Eşimle sorunlarımızı çözmek için ne yapmam gerekiyor?

lugluglulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
204
2
96
42
Ankara
Merhabalar, ne yapacağımı bilemedim sizlere yazarsam bi öneri verirsiniz ve kendime gelirim dedim.Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin....Ben batılıyım eşim doğulu, ben duygusalım o hep mantıklı, ben hem haksızlık yapılan hemde susmak zorunda kalanım o ise her daim haklı.. 2 yıllık evliliğim büyük bir aşkla başladı. Evlendikten sonra eşimin öfkesini kontrol edemediğini, dışarda özellikle ailesinin yanındaKİ o suspus efendi başına vur ekmeğini al tarzındaki adamın bana gelince tam bir aslana dönüştüğünü, şiddet gösterip hala bişey olmamış gibi vicdanım rahat demesini, onun yüzünden işimi kaybetmeme rağmen hiç bir şeyi üzerine alınmamasını hep ailesinin önemli olduğunu yaşadım ama hep sabır ettim. Çocuğum yok.Ve artık bir panik atak hastasıyım.Dra gittik psikiyatrist tedavi olması gerektiğini söyledi ama kabul etmedi....En son pazar günü dışarı çıktık markette bana sebepsiz yere bağırarak konuştu. Eve gelince uyardım dikkat et lütfen olmuyor böyle dedim.Tamam haklısın dedi. Akşam tv izlerken yine bağırdı bi konu hakkında konuşurken ben de bişey demeden oda değiştirdim yanıma geldi öptü özür diledi, bir daha yapmıcam dedi..Ertesi sabah her zamanki gibi çalışmayan kardeşinin bank borcu ile ilgili bir tlf geldi kredi çekmek istediği bankadan. İşi ile ilgili bir krediyi kardeşinin protestolu senetlerinden dolayı çekemeyecekti. Kardeşini aradı canım cicimli konuştu o kadar kibardı ki. Senin yüzünden işim aksıyor bile diyemedi kendisinden 2 yaş küçük 2 çocuk sahibi işsiz, abisinin babasının sırtından geçinen kardeşine. Sonra ben gideceğimiz hastane (kan aldırmam gerekiyordu kontrol için) yolunu tarif ederken bana bağırdı sus artık dedi. İşte o saatten sonra konuşmadım onunla..Dün akşam eve geldi karılık yapmıyosun zaten dedi. Bende sen bana haksızlık yaptığını bile bile ne karılık istiyosun her şeyini çeken seni affeden ben ama hala bağrılan ben, kim sana kötülük ediyorsa git ona bağır dedim. Bugun hiç aramadı, eve gelmedi hala ve tlf nu kapalı. Şimdi siz olsanız ne yaparsınız hem suçluu hem güçlüü, ben ne yapmalıyım? Allah Aşkına bişey söyleyin. Herkese teşekkür ederim.

Bu arada benim ankarada hiç akrabam yok, onun tüm sülalesi burda. Gitmiştir şimdi akrabalarına keyif çatıyordu ama ben kendimi çok yalnız hissediyorum. Yarın sabah dr kontrolüm var ve para bırakmadan çıkmış sabah.

canım birincisi çok çok önemi bir sorun göremedim ben.ikincisi bu sorunlar herkeste var.bendede arada oluyo ama evlilik bu ne yaparsın idare ediyosun.üçüncüsüde neden 2 yere aynı konuyu açıyosun birazdan uyarı alırsın kesin..eyvahedigeldismile

ALLAH yardımcın olsun canım..geçer geçer.barışırsınız fazla gurur yapma bence.

canım okuduklarıma çok üzüldüm benimde en nefret ettiğim şeydir eşimin başkasına kızıpta acısını benden çıkarmaya çalışması
kendine göre güç gösterisinden bulunuyor eşin
bence tavrından vazgeçme . geldiğinde sakince konuş ve bu durumun seni ne kadar üzdüğünü hissettir
baktın ki umursamıyor sende bir süre onu önemsemiyormuş gibi davran
inşallah hatasının farkına varır

Sanırım eşin yetiştirilme tarzından dolayı öfkesini kontrol edemiyor. Ama malesef kendi ailesine karşı öyle değil. Aslında tam tersi olur doğuda küçük kardeşler abilerine karşı ağzını açamaz, laf söyleyemez.
Sizin eşiniz büyük olmasına ramen kardeşine laf söyleyemiyor ama size gelince aslan kesiliyor.
Ailesinin daha önemli olması meselesine gelince benim eşim de öyle.
Güzellikle, iyilikle anlatın yavaş yavaş hak verecektir. Ama bunaltmadan tatlı dille, arada sırada söylerek.

valla eğer ortada şiddet varsa bence bu evlilikte büyük sorun başka nedene gerek yok. benim evimde şiddet yok mesela.ister sözlü ister elle , her türlüsü şiddettir... bence eşinle bir güzel konuş, anlamıyorsa aile büyüklerinden birini araya sok. ne o ailesinin yanında başka bana başka davranacak yok ya. sen sıkma canını. düzelir inşallah. eşin bu huylarından inşallah vazgeçer. neden çalışmıyorsun, eşin neden işinden etti ?

Çok teşekkür ederim beni yalnız bırakmadığınız için, eve dönecek mi bilmiyorum. Kırıldığımı çok iyi biliyor, kaç gündür konuşmuyoruz, yan yana yatmıyoruz. Eve dönmeyebilir. Bu da beni düşündürüyor zaten aramız iyi değildi, ayrılığı konuşur olmuştuk. Şimdi de kendini naza çekiyo galiba ya da gelmeyerek ona olan kırgınlığım için beni cezalandırıyor

canım birincisi çok çok önemi bir sorun göremedim ben.ikincisi bu sorunlar herkeste var.bendede arada oluyo ama evlilik bu ne yaparsın idare ediyosun.üçüncüsüde neden 2 yere aynı konuyu açıyosun birazdan uyarı alırsın kesin..eyvahedigeldismile

Sizce burada arkadaşın şiddet görmesi önemsiz birşeymi acaba CADIARZU

Çünkü işten dönerken kaza geçirdim, bir gece önce tartışmıştık çok dalgındım onu düşünüyor ilişkimizi nasıl yola koyacağımı düşünüyordum yere kapaklandım caddede parmağım kırıldı. 2 ameliyat geçirdim hala klavyeyi bile zor kullanıyorum. bu arada tabiki iş bakıyorum. Aile büyükleri derseniz onun ailesi ile artık görüşmüyorum çünkü oğullarının yaptıklarını hep desteklediler döver ne var dediler. Benim aileme gelince konuştular ama boş.. Şiddet uzun zamandır yok ama bu seferde bağırıyo..Bu gece eve gelmezse ne yapıcam çünkü ben evde korkuyorum, o olmayınca bu sefer hep onu düşünüyorum. Yaptıkları bi yana içime iyice yerleştirdi terk edilme korkusunu..

canım birincisi çok çok önemi bir sorun göremedim ben.ikincisi bu sorunlar herkeste var.bendede arada oluyo ama evlilik bu ne yaparsın idare ediyosun.üçüncüsüde neden 2 yere aynı konuyu açıyosun birazdan uyarı alırsın kesin..eyvahedigeldismile[/QUOTE size katılmılömıyorum ortada şiddet var daha önemli ne olabilirki?herkese canım cicim eşine gelınce bağırsın dayak atsın insan yerine koymasın olurmu öyle şey...

Çünkü işten dönerken kaza geçirdim, bir gece önce tartışmıştık çok dalgındım onu düşünüyor ilişkimizi nasıl yola koyacağımı düşünüyordum yere kapaklandım caddede parmağım kırıldı. 2 ameliyat geçirdim hala klavyeyi bile zor kullanıyorum. bu arada tabiki iş bakıyorum. Aile büyükleri derseniz onun ailesi ile artık görüşmüyorum çünkü oğullarının yaptıklarını hep desteklediler döver ne var dediler. Benim aileme gelince konuştular ama boş.. Şiddet uzun zamandır yok ama bu seferde bağırıyo..Bu gece eve gelmezse ne yapıcam çünkü ben evde korkuyorum, o olmayınca bu sefer hep onu düşünüyorum. Yaptıkları bi yana içime iyice yerleştirdi terk edilme korkusunu..

terkedilme korkusunu neden sen yaşıyosun merak ettim döven söven o ama korkan sinende sen yapmayın lütfen birazcık güçlü olun güçlü olduğunuzu gösterınn kı bunca sey yapmaya cesaret bulamasın..

Bu arada eşim dört erkek kardeşin en büyüğü ve en son evleneni. Benimle evlenerek ailesine karşı çıkmış oldu. Ama anlamadığım şu ailesi hayatı boyunca onu yalnız bırakmış benle tanıştığında görüşmüyordu. Evlendik birden kıymetli oldular.. Kardeşleri için yaşıyor resen ama kendisi yardım istese kimse bakmaz yüzüne yine benden başka..Çevremizde herkes konuştu eşimle bak bu kız hayatındaki en değerli şey kıymetini bil dediler. Konuşunca tamam diyor ama sonra... Kendine hakim olamıyor.Ailesi onu ezdikçe o da beni ezmeye çalışıyor. Ailesi karışmasa şimdiye dek ne kavga ederdik ne şiddet olurdu. Başbaşa iken konuşuyorum onunla mantıklı şekilde anlıyor , sen çok olgunsun akıllısın diyor.Ailesi ile ortak iş yapıyor bu arada ekonomik olarak onlara bağlı hala.

İnanır mısınız evlenene kadar erkek arkadaşlarımdan hiç sebep yokken ayrılırdım, kimseye kendimi ezdirme şöyle dursun laf ettirmezdim.Ama artık kendimi iyi hissetmiyorum bu nedenle size sesleniyorum. Güçlü olmanın yollarını arıyorum.

İşte ailesi böyle söylerse desteklerse bu erkeklerin önüne geçilmez maalesef aile burada devreye girecek işte yapılanın yanlış olduğunu kadına el kaldırılmayacağını söyleyecekler.
Bırakın siz onu değil o sizi düşünsün biraz yanlız kalmayla da bişeycik olmaz merak etmeyin kafanızı toplayın biraz bu arada.

Ve ben her gece dualar etim ağlayarak düzelsin , mutlu huzurlu olalım diye..Sabır ettim, yeri geldi görmedim yeri geldi duymadım, ağır başlı olmaya çalıştım. Allah görüyor ne diyeyim bana yardım etsin.

Teşekkür ederim, eşim küçükken babasının annesini dövdüğünü görmüş hep bu görüntülerle büyümüş. Babası gaddar, bencil bir adam.Eşimi hala eziyor. Eşim ise hala korku ile saygıyı ayırt edemiyor. Bu gece gelmezse yada hiç gelmezse ne yapacağımı bilmiyorum, babam kalp hastası ve benim yüzümden hastalandı. Onu tekrar üzmek istemiyorum. Bu nedenle her olay olduğunda memleketi aramıyorum.Kimseyi üzmek hasta etmek istemiyorum.

Eğer eşim gelirse ona kırıldığımı ve bir özür beklediği söylemeli miyim yoksa susmalımıyım, konuşmamalı mıyım?

Eğer eşim gelirse ona kırıldığımı ve bir özür beklediği söylemeli miyim yoksa susmalımıyım, konuşmamalı mıyım?

sizin telkininizle söyleyince bu özrün sizin gözünüzde bir değeri olacakmı.bunu öncelikle kendisinin düşünmesi gerekmezmi

Back
X