2009 Kasım Bebeklerinin Oyun ve Etkinlikleri

sekercik

oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
6.140
28
158
47
Balıkesir
Evet kasım anaları
bence bu başlığın da zamanı gelmişti
oyuncaklardan bahsettik ama bu bence çok önemli
bebeklerle ne yapabiliriz onların kişisel zihinsel ve ruhsal gelişimleri için neler oynamalıyız okuduklarımızı öğrendiklerimizi keşfettiklerimizi paylaşalım
biz oğlumla:
1- her gün bir masal okuyoruz kitaba birlikte bakıyoruz kitap karakter eğitimi de veriyor her masalda hamişken aldıydım oğlum renklerine bakmaya sayfaları çevirmeye bayılıyor fiyatı da uygun 9.90 tl timaşın masal otobüsü düt düt ve masal treni çuf çuf
2- ali baba çiftliği şarkısını söylüyoruz oğlum çok gülüyor hav hav pisi pisi sesleri çıkarıyorum bayılıyor gülerken
3- tel sarar ve gel babsaı yapıyorum dikkatle bakıyor şimdilik
4- mini mini bir kuş u söylüyorum
5- yüzükoyun bırakıyorum emeklemeye çalışıyor
6- pencreden bakıyoruz anlatıyorum gördüklerimi
7- bi de çök deyince dizleri üstüne çöküyor hooop deyip havaya kaldırıyoruz tabi yavaşça
8- ce eee yapıyorum ama pek tepki yok
9- çıngırak ve oyuncaklarıyla daha farklı oynuyor artık
aklıma gelenler bunlar
siz neler yapıyorsunuz

Evet kasım anaları
bence bu başlığın da zamanı gelmişti
oyuncaklardan bahsettik ama bu bence çok önemli
bebeklerle ne yapabiliriz onların kişisel zihinsel ve ruhsal gelişimleri için neler oynamalıyız okuduklarımızı öğrendiklerimizi keşfettiklerimizi paylaşalım
biz oğlumla:
1- her gün bir masal okuyoruz kitaba birlikte bakıyoruz kitap karakter eğitimi de veriyor her masalda hamişken aldıydım oğlum renklerine bakmaya sayfaları çevirmeye bayılıyor fiyatı da uygun 9.90 tl timaşın masal otobüsü düt düt ve masal treni çuf çuf
2- ali baba çiftliği şarkısını söylüyoruz oğlum çok gülüyor hav hav pisi pisi sesleri çıkarıyorum bayılıyor gülerken
3- tel sarar ve gel babsaı yapıyorum dikkatle bakıyor şimdilik
4- mini mini bir kuş u söylüyorum
5- yüzükoyun bırakıyorum emeklemeye çalışıyor
6- pencreden bakıyoruz anlatıyorum gördüklerimi
7- bi de çök deyince dizleri üstüne çöküyor hooop deyip havaya kaldırıyoruz tabi yavaşça
8- ce eee yapıyorum ama pek tepki yok
9- çıngırak ve oyuncaklarıyla daha farklı oynuyor artık
aklıma gelenler bunlar
siz neler yapıyorsunuz

Biz 3 aylıktan beri pencereden dışarı bakıyoruz artık arabalar geçtikçe ouuuu aaooumm aaaaa gibi heyecanlı sesler çıkarıyor.
Ben aptal saçma sarkılar söylüyorum uydurup uydurup o da gülüyor..
Gel babası telsarar falan hiç umrunda değil...
Düne kadar yan dönüyordu. Bugün itibariyle tam dönüyor (sırt üstü bıraktım gittim geldiğimde yüzüstü dönmüştü sıpa tek başına nasıl becerdiyse)
Yatarken ellerinden tutup kaldırırsan oturuyor birde seviniyor buna..
Bazen Babytv nin ouuu dada şeklinde konuşan şekilsiz şemalsiz karakterlerine cevap vermeye çalışıyor..
Oyuncaklarından Melman adını verdiğimiz bir zürafaası var anakucağına taktık onu tutup bacaklarından çekiyor aşşağı oda titreyerek yukarı çıkıyor ona gülüyor. Ne zannediyorsa..
Şimdilik böyylee

