Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

-Süt arttırıcı olarak öncelikle stres yok (bu çocuk aç tipi yorumlar yapan büyüklere kulak tıkanmalı öncelikle) Sonrasında benim deneyip memnun kaldıklarım; Sütlaç, su (4Lt), rezene çayı (3 fincan günde), et, balık, tavuk, yumurta, komposto.
-Alt temizliğinde pamuk ve su. Niveanın pişik önleyici kreminden çok memnun kaldım. Hafif kızardığında da bepanten sürüyorum.
-Evi bol bol havalandırmalısınız. Yatacağı odayı özellikle yatmadan önce havalandırmalısınız.
-Yatağında yatırmak (aynı odada) ilk başlarda zor olsa da, insan gak dese de guk dese de uyanıp kontrol etme gereği duysa da zamanla o da siz de alışıyorsunuz.
 
-Özellikle yeleklerde şu cicili bicili düğmelere dikkat. Arkaları çivi gibi oluyor. Yüzüstü yatırdığınızda ya da gaz çıkarmak için omzunuza aldığınızda canını acıtabilir miniğinizin. Zaten örgü yerine penye kullanmak daha iyi çünkü habire emiyorlar yeleğin yakalarını.
-Kıyafetlerde kopup düşebilecek yutulabilecek düğmedense çıtçıtlı şyleri tercih edin. Ana boynun arkasından çıtçıtlı olanlar rahat değil hiç.
-DOĞUM SONRASI BEZDE KIRMIZI MıNıK NOKTALAR, AĞIZ ETRAFINDA KURULUK, PUL PUL DÖKÜLME BEBEĞıNıZDE SUSUZLUK ıŞARETıDıR. UYANIK OLUN YA SÜTÜNÜZÜ ARTTIRIN YA MAMA DESTEĞı VERıN BıR SÜRE.
-Aşılar öncesi bir çay kaşığı ateş düşürücü yada kusan bir minikse yarım fitil verin sağlık ocağına gitmeden 1 saat önce.
 
-Normal doğum kabus değil. ılk doğum uzun sürer derler. 3 saat sürdü doğumum ve sağdan soldan anlatılanlarla ilgisi yoktu. Adet sancısının oldukça kuvvetlisiydi ama o anı yaşamayan doğurdum diyemez muhteşem birşey herkes yaşamalı.
-Konak için (olursa) şu ince uçlu taraklardan edinin. O olşmadan sökemiyorsunuz konakları miniğinizin kafasından.
-Bir sürü emzik edinmeyin, emmedi mi emmiyor elinizde patlıyor. Zaten bi süre sonra elleri daha cazip geliyor. Siz ivedilikle tırnak kesme yeteneklerinizi geliştirin. Ellerini emmeye başlayınca hijyen için bu çok gerekli.
-Bebeğinizi benim gibi sessizliğe çok alıştırırsanız en ufak çıtırtıda ağlayarak uyanır kızımcım gibi. Ama ilk zamanlardan daha sakınmamaya başlarsanız alışır gider gürültüden etkilenmez sanırım.
-Bebişlere aldığınız cicileri yıkayıp ütülemeyi unutmayın. Ağız bezleri sabun tozuyla zamanla morarıyor. Arada kaynatın onları o nedenle. Bu arada 30 tane ağız bezimiz var belki ama vırk vırk kustukları için yetmiyor. Bol tutun bunu elinizin altında.
-bağlamalı önlüktense, cırtlı yada kafadan kazak gibi geçmeli alın. bağlamalıda tedirgin oluyor insan bebek kendini boğacak falan diye.
 
