadaşımın oyuncak dükkanı açıp çoğu şeyi ilk bana kakıttığı( sonradan ne kadar kazık yediğimi gördüğüm)dönemden.şimdilerde almıyorum bişiler.en azından araştırıyorum.

kızlar 2 günde bütün sayfaları okudum bitirdim,çok güzel paylaşımlarınız olmuş,çok faydalandım hepsinden,yiğit 17 ay 20 günlük bugün itibariyle,oyunlar, alıntı yazılar hepsi harika,bu bilgileri birarada görmek süper oldu.hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.
yiğit bugün sünnet oldu.yaptıralım çıksın aradan dedik.çok zor oldu,sünnet yapılan süreç değilde 1 saat sonra uyuşukluğun geçmesiyle birlikte çok ağladı,2 saat susmadan hep ağladı,ağrı kesiciler bile faydsızdı.2 gün çekmem gerekiyormuş,o ağladıkça ben hastalandım,pişman oldum ne diye canını yaktırdık diye,:(((
bende oğlumun gelişimini yazacağım uygun zamanlarımda,hepimizin bebeklerine allah sağlık versin,

merhaba kızlar a.s.

misafirlerim olduğu için pek giremiyorum siteye.onlar gidince tam gaz dönücem inşallah :)

feridecim kartlarınıza bayıldım çok güzel olmuş ellerine sağlık ayrıca eşinin hazırladıklarıda çok güzel güle güle öğrensin mervoş.haa bide yine bloglardan görmüştüm iskambil kağıdı büyüklüğünde tek tek hazırlayıp pvc kaplamışlar oda çok güzel olur değilmi hem dayanıklı olur.

fikriyecim sizin puzzlelarınızda harika canım ben burdan baktım öyle iki üç parçalı yok ya çok parçalı var yada şu ahşap figür yerleştirmeli.pazzle kendim yapmak istiyorum aslında zaten daha çok küçük oldukları için iki üç parçadan oluşması yeterli olacak.bloglardan birinde görmüştüm sizde yapabilirsiniz maus alttıklarından birinin üzerini lamine etmişler ve bir elma resmi yapıştırmışlar sonrada üçe bölmüşler işte bukadar.bide kırtasiyeden büyük yapışkanlı figürler var onlarıda kullanmış bazıları meyve,hayvan yada taşıt olabilir mesela yapıştır ve böl bu kadar ben denemek istiyorum.

dün oyun hamuru aldım duru ilk başta dokunmaya tereddüt etti hamur yapısından hoşlanmadı önce dokunup çekti elini ama sonra ben yoğurdukça beni taklit etmeye başladı ve kendince yuvarlayıp parçalara böldü.urasın kalıpları gibi kalıplar çıkardık yıldız,yuvarlak,üçgen,kare sonra ben bebek ve köpek yaptım onlarla oyalandı biraz bir saat kadar vakit geçirdik.tabi daha şimdiden eline alıp şekil yapmasını beklemiyorum maksat hamuru tanıması o yüzden dün iyi geçti diyebilirim.

haa birde dün fasulye oyununu tekrarladık fasulyem bitmiş barbunya kullandım:roflol: değişik geldi tabi duruya biraz daha büyüktüler fasulyelerden, zor geçti delikten tabi pek hoşlanmadı duru :)

boyaları defteri hep ortada zaten gidip gelip karalıyor yine kalıplardan şekiller çiziyoruz yıldızı tanıyor artık nerde görse dıdıs diyor,bide cebis demeye başladı ceviz yani:dance:,fındığada nımnım diyo ne alaka anlamadım :) babayı anneyi ne kadar seviyosun dediğimizde kollarını açıp tokk diyor,evde olmayan kişileri sorup sorup lokk diyor.son faaliyetleri bunlar durunun.