bende kızıma müzik dinletiyorum arada, kendim ninniler uyduruyorum o da benle şarkı söylüyo sanki. kucağımda hoplatınca kıkırdıyo. ana kucağının müzikli kolu var onu kendisi çeki açıyo dinliyo. yan dönüyo daha tam dönmedi kızım. bide yüzüme yaklaşınca ısırmaya çalışıyo yüzümü ellerimi. babası aynaya baktırıyo, kendi dilinde konuşup dokunmak için çıldırıyo :))

aa hayırlı olsun topik süper olmuş
benim tontonumda molfixin şarkısına bayılıyor onu sürekli söylüyorum kıkırdıyor
oturtunca hafiften kucağıma sürekli öne arkaya sallanıyor fış fış kayıkçıyı söylüyorum bende çok mutlu oluyor
ana kucağında oturu pozisyon aldığımda oturmaya çalışıyor kendini beline kadar kaldırıyor işte geçen hafta böyle bıraktım 1 dk lığına hastanelik olduk oturmaya çalışmış yüzüstü uçmuş allahım korusu yavrumu
kucağıma aldığımda ayaklarına artık cidden kuvvet veriyor dikiliyor
yani öle başını vucudunu haifiçe çeviriyor ama dönme yok henüz
kendi kendine konuşuyor ona anlattığğım zaman resmen cvp veriyor agularla
bazı coşuyor sesli gülüyor kendinden geçiyr gülerken
cee ee lere artık çok gülüyor ama en çok güldüğü şey ağlarken bile yalancı emziğini ağzıma götürüyor gibi yapıyorum ağlasa bile buna çok gülüyor bana yakıştıramıyor yalancı emziği
bütün eline gelenleri ağzına götürüyor bir elinden diğer eline oyuncaklarını geçirebiliyor
ana kucağındaki oyuncağa uzanıp bacağından yakalıyor ağzına götümeye çalışıyor
yüzüstü yatırdığımda dimdik kaldırıp kendini bize bakıyor ve deli gibi çırpınıyor gitmek için
şimdilik bukadar maşallah bebeklerimize cidden annem şaşırıyor siz 4 aylıkken hiç böyle şeyler yapamazdınız diyor

bende şimdilik kendi uydurduklarımla geçiniyorum, arada bir gel babası gel deyince kafasını sağa sola çevirip bakınıyor acaba anlıyormu oda meçhul ama sanki babayı arıyor,
diş kaşıyıcıyla damaklarını kaşıyıp sırıta sırıta gülüyor rahatlama oluyor sanırım,birde bebefonumuzdaki müzik dışında uyuması çok zor onu yanımızda gezdiriyoruz,çok sıkıcı bir müzik ama yavrum ona alıştı diyemi onsuz uyumuyor bilemiyorumbilmiyorumkismile birde arabadayken camdan bakmayı acayip seviyor fııııı, vıhhh çuhh bırrrrr gibi sesleri tekrarlayıp acayip mutlu oluyor, birde tvde reklamlar çıkınca kafayı nereye çevireceğini şaşırıyor.
beşiğimizdeki müzikli hayvancıkları tutmaya çalışıyor,her ne kadar tutamasada acayip gayret ediyor elleri kolları sürekli hareket halinde oluyor,
sekercik gibi ona kitap okumuyorum ama abimiz sürekli onun yanında kitap okuyor hikaye anlatıyor oda şaşkın şaşkın bakınıyor,