-bebeğiniz 3-4 kezdir bezinden kakasını taşırıyorsa bezi artık küçük geliyor demektir.
-bazen siz dinlenirken birilerinin bebeği oyalamasından keyif alsanız da süreyi uzatırsanız bunun direk süt salgısını azaltacağını unutmayın. ten teması çok önemli çünkü.
-chicconun saç fırçasını aldım hiç kullanamıyorum kılları dökülüyor çünküalmayın.
-wee nin silikon uçlu ikili kaşıklarından çok memnunum. gaz sancısı olursa şurup, rezene çayı falan vermek için kullanmıştım. devit damlayı da direk ağzına damlatamadım, önce bu kaşıklara damlatp öyle verdim rahat oldu.
-visco yastık vardı evde. bebeğime ilk zamanlarında visco yatak gibi olmuştu. özellikle yüzüstü yatırınca bu yastığa saatlerce uyuduğu oluyordu:)
-emzirme sütyeni aldım ama bir kez bile kullanamadım. önden açılan penye sütyenlerle çok rahat ettim. emzirme sütyeninin penceresi küçücüktü.
Bir de fotoğraf makinesinin video kısmını 10 dk.lık pişşşş pişşşş sesi kaydetmiştim. ınsanın ağzı yoruluyor bazen bu kaydı devreye sokuyordum o zamanlarda:)
-Loğusa pijaması die bişi var. Aynı hamile pantalonları gibi beli ayarlamalı. Pijamada tercihiniz böyle bişi olursa rahat edersiniz. Ama üstü işe yaramaz emzirmek için yaptıkları penceresi çok küçük.
-port bebe mümkünse ödünç alın birilerinden. yazık ona verilen paraya. 3-5 kere kullandım sığmaz oldu kızımcım.
 
Çok sağolun ya acayip faydalı oldu yazdıklarınız. Bende de acayip bir korku başladı bazen kalbim acayip çarpıyo zaman yaklaştıkça pazartesi kontrolüm var doğum şeklim belli olacak. Bazende panik oluyorum becerebilecek miyim bebişe bakmayı altını değiştirip emzirmeyi falan: ( Gerçi annem 40 gün kalacak yanımda ama.
 
Bebeğim 4 aylık. Sarılık ve Zatürre gibi nedenlerle 15 gün kadar hastanede yattı doğum sonrası. İlk 3 ay korunmasız oluyor minikler.
-Sakın ve sakın gripli insanlarla görüşmeyin bu dönemde, bizdeki grip mikrobu onlarda zatürreye neden oluyor çünkü..
-En çok kullandığım eşyam pompa oldu hastane döneminde. Her anne adayı edinmeli bir tane. Manuel pompa kullandım ben chicconun ve memnundum.
Alışverişe gelince;
-Patikli altlar kış bebeklerinde en çok kullanılan eşya. Ama lastikleri çok sıkı olmamalı hatta lastik kısmı düz penye kumaştan olanları tercih edin. Özellikle gaz sancıları olduğunda daha rahat eder minikler, göbekleri sıkışmayınca.
-Sonraki tavsiyem kendinden eldivenli üstler. Çok rahatlar eldiven düştü etti derdi yok. Süper bir buluş..
-Doğum öncesi derece, ateş düşürücü şurup ve fitil, burun spreyi (büyük boy öyle çok kullanılıyor ki çünkü), oda nemlendiricisi edinmeli tüm anneler mutlaka.
-Göğüs pedi seçimine dikkat edin. Naylonlu yada kağıt gibi olmamalı. Ben chicconun göğüs pedlerini kullandım ve hiç göğüs ucu problemi yaşamadım.
-Gaz sancıları için en iyi çözümüm; bebeğinizin kafasının fazla sallanmadığından emin olmak kaydıyla hızlıca volta atmak. Benimki ancak böyle susuyordu.
-Gaz sancıları bitiminde derhal uyku düzenine geçmeye çalışılmalı. Aynı saatte aynı koşullarda yaratacağınız ambians (belki hep aynı ninni) birkaç günlük direnç sonunda size uyku düzenini getirecek.