bunlar bebek puzzle tatlım. şimdi araştırdım e bebekte varmış aynı fikriyeninkiler gibi iki parçalı 18 artı yazıyor.iyiki yazmışsında bakmışım fiyatları benim burda baktıklarımdan çok daha uygun.12.99 a çiftlik yapbozu var dört hayvanlı iki parçalı onu çok sevdim.
urasla biz erken başladık eğitici oyunlara ama bir dönem tam yürüme döneminde iki ay kadar hiç oralı olmadı yüzlerine bile bakmadı hatta erken deyip deyip çoğu şeyi kaldırmıştım.sonbaharda eve kapanınca kendini vermeye başladı.bide evde çok sıkıldığı için sanırım oyalanack şeyler arıyor. yaz gelince gene oralı bile olmayacak gibi geliyor.mesela bazı günler sadece arabalarıyla oynuyor.hiç erken diye düşünmemek lazım ben bakıyorumda bloglardaki bebeklerin maşallahları var urasın yanında.oyuncaklarımızın çok olmasının sebebide işe tam başladığım urasın hiç oyuncaklarla ilgilenmediği dönemde vicdanımı rahatlatmak için aldığım şeyler.birde arkadaşımın oyuncak dükkanı açıp çoğu şeyi ilk bana kakıttığı( sonradan ne kadar kazık yediğimi gördüğüm)dönemden.şimdilerde almıyorum bişiler.en azından araştırıyorum.

2 parçalıysa olabilir tabii.. yine de biz şimdilik resimlerine bakalım bir tanıyalım ..

merhaba kızlar a.s.

misafirlerim olduğu için pek giremiyorum siteye.onlar gidince tam gaz dönücem inşallah :)

feridecim kartlarınıza bayıldım çok güzel olmuş ellerine sağlık ayrıca eşinin hazırladıklarıda çok güzel güle güle öğrensin mervoş.haa bide yine bloglardan görmüştüm iskambil kağıdı büyüklüğünde tek tek hazırlayıp pvc kaplamışlar oda çok güzel olur değilmi hem dayanıklı olur.

fikriyecim sizin puzzlelarınızda harika canım ben burdan baktım öyle iki üç parçalı yok ya çok parçalı var yada şu ahşap figür yerleştirmeli.pazzle kendim yapmak istiyorum aslında zaten daha çok küçük oldukları için iki üç parçadan oluşması yeterli olacak.bloglardan birinde görmüştüm sizde yapabilirsiniz maus alttıklarından birinin üzerini lamine etmişler ve bir elma resmi yapıştırmışlar sonrada üçe bölmüşler işte bukadar.bide kırtasiyeden büyük yapışkanlı figürler var onlarıda kullanmış bazıları meyve,hayvan yada taşıt olabilir mesela yapıştır ve böl bu kadar ben denemek istiyorum.

dün oyun hamuru aldım duru ilk başta dokunmaya tereddüt etti hamur yapısından hoşlanmadı önce dokunup çekti elini ama sonra ben yoğurdukça beni taklit etmeye başladı ve kendince yuvarlayıp parçalara böldü.urasın kalıpları gibi kalıplar çıkardık yıldız,yuvarlak,üçgen,kare sonra ben bebek ve köpek yaptım onlarla oyalandı biraz bir saat kadar vakit geçirdik.tabi daha şimdiden eline alıp şekil yapmasını beklemiyorum maksat hamuru tanıması o yüzden dün iyi geçti diyebilirim.

ben de kendim yapıcam cnm .. buraya da eklerim .. biz dediğim gibi yeniyiz.. kolaydan başlasın mantığını alsın yavaşça ilerleriz inş.. merve hamuru pek sevmedi şimdilik ama kartonlarına bakmayı çok seviyor..

bu arada durunun yeni öğrendikleri süpermiş.. aferin ona :hooray:

merve de dışarda kuşları görünce kuş diyor kartonunda da bakıyor kuu kuuu diye seviniyor.. ama kuş sesi yerine miyavlıyor :roflol: boya kalemlerinden de çabuk sıkılıyo.. fasulyeleri tercih ediyor.. bi de benim mutfağımı karıştırmak daha eğlenceli geliyor.. tencereler cezveler etrafta uçuşuyor.. hiç bağlamadım kapakları ben hep serbest bıraktım bakalım ne zaman kurcalama yı bırakacak.. :bbo:

Back
X