güzel topik olmus sekercim

bizde birlikte sarkı söylüyoruz gözlerinin içine bakarsam konusmasam bile kahkaha atıyor
yüzüstü yatıyoruz emekleme calısmaları bizdede var :)
daha tam dönemedi bizimki yan dönüyor kolu altında kalıyor ama calısmalara devam :)
yatınca eee eee diye kendisine ninni söylüyor :))
acayip gıdıklanıyor dokunmaya korkuyorum zilliye
masal anlatıyorum benimle konusuyor
önlük takıyorum o önlüğü mutlaka cekip cıkarmaya calısıyo
arabada gezerken etrafı seyretmeye bayılıyo
kucagıma alıp dik tutttugumda mutlaka zıplıyo
küçük cocukları cok seviyo görünce heyecanlanıyo
oyuncaklarını artık daha güzel kavrayabiliyo
yere yatırdıgımda 360 derece kendisini döndürüyo hele birde altını acıp öyle bırakırsam degmeyin keyfine
kapıdan sesleniyorum sesin geldiği yere kafasını rahatlıkla cevirip beni buluyo
simdilik aklıma gelenler bunlar :)

ne heyecanlı değil mi kızlar:)))
biz de fış fış kayıkçıyı söylüyoruz çok seviyor
arabdan bakmayı sevyor en son gezimizde pek uyumadı dışarıyı seyretti
kendi kendine sesler çıkarıyor
önlüğünü itinayla toplayıp tümünü ağzına tıkıştırmaya çalışıyor:)))
biz daha yarım dönüyoruz tam başaramadık ama pek de yatırmıyorum ondan mı ki
boynundan koklayınca deliriyor katılıyor resmen:)
uykusu gelince eeeeeeeee diyor ben de nalayıp uyutuyorum:)

ya maşallah hatunlar, bundan iyisi can sağlığı valaaaaaa

bende şimdilik kendi uydurduklarımla geçiniyorum, arada bir gel babası gel deyince kafasını sağa sola çevirip bakınıyor acaba anlıyormu oda meçhul ama sanki babayı arıyor,
diş kaşıyıcıyla damaklarını kaşıyıp sırıta sırıta gülüyor rahatlama oluyor sanırım,birde bebefonumuzdaki müzik dışında uyuması çok zor onu yanımızda gezdiriyoruz,çok sıkıcı bir müzik ama yavrum ona alıştı diyemi onsuz uyumuyor bilemiyorumbilmiyorumkismile birde arabadayken camdan bakmayı acayip seviyor fııııı, vıhhh çuhh bırrrrr gibi sesleri tekrarlayıp acayip mutlu oluyor, birde tvde reklamlar çıkınca kafayı nereye çevireceğini şaşırıyor.
beşiğimizdeki müzikli hayvancıkları tutmaya çalışıyor,her ne kadar tutamasada acayip gayret ediyor elleri kolları sürekli hareket halinde oluyor,
sekercik gibi ona kitap okumuyorum ama abimiz sürekli onun yanında kitap okuyor hikaye anlatıyor oda şaşkın şaşkın bakınıyor,

bizim kızda bayılıyo arabada gezmeye. ilk aylar gazı geçsin die bindirdiğimizde hemen uyurdu. şimdi fıldır fıldır etrafı izliyo. yatırınca ağlıyo bişi kaçırcam die mi üzülüyo ne :P

güzel topik olmus sekercim

bizde birlikte sarkı söylüyoruz gözlerinin içine bakarsam konusmasam bile kahkaha atıyor
yüzüstü yatıyoruz emekleme calısmaları bizdede var :)
daha tam dönemedi bizimki yan dönüyor kolu altında kalıyor ama calısmalara devam :)
yatınca eee eee diye kendisine ninni söylüyor :))
acayip gıdıklanıyor dokunmaya korkuyorum zilliye
masal anlatıyorum benimle konusuyor
önlük takıyorum o önlüğü mutlaka cekip cıkarmaya calısıyo
arabada gezerken etrafı seyretmeye bayılıyo
kucagıma alıp dik tutttugumda mutlaka zıplıyo
küçük cocukları cok seviyo görünce heyecanlanıyo
oyuncaklarını artık daha güzel kavrayabiliyo
yere yatırdıgımda 360 derece kendisini döndürüyo hele birde altını acıp öyle bırakırsam degmeyin keyfine
kapıdan sesleniyorum sesin geldiği yere kafasını rahatlıkla cevirip beni buluyo
simdilik aklıma gelenler bunlar :)

bende kızımın ensesini öpüyorum boynunu kaplumbağa içeri çekiyo. öyle çok huylanıyoki yavrum. göbüşünden öpüyorum kahkaha atıyo :) bi de altını açtığım zaman ondan mutlusu yok. bu zillilerin kıçı açık olcak walla, çok çekicez bunlardan galiba :)

güzel topic olmuş şekercik ben de 4 aylık bebekler için ne yapılır netten araştıracaktım gerçi farklı bişeyle karşılaşmadım tüm bebekler aynı demekki aynı şeyleri biz de yapıyoz
beşiğine yatırıp saklanıyorum birden çıkıyom kıkır kıkır gülüyo

bencede çok güzel olmuş.
biz çook hareketliyiz hiç yatmak istemiyoruz ne yapacagımızı şaşırıyoruz bazen
hareketli oldugu içinde hemen döndü zaten 15 gündür yüzüstünden yüzükoyun dönüyodu bu gün yüzüstü yatarken tekrar yüzüstü döndü çok şaşırdım...:nazar:
odada ne varsa karıştırmak istiyo perdelere dokunmaya bayılıyor yakalayınca zor bıraktırıyorum.oyuncakları çok sevmiyo evdeki eşyalara ilgisi daha fazla
biz yemek yerken yediğimiz şeylerden istediğini ağlayarak belli ediyo...bende eline mama kaşıgını veriyorum onu yalıyo....zira sadece daha anne sütü alıyo daha çok aglarsa susturmak için sürüp çekiyorum meyveleri
eşarplarımı çekip duruyor....
saçımla oynamaya bayılıyor....
beraber esma_ül hüsna yı dinliyoruz en güzel bu sakinleştiriyo.....
ayakta tutunca adım atıyo....
yastıkla yatırdıysam kafasını kaldırıyo....
uyanıkken sürekli ona konuşuyum istiyor....
tuvalete bile uyanıksa beraber gidiyoruz küçük sepeti var onu kapının önüne koyuyorum biyandanda konuşuyoruz...
ama çok kahkahalarla gülmüyoruz gülümseme oluyo gülüşlerimiz genelde....
aguyu çok çıkarmadı ama farklı sesler çıkarıyor anne der gibi geliyo bazen özellikle babadaysa ve beni istiyosa....
masal kitabı renkli okumayı çok istiyorum ama burda türkçe kitaplar yok türkiyeden gelirken almayı unutmuşum onu sadece netten okuyorum...
şıngıraklarından korkuyor...seslerinden....
haftada 2 gün eşimin okuluna gidioruz çocukları dikkatle izliyooo... ama çocuklar hep birden dokunmaya çalışınca korkup aglıyo beyaz olunca çocukların çok ilgisini çekiyo....ilk başlarda daha çok korkuyodu şimdi alıştı baya...
arabaya bayılıyor etrafı seyretmeye çalışıyor...ama araba durunca aglamaya başlıyo zira çok sıcak olunca bunalıyo....
günde 3 defa duşa giriyoruz su hastası ve çok fazla isilk oldugu için....suyla oynamaya başladı son zamanlarda....
bende yalnız oldugum için akşama kadar baya yorucu oluyo....rabbim saglık versinde hepimize.....gerisi teferruat....
şimdilik bu kadar ama benim çoook işim var bu veletle çünkü ablamın ogluda böyleydi 8 aylıkken yürüdü ve hiç durmazdı yerinde kucagımızdan atmaya çalışırdı kendini....tencere kapaklarını balkondan aşagı atardııı.....buda onun izinden gidiyo......

Son düzenleme:
bizim kızda bayılıyo arabada gezmeye. ilk aylar gazı geçsin die bindirdiğimizde hemen uyurdu. şimdi fıldır fıldır etrafı izliyo. yatırınca ağlıyo bişi kaçırcam die mi üzülüyo ne :P
bende kızımın ensesini öpüyorum boynunu kaplumbağa içeri çekiyo. öyle çok huylanıyoki yavrum. göbüşünden öpüyorum kahkaha atıyo :) bi de altını açtığım zaman ondan mutlusu yok. bu zillilerin kıçı açık olcak walla, çok çekicez bunlardan galiba :)
ayy evet eskiden ne güzel arabaya binince uyuyordu şimdi fıldır fıldır:)
benim oğluş da teşhirci olcak kızzz:) altı açık pek mesut.... anacım bu kasım bebelerinin topu böyleeeeeee :roflol:
güzel topic olmuş şekercik ben de 4 aylık bebekler için ne yapılır netten araştıracaktım gerçi farklı bişeyle karşılaşmadım tüm bebekler aynı demekki aynı şeyleri biz de yapıyoz
beşiğine yatırıp saklanıyorum birden çıkıyom kıkır kıkır gülüyo
saol şekerim.... ben araştırdım baya bi kitap da karıştırdım çıkarımlarım var yazıcam az sonra:) saklanmak iyi fikir:)
bencede çok güzel olmuş.
biz çook hareketliyiz hiç yatmak istemiyoruz ne yapacagımızı şaşırıyoruz bazen
hareketli oldugu içinde hemen döndü zaten 15 gündür yüzüstünden yüzükoyun dönüyodu bu gün yüzüstü yatarken tekrar yüzüstü döndü çok şaşırdım...:nazar:
odada ne varsa karıştırmak istiyo perdelere dokunmaya bayılıyor yakalayınca zor bıraktırıyorum.oyuncakları çok sevmiyo evdeki eşyalara ilgisi daha fazla
biz yemek yerken yediğimiz şeylerden istediğini ağlayarak belli ediyo...bende eline mama kaşıgını veriyorum onu yalıyo....zira sadece daha anne sütü alıyo daha çok aglarsa susturmak için sürüp çekiyorum meyveleri
eşarplarımı çekip duruyor....
saçımla oynamaya bayılıyor....
beraber esma_ül hüsna yı dinliyoruz en güzel bu sakinleştiriyo.....
ayakta tutunca adım atıyo....
yastıkla yatırdıysam kafasını kaldırıyo....
uyanıkken sürekli ona konuşuyum istiyor....
tuvalete bile uyanıksa beraber gidiyoruz küçük sepeti var onu kapının önüne koyuyorum biyandanda konuşuyoruz...
ama çok kahkahalarla gülmüyoruz gülümseme oluyo gülüşlerimiz genelde....
aguyu çok çıkarmadı ama farklı sesler çıkarıyor anne der gibi geliyo bazen özellikle babadaysa ve beni istiyosa....
masal kitabı renkli okumayı çok istiyorum ama burda türkçe kitaplar yok türkiyeden gelirken almayı unutmuşum onu sadece netten okuyorum...
şıngıraklarından korkuyor...seslerinden....
haftada 2 gün eşimin okuluna gidioruz çocukları dikkatle izliyooo... ama çocuklar hep birden dokunmaya çalışınca korkup aglıyo beyaz olunca çocukların çok ilgisini çekiyo....ilk başlarda daha çok korkuyodu şimdi alıştı baya...
arabaya bayılıyor etrafı seyretmeye çalışıyor...ama araba durunca aglamaya başlıyo zira çok sıcak olunca bunalıyo....
günde 3 defa duşa giriyoruz su hastası ve çok fazla isilk oldugu için....suyla oynamaya başladı son zamanlarda....
bende yalnız oldugum için akşama kadar baya yorucu oluyo....rabbim saglık versinde hepimize.....gerisi teferruat....
şimdilik bu kadar ama benim çoook işim var bu veletle çünkü ablamın ogluda böyleydi 8 aylıkken yürüdü ve hiç durmazdı yerinde kucagımızdan atmaya çalışırdı kendini....tencere kapaklarını balkondan aşagı atardııı.....buda onun izinden gidiyo......

cnm bizimki de perde düşmanı cmadan baktırayım dedim yapışıyor perdeye al alabilirsen elinden.... en son yıkadığımızda küvetine oturup iki eliyle kenarlarından oturdu ayy koca adam gibi... çok duygulandım kızlar yaaaa

Çocuklarımız neler yapabilir:
Dört aylık: Sesin yerini bulup ona dönebilir.
Beş aylık: Üstteki ya da alttaki sesleri bulur, sesleri ve tonları ayırabilir.
Dört aylık: Bir nesneyi kavrayabilir.
Beş aylık: Uzanmak ve dokunmak için ellerini açar.
Dört aylık: Biri ya da bir şeyin tanıdık olduğunu bilir; ellerine bakar.
Altı aylık: Göz ve el uyumu iyidir; aynadaki görüntüsünü ellemeye çalışır; bir nesnenin farkı açılardan aynı olduğunu kavrar, düşürdüğü bir nesneyi aramaya başlar.

Yüzükoyun yatırıldığında kollarına dayanarak doğrulabilir. Hareket eden cisimleri başını çevirerek izler. Eline verilen çıngırakla oynayabilir, ancak düşürürse alamaz. "A-gu" sesleri çıkarabilir. Başını dik tutma hareketini rahatlıkla gerçekleştirir. Elleri genellikle açıktır. Eşyaları yakalayıp kendine doğru çekebilir. Keyifli olduğuna dair sesler çıkartır.Tanıdığı kişilere veya eşyaya uzanabilir. Beslenme hazırlığını anlar.
---alıntıdır----

ve bulduğum oyunlar:

3-6 Ay Arası
Meyve, Sebze Koklama Oyunu
Bebeğinizin doğumla gelen en gelişmiş duyusu koklama duyusudur. Bebeğinize doğal ürünleri koklatarak bu duyularını geliştirebilirsiniz. Nane, fesleğen, limon gibi kokuların zihin uyanıklığına yardımcı olduğu, gül, portakal, lavanta, sarı papatya gibi kokuların rahatlık verdiği düşünülmektedir.
Üfleme Oyunu
Bebeğinizi kucaklayın ve vücudunun bir bölümüne üfleyin. “Bu senin kolun” gibi bilgilendirmeler yapın.
Dokunma Oyunu
Bebeğinizin vücudu ile temas eden her şey bir uyarıcıdır. Farklı dokusu olan kumaşları ve değişik yüzeyleri olan materyalleri bebeğinize dokundurarak hakkında bilgi verebilirsiniz.

* Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin.
* Bebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın.
* Bebeğinizi ismi ile çağırın.
* Bebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.
* Bebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir.
* El ve ayak parmakları ile oynayın, özellikle sayı sayarken.
* Onun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin.
* Tekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar.
* Farklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın.
* Bebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin.
* Abartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.
* Bebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar.
* Tahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin.
* Bir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izin verin.

ve bulduğum oyunlar:

3-6 Ay Arası
Meyve, Sebze Koklama Oyunu
Bebeğinizin doğumla gelen en gelişmiş duyusu koklama duyusudur. Bebeğinize doğal ürünleri koklatarak bu duyularını geliştirebilirsiniz. Nane, fesleğen, limon gibi kokuların zihin uyanıklığına yardımcı olduğu, gül, portakal, lavanta, sarı papatya gibi kokuların rahatlık verdiği düşünülmektedir.
Üfleme Oyunu
Bebeğinizi kucaklayın ve vücudunun bir bölümüne üfleyin. “Bu senin kolun” gibi bilgilendirmeler yapın.
Dokunma Oyunu
Bebeğinizin vücudu ile temas eden her şey bir uyarıcıdır. Farklı dokusu olan kumaşları ve değişik yüzeyleri olan materyalleri bebeğinize dokundurarak hakkında bilgi verebilirsiniz.

* Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin.
* Bebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın.
* Bebeğinizi ismi ile çağırın.
* Bebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.
* Bebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir.
* El ve ayak parmakları ile oynayın, özellikle sayı sayarken.
* Onun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin.
* Tekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar.
* Farklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın.
* Bebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin.
* Abartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.
* Bebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar.
* Tahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin.
* Bir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izin verin.

Bugün bizimki ayağını emmeye çalışıyordu :)) Ben sürekli ayak ve elleri ile oynuyorum bayılıyor sıpacık.

Bazen yanına yatıyorum elini yüzümde gezdiriyor ama bir iki kez küçücük parmaklarını burun deliklerime sokmaya çalıştı hatta birinde sokup hızlıca çekti. Çok canımı yaktı yapmıyorum artık. Bi gün gözümü oycak velet...

Sabah kalkınca ilk iş aynaya bakıyoruz. Kendine sırıtıyor, şöyyle bir süzüyor kendini. Egosu yüksek olacak. Kendini beğenmiş nolcak.

En sevdiğimiz şeylerden biride konsol un üzerinde ne bulursa yere atmak. Çok heyecanlanıyor. Babası alıyor kucağına konsol a yaklaştırıyor. Bizimkinin kafa nasıl sallanıyor hangisinden başlasam diye. Tutuğunu atıyor ama düşünce de korkuyor çıkan sesten. Şimdilik favorisi mumlar. Tek tek atıyor yere sonra toplamak anneye düşüyor tabi...

Valla biz bunları bilinçsizce yapıyorduk şimdiye kadar iyi yapıoyrmuşuz demekki :)
Çok saol canım bilgiler için...

fındıklı kurabiyemle ;
altını açtığımda bacaklaını göbeğini öpüyorum.öptüğüm yerin adını söylüyorum.
ellerini incelerken parmakalrını sayıyorum.
camdan dışarı bakarken gördüğümüz şeyleri ona ismini söylüyorum.
güneşli havada balkonda turlar atıyoruz.
renkli arabasını çok seviyor yan tarafına koyuyorumki almaya çalışsısın dönsün diye..
konuşmayı çok seviyor konuştukca sanki cevap verir gibi aaaaaaaaa uuuuuu avvvv gibi sesler çıkarıyor.
uyduruk masalları çok anlatıyorum..babasıyla evi gezmeyi çok seviyor her yeri inceliyor.
arabada dışarıyı izlemeyi çok seviyor
ben onu yana yuvarlıyorum,kollarını çaprazlayıyorum başına götürüyorum elleriyle kendi yüzüne dokundurup organlarının isimlerini söylüyorum
ismiyle seslenip saklanıyorum beni bulmasını sağlıyorum
aynaya baktırıyorum ama nadir tepki veriyor

bizde abimizin suratını elliyoruz, saçlarını çekiyor,ve suratına dokunuyor ve bundan çok büyük zevk alıyor,biberonu görünce azını açıp gülmeye başlıyor,elindeki oyuncağı yere atıp çıkan sese sesle gülüyor,
uykusu gelince kendine ninni söylercesine hıı, aaa, vuuu gibi sesler çıkarıyor,
mesela akşam babasının suratına yumruk attırdım babasıda ahh diye ses çıkardı ve okadar çok güldüki bizde şaşırdık babayı defalarca yumrukladık:roflol:oğlumdan çok ben zevk aldım:roflol:

Back
X