çok sağol canım bunlar çok işimize yaracak gerçekten süperr
 
calısan anne olmasanız da mutlaka pompa edının ama elektrikli olsun.manueller insanı yoruyor.kraft aldım cok memnunum fazla para vermeye degmez uzun sure kullanılmayacak.
dısarı cıkarken mutlaka sutunuzu sagın yollarda rezil olmayınkaydirigubbakcemile3 ozellikle saglık ocagına aşıya giderken süt sagın aglayınca dayayın benden size tüyoyerimseniben
sterilizator cok isime yarıyor.pompa emzik ve biberonlar icin...devamlı kaynatmayla ugrasmıyorum.ben arzumun 3fonksiyonlu olanı aldım biberon ısıtma ve buharda pişirme ozelligi de var.ek gıdaya gecince sebzeleri onunla haslayacagım vıtamınler ölmesin diye
biberon dr browns tavsiye ederim..
her ne kadar cabuk kuculseler de alt ust takımlardansa tulumlar daha ıyı.ustler sıyrılıveriyor bebişin orası burası acılıyor..
gogus kalkanı cok ama cok ısıme yaradı gogus uclarım yara oldugunda sutyene temas etmıyo canınız yanmıyor ayrıca krem de camasıra bulasmamıs oluyor..
gogus pedı ve kremini lansınoh marka kullandım tavsıye ederım
cıtcıtlı badilerden bol miktarda edinin.kıyafet konusunda da cok cimri olmayın derim cok cabuk kirleniyorlar 3-5 tane minik parca icin camasır makinesi calıstırılmıyor..
hediye gelenler buyuk buyuk geldi hala kullanabilmiş degiliz..
battaniye bolca alınmalı..
portbebe(araba koltugu gibi olan deil canta seklinde) ilk 3 ay cok isimi gordu benim..kısın sogugunda iyi koruyor ve bebegi onunla tasıması kolay.hem gıttıgımız yerde bebıs kendı yatagında yatmıs oluyordu:))simdi bebek arabası kullanıyoruz artık
klasik demirli ana kucagı en cok kullandıgım esya...5li portbebe setleri var cok da pahalı deil o sekilde alabilirsiniz ben oyle yaptım iyi de oldu.
alt acma seti 2-3 tane olsun.cok cabuk kirleniyora.s bir tanesi mutlaka gezmeye giderken goturebileceginiz incelikte olsun.
burun aspiratoru cok uyduruk birsey ama hayat kurtarıcı...
yenidogan bezini 1 paketten fazla almayın hemen 2 numaraya geciliyor..huggies prima evybaby hepsini denedim en iyisi prima diyebilirim rahatlıkla..
rezene cayı mutlaka icin gaz sancısı sorunu hic yasamadık hem sutu de arttırıyor:nazar: et sut urunlerı ve hurma sutunuzun yaglı olması bebege yaraması ıcın cok onemli..
ilk gunden itibaren alt temizliginde ıslak mendil kullandık hicbir sorun yasamadım pamukla suyla filan ugrasmaya degmez bence..
aksamları mumkunse karanlıkta oturunkaydirigubbakcemile3 biz oldum olası karanlıkta tv izleriz bunun cok yararını gordum.bebegim gece gunduz ayrımı yapmasına olanak saglıyor..hıc uyku problemi cekmedim:nazar:gece de loş ışıkta emzirin uykusu acılmasın..3aydan sonra gece deliksiz uyuması lazım...gece emzirmeyi kesin yoksa ilerde cok buyuk sorun oluyormus 12 gibi iyice emdiyse sabaha kadar uyuyor zaten
ılk gunlerde bebiş cok kucuk oldugu icin basını filan tutmak zor oluyor emzirme yastıgı kullandım ama sonra gerek kalmadı.yan yastıgı da epey kullandık tavsiye ederim..
 
Son düzenleme:
sezeryan olacaklar pijama goturmesin hic anlamı yok..yatıs kalkıs wc ye oturma kalkma zaten sorunlu oluyor indir kaldır ugrasmayın gecelik cok rahat oluyora.s
 
ben sut saklama kabı almadım.kucuk recel kavanozları aynı işi goruyoryerimseniben hem cam da gayet saglıklı
salona veya yatak odanız icin 2.bir yatak almayı dusunuyorsanız suslu besikler yerine park yatak tercih edin derim.en azından daha sonra oyun parkı oluyor..ilerde de katlar sıradaki bebişiniz icin kaldırırsınız:jeyyar:katlanınca hic yer kaplamıyor..
bebek odası alacaklar icin buyuyen karyolalı olanlar daha iyi.ama mutlaka mdf olmalı..boya kokusunun cıkması icin en az 1 ay havalandırılması gerekiyor mobilya siparişinizi ona gore verin
bebek camasırlarını agız mendilerini filan mutlaka ütüleyin..
bıraz lukse kacıyor ama kulaktan atesolcer tavsıye ederım.popodan olcmeye kalktık kaka yaptı.kol altından ise mumkun deil tutamadık eşim ne gerek var diye kızmıstı ama lazım olunca iyiki almısız dedik:))
 
arkadaşım çok güzel yazmışsın ellerin dert görmesin sana ve bebeğine sağlıklı uzun ömür dilerim inşallah benim de olur en kısa zamanda dua edermisin canım benim için 2 yıldır deniyoz olmuyo allah hayırlısıyla nasip eder inşallah bu ay bana slmlar
 
arkadaşım çok güzel yazmışsın ellerin dert görmesin sana ve bebeğine sağlıklı uzun ömür dilerim inşallah benim de olur en kısa zamanda dua edermisin canım benim için 2 yıldır deniyoz olmuyo allah hayırlısıyla nasip eder inşallah bu ay bana slmlar
 
Kızlar çok faydalı oldu, teşekkürler,aklınıza geldikçe ekleyin bizde tecrübelerinizden faydalanalım
 
bol bol agız mendilleri alın cok kusuyorlar.ve minik kıyafetler almayın 3-4 tulum alın zıbın cok kullanılıyor mesela.
 
Bebeğim 4 aylık. Sarılık ve Zatürre gibi nedenlerle 15 gün kadar hastanede yattı doğum sonrası. İlk 3 ay korunmasız oluyor minikler.
-Sakın ve sakın gripli insanlarla görüşmeyin bu dönemde, bizdeki grip mikrobu onlarda zatürreye neden oluyor çünkü..
-En çok kullandığım eşyam pompa oldu hastane döneminde. Her anne adayı edinmeli bir tane. Manuel pompa kullandım ben chicconun ve memnundum.
Alışverişe gelince;
-Patikli altlar kış bebeklerinde en çok kullanılan eşya. Ama lastikleri çok sıkı olmamalı hatta lastik kısmı düz penye kumaştan olanları tercih edin. Özellikle gaz sancıları olduğunda daha rahat eder minikler, göbekleri sıkışmayınca.
-Sonraki tavsiyem kendinden eldivenli üstler. Çok rahatlar eldiven düştü etti derdi yok. Süper bir buluş..
-Doğum öncesi derece, ateş düşürücü şurup ve fitil, burun spreyi (büyük boy öyle çok kullanılıyor ki çünkü), oda nemlendiricisi edinmeli tüm anneler mutlaka.
-Göğüs pedi seçimine dikkat edin. Naylonlu yada kağıt gibi olmamalı. Ben chicconun göğüs pedlerini kullandım ve hiç göğüs ucu problemi yaşamadım.
-Gaz sancıları için en iyi çözümüm; bebeğinizin kafasının fazla sallanmadığından emin olmak kaydıyla hızlıca volta atmak. Benimki ancak böyle susuyordu.
-Gaz sancıları bitiminde derhal uyku düzenine geçmeye çalışılmalı. Aynı saatte aynı koşullarda yaratacağınız ambians (belki hep aynı ninni) birkaç günlük direnç sonunda size uyku düzenini getirecek.

-Süt arttırıcı olarak öncelikle stres yok (bu çocuk aç tipi yorumlar yapan büyüklere kulak tıkanmalı öncelikle) Sonrasında benim deneyip memnun kaldıklarım; Sütlaç, su (4Lt), rezene çayı (3 fincan günde), et, balık, tavuk, yumurta, komposto.
-Alt temizliğinde pamuk ve su. Niveanın pişik önleyici kreminden çok memnun kaldım. Hafif kızardığında da bepanten sürüyorum.
-Evi bol bol havalandırmalısınız. Yatacağı odayı özellikle yatmadan önce havalandırmalısınız.
-Yatağında yatırmak (aynı odada) ilk başlarda zor olsa da, insan gak dese de guk dese de uyanıp kontrol etme gereği duysa da zamanla o da siz de alışıyorsunuz.

-Normal doğum kabus değil. İlk doğum uzun sürer derler. 3 saat sürdü doğumum ve sağdan soldan anlatılanlarla ilgisi yoktu. Adet sancısının oldukça kuvvetlisiydi ama o anı yaşamayan doğurdum diyemez muhteşem birşey herkes yaşamalı.
-Konak için (olursa) şu ince uçlu taraklardan edinin. O olşmadan sökemiyorsunuz konakları miniğinizin kafasından.
-Bir sürü emzik edinmeyin, emmedi mi emmiyor elinizde patlıyor. Zaten bi süre sonra elleri daha cazip geliyor. Siz ivedilikle tırnak kesme yeteneklerinizi geliştirin. Ellerini emmeye başlayınca hijyen için bu çok gerekli.
-Bebeğinizi benim gibi sessizliğe çok alıştırırsanız en ufak çıtırtıda ağlayarak uyanır kızımcım gibi. Ama ilk zamanlardan daha sakınmamaya başlarsanız alışır gider gürültüden etkