• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

di mii? benim şuan oturduğum ev kullanım açısı bakimindan 65 metrekare:35:

benim evde güya 3+1 brüt 125.. valla benim gözüm doymaz.. biz dubleks istiyoruz.. bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş. inşallah sanada, banada, bütün küçük evi olanlara büyük ,huzurlu ev diliyorum :31:

benim evde güya 3+1 brüt 125.. valla benim gözüm doymaz.. biz dubleks istiyoruz.. bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş. inşallah sanada, banada, bütün küçük evi olanlara büyük ,huzurlu ev diliyorum :31:

çocuklardan dolayı öyle hissediyorsun. büyük ev senin için ihtiyaç.
eşyalar da gün geçtikçe artıyor, sığılmıyor. Rabbim gönlüne-gönlümüze göre versin inş.:31:

170 metrekare 5artı1, 2 banyolu kocaman mutfaklı dublex dairede oturan bi arkadaş var, çekirdek aile.
onlar da satıp normal kat 3artı1e çıkmanın derdinde. herkes kendinde olmayanı istiyiiii:35:

amaaan, ben büyük ev istemiiim (malum sebeplerden çatısı ayrı:1:) aydınlık bi 2artı1 yeter de artar :21:
ilerde çocuk sayısı artınca fikrim de değüşebülüü.. herşeyin hayırlısı..

Son düzenleme:
''sayın abonemiz;
aradığınız topiğe şuan ulaşılamıyor. lütfen daha sonra tekrar deneyin'':9:

Hahaha

Temizlik yaptığım için olabilir.
Evin planı gerçekten güzel. Brüt 200, net 167. Bakalım taşınınca belli olacak ne kadar kullanışlı olduğu.

Emzik alsaydı rahat ederdin .

Teşekkür ederim.geniş geniş oturmak istiyorum.

Ama ozaman bikaç çocuk daha lazımmmm :P

Emzik ah emzikkkkkk.

Pembişim bu Efecan bi yürüdü tam yürüdü :D

Ev müstakil mi? Hep hayalim..Güle güle oturun inş

Aynen öyle şu halimle nasıl ayaktayım şaşırıyorum :))

Busmai ben de ne diyorum biliyo musun?? Allah yüzümüze baktı da bu çocuk 17 aylığa doğru yürüdü. Yoksa halimiz haraptııııııı ;)

çocuklardan dolayı öyle hissediyorsun. büyük ev senin için ihtiyaç.
eşyalar da gün geçtikçe artıyor, sığılmıyor. Rabbim gönlüne-gönlümüze göre versin inş.:31:

170 metrekare 5artı1 dublekste oturan bi arkadaş var, çekirdek aile.
onlar da satıp normal kat 3artı1e çıkmanın derdinde. herkes kendinde olmayanı istiyiiii:35:

amaaan, ben büyük ev istemiiim (malum sebeplerden çatısı ayrı:1:) aydınlık bi 2artı1 yeter de artar :21:

İnşallah gönlüne göre bir eviniz olur canımcım. Herkes için aminnn :)

Kv deyim ders çalışıyorum..
Kerem sık sık "anneee" diyerek yanıma gelmeye çalışıyor. çocuk bana bağımlı olmasın diye uğraştım ama boşa gitti galiba!:))

Kerem sık sık "anneee" diyerek yanıma gelmeye çalışıyor. çocuk bana bağımlı olmasın diye uğraştım ama boşa gitti galiba!:))

içerdeki ortam sarmamıştır, o yüzden sana geliyordur o tıfıl:1:

O bir yengeççççççç :D

içerdeki ortam sarmamıştır, o yüzden sana geliyordur o tıfıl:1:

Bu da kuvvetle muhtemel :)

son birkaç haftadır ayşeciğin idrakının daha da açıldığını farkediyorum.
ben konuşurken, ağzıma bakıp konuştuklarımı taklit etmeye çalışıyor.
ayağa, çoraba, ayakkabıya hepsine 'abgı' diyordu.
aradaki farkı anlar diye, şimdi hepsini ayrı ayrı söylüyorum. ayak, ayakkabı, çorap.

bu vesileyle vücudunun bölümlerini de oyunla öğrendi. el, ayak, göz, ağız, burun, kulak, saç.
sorduğumuzda gösteriyor, çoğunun ismini dili döndüğünce söylüyor..

hayvanlar kitabını seviyor. bazılarını tanıyor, seslerini çıkarıyor.
özellikle altını değiştirirken çok tepindiğinde, hayvan seslerini ardarda çıkarmaya başlıyorum.:9:
hem eşlik ediyor, hem de rahat altını değiştiriyorum.
hayvan videolarını dikkatle izliyor. biraz daha büyüsün belki bu yaz hayvanat bahçesine gidebiliriz.. :31:

bir de bu ara hatırladığım tekerleme ve şarkıları söylüyorum sürekli.. iplik makaraları ayşeciğin oyuncakları.
onu sarar gibi yapıp, sar sar sar makarayı çöz.. ... diye tekerlemesini söylüyorum hareketleriyle..
o da ''saz saz saz'' diye eşlik ediyor.. anlıyorumki, müzikle oyunla çok daha kolay öğreniyor
eski bi çocuk şarkısı var ya, 'sağ elimde beş parmak, say bak..' diye başlıyor, onu söylüyorum çoğunlukla..
oyun oynarken onun da bazen saydığını duyuyorum.
çoğu kendi dilinde ama bazen anladıklarım oluyor, biiy döört, bees diye :1:

şimdi renklere vurgu yapmaya başladım. kırmızı topu ver, sarı topu at diyorum...
(yeğenimden gördü, sürekli topa vurup ''goooo'' diye bağırıyor:1:)
haricen bebekleriyle evcilik oynuyoruz, onlara ayşeciğin küçük kıyafetlerinden giydiriyoruz, çıkartıyoruz.
yemek yiyoruz, tin tin gezmeye gidiyoruz.. bu ara en sevdiği oyuncak pepee si.
onu da evciliklere dahil ediyoruz :1:

okuduğum kitaptaki tavsiyeyle, oyuncakların bazılarını ortadan kaldırıyorum birkaç gün.
bir süre sonra onu tekrar gördüğünde seviniyor, yeni bi oyuncakmış gibi oynuyor.
lego ve blok tarzı oyuncaklarla da kendi bi şeyler yapmayı seviyor.
siz neler yapıyorsunuz? ne oyunlar oynuyorsunuz?

son birkaç haftadır ayşeciğin idrakının daha da açıldığını farkediyorum.
ben konuşurken, ağzıma bakıp konuştuklarımı taklit etmeye çalışıyor.
ayağa, çoraba, ayakkabıya hepsine 'abgı' diyordu.
aradaki farkı anlar diye, şimdi hepsini ayrı ayrı söylüyorum. ayak, ayakkabı, çorap.

bu vesileyle vücudunun bölümlerini de oyunla öğrendi. el, ayak, göz, ağız, burun, kulak, saç.
sorduğumuzda gösteriyor, çoğunun ismini dili döndüğünce söylüyor..

hayvanlar kitabını seviyor. bazılarını tanıyor, seslerini çıkarıyor.
özellikle altını değiştirirken çok tepindiğinde, hayvan seslerini ardarda çıkarmaya başlıyorum.:9:
hem eşlik ediyor, hem de rahat altını değiştiriyorum.
hayvan videolarını dikkatle izliyor. biraz daha büyüsün belki bu yaz hayvanat bahçesine gidebiliriz.. :31:

bir de bu ara hatırladığım tekerleme ve şarkıları söylüyorum sürekli.. iplik makaraları ayşeciğin oyuncakları.
onu sarar gibi yapıp, sar sar sar makarayı çöz.. ... diye tekerlemesini söylüyorum hareketleriyle..
o da ''saz saz saz'' diye eşlik ediyor.. anlıyorumki, müzikle oyunla çok daha kolay öğreniyor
eski bi çocuk şarkısı var ya, 'sağ elimde beş parmak, say bak..' diye başlıyor, onu söylüyorum çoğunlukla..
oyun oynarken onun da bazen saydığını duyuyorum.
çoğu kendi dilinde ama bazen anladıklarım oluyor, biiy döört, bees diye :1:

şimdi renklere vurgu yapmaya başladım. kırmızı topu ver, sarı topu at diyorum...
(yeğenimden gördü, sürekli topa vurup ''goooo'' diye bağırıyor:1:)
haricen bebekleriyle evcilik oynuyoruz, onlara ayşeciğin küçük kıyafetlerinden giydiriyoruz, çıkartıyoruz.
yemek yiyoruz, tin tin gezmeye gidiyoruz.. bu ara en sevdiği oyuncak pepee si.
onu da evciliklere dahil ediyoruz :1:

okuduğum kitaptaki tavsiyeyle, oyuncakların bazılarını ortadan kaldırıyorum birkaç gün.
bir süre sonra onu tekrar gördüğünde seviniyor, yeni bi oyuncakmış gibi oynuyor.
lego ve blok tarzı oyuncaklarla da kendi bi şeyler yapmayı seviyor.
siz neler yapıyorsunuz? ne oyunlar oynuyorsunuz?

İnstagramda bizim nelerle oynadığımızı görüyorsundur sanırım ;)

Kitaplarını seviyor. Babaannesi ona anlatınca hele bayılıyo :) bowlimg oYnamayı seviyo. Gerçi bi süre sonra topu değil kendini atıyo lobutlara. Baş parmağım nerdesin ile bir aslan miyav dedi favori şarkıları.

Şu ara tv veya dergide gördüklerini istiyor!! Erken başladık gibi valla sonumuz hayrolsun...

Dsmartta hobbit oynuyomuş. Ben Efe ile uyku savaşı verirken eşim onu izliyo. Ah babalık çok zorrrrrr :D

şuan haluk yavuzer in çocuğu tanımak ve anlamak kitabını okuyorum.
ödünç aldım, ama en yakın zamanda kendime alıcam.. orada diyor ki;

-konuşma gelişimini desteklemek için; bebekle sürekli konuşun. göz teması kurarak, göstererek, öykülendirerek anlatın.
asla bebek dilinde konuşmayın. eksik söylediği kelimeleri tamamlayın.
-sürekli hayır yapma dememek için evi bebeğe göre düzenleyin. bilgisayarı, müzik setini, fotoğraf makinesini ulaşamayacağı yerlere kaldırın. küçük ev kazalarını önlemek için tedbirler alın. böylelikle bebek rahatlıkla hareket eder, oynar.
hayır kelimesini daha az kullandığınız için de bunu söylediğinizde sizi dinler ve ona göre davranır.
-2 yaşına gelen çocuk için ufak kurallar konabilir. doğru-yanlış kavramları, yasaklar öğretilmeye başlanabilir.
-bebeğin mutlaka kendi yatağında yatması gerek.
-günde bir saat tv de doğru programlar seçilirse bebeğin çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlar. ancak, özellikle reklamlardan uzak durun.
-yine bu dönemde istediğini ağlayarak, vurarak, tekmeleyerek elde etmeye çalışması normaldir. bu gerçek anlamda bir saldırganlık gdeğildir. istediğine ulaşmak için sadece oyun oynuyor. (kimse seyircisi yokken gösteri yapmak istemez.:1:) ve böyle yaptığında odadan dışarı çıkıp sakinleşinceye kadar yalnız bırakmak etkili olabilir. ancak çıktığınızda kapıyı kapatmayın ve fazla uzaklaşmayın.

Son düzenleme:
Bugün oğluş yattığında sinemaya gidecektim aslında. 47 ronin oynayan tek yabancı film idi. Seanslara bakarken bi anda bi yorum gözüme çarptı. Adamın biri filmin çarpıcı sonunu direkt yazmış!! Tabiki plan iptal oldu ve ben de bildiğiniz üzere uyudum....

şuan haluk yavuzer in çocuğu tanımak ve anlamak kitabını okuyorum.
ödünç aldım, ama en yakın zamanda kendime alıcam.. orada diyor ki;

-konuşma gelişimini desteklemek için; bebekle sürekli konuşun. göz teması kurarak, göstererek, öykülendirerek anlatın.
asla bebek dilinde konuşmayın. eksik söylediği kelimeleri tamamlayın.
-sürekli hayır yapma dememek için evi bebeğe göre düzenleyin. bilgisayarı, müzik setini, fotoğraf makinesini ulaşamayacağı yerlere kaldırın. küçük ev kazalarını önlemek için tedbirler alın. böylelikle bebek rahatlıkla hareket eder, oynar.
hayır kelimesini daha az kullandığınız için de bunu söylediğinizde sizi dinler ve ona göre davranır.
-2 yaşına gelen çocuk için ufak kurallar konabilir. doğru-yanlış kavramları, yasaklar öğretilmeye başlanabilir.
-bebeğin mutlaka kendi yatağında yatması gerek.
-günde bir saat tv de doğru programlar seçilirse bebeğin çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlar. ancak, özellikle reklamlardan uzak durun.
-yine bu dönemde istediğini ağlayarak, vurarak, tekmeleyerek elde etmeye çalışması normaldir. bu gerçek anlamda bir saldırganlık gdeğildir. istediğine ulaşmak için sadece oyun oynuyor. (kimse seyircisi yokken gösteri yapmak istemez.:1:) ve böyle yaptığında odadan dışarı çıkıp sakinleşinceye kadar yalnız bırakmak etkili olabilir. ancak çıktığınızda kapıyı kapatmayın ve fazla uzaklaşmayın.

Bizimki tvde reklam manyağı oldu :(((

İnstagramda bizim nelerle oynadığımızı görüyorsundur sanırım ;)

Kitaplarını seviyor. Babaannesi ona anlatınca hele bayılıyo :) bowlimg oYnamayı seviyo. Gerçi bi süre sonra topu değil kendini atıyo lobutlara. Baş parmağım nerdesin ile bir aslan miyav dedi favori şarkıları.

Şu ara tv veya dergide gördüklerini istiyor!! Erken başladık gibi valla sonumuz hayrolsun...

evet, efenin oyuncakları:9:

ben de bazen mutfak çekmecesinde bulamadım süzgeç, tahta kaşık gibi gereçleri ayşeciğin oyuncak torbasında buluyorum. :27:

bu dönemde bebek gerçekle hayali ayırt edemiyormu.. sanalı da ayırt edememesi normal..

busmai bu bölüm senin için baby :54:

kardeş haberi bebeğe nasıl verilir?

çocuklar bekletilmekten çok sıkılırlar. ve bebeğin doğumuna kadar geçecek 7-8 ay onlar için anlaşılması imkansız bir süredir.
bedeninizin şekil değişikliğini fark ettiğiği an elbette söylemelisiniz.
erken ya da geç söylemek, çocuğun gelişim hızına bağlıdır. ancak en geç hamileliğin son haftası açıklanması gerekir.
böylece karnınızı elleyebilir ve şanlıysa bebeğin hareketlerini hissedebilir.
yeni doğan bebeğin nasıl göründüğünü ona anlatabilirsiniz. bir tanıdığın yenidoğan bebeğini göstererek kendisi gibi
yürüyebilen bir çocuğun doğacağı yönündeki beklentiyi değiştirebilirsiniz. çünkü çocuklar gelecek bebeğin doğduğu andan itibaren kendilerine oyun arkadaşı olabileceğini düşünürler..

çocuğun kardeşiyle karşılaştığı ilk an, çok önemlidir. bu nedenle iyi planlanmalıdır.
çocuk hastanedeki annesini ziyarete geldiğinde hemşire bebeği emzirme sonrası yatağınızın sizden biraz uzak bi noktasına koymalıdır. çocuğunuz odaya geldiğinde onu kucaklayabilmeniz için ellerinizin boş olması gerekir !!!

bebek hakkında konuşmayın ve onu hemen göstermeyin. bebeği kendisinin görmesini bekleyin.
bebeği sevgi dolu karşılamazsa bile bundan dolayı kırıklık yaşamayın. eğer isterse onu kucağına almasına izin verin.
ve sürekli olarak dikkatli olması gerektiğini söylememeye gayret edin.

gördüğü gibi bebeğin çaresiz, küçücük bir yaratık olduğunu, beslendiği taktirde kendisi gibi zamanla büyüyebileceğini , arzu ederse beslenme ve oyun konularına yardım edebileceğini anlatın. buradaki yardımın zorunluluk deği, arzuya bağlı olduğunu unutmayın. ki, çocuk bebeği büyütme görevinin kendine ait olduğunu düşünerek, bu sorumluluk altında ezilmesin..

Bugün oğluş yattığında sinemaya gidecektim aslında. 47 ronin oynayan tek yabancı film idi. Seanslara bakarken bi anda bi yorum gözüme çarptı. Adamın biri filmin çarpıcı sonunu direkt yazmış!! Tabiki plan iptal oldu ve ben de bildiğiniz üzere uyudum....

ne öküzler var yaa?!:47:
hakikaten o kadar manyaklar mı, özellikle mi yapıyorlar merak ediyorum.

bir kaç gündür yurtdısından kvlere gelen misafirler var bundan bana ne değil mi öyle olmuyo maaleseeef :30:
evim oldu dandini herşeyi küçük odaya atmaktan ne zaman toparlacak o oda bilemiyorum gözümden uyku akıyor yasir de bugün hafif ateşli ve mızmızdı...
yazdıklarınızı alıntılayamasam da uyumadan önce bir selam veriyim dedim nfk yazdıkların çok hoşuma gitti bu arada ben de edineyim o kitaptan...

Back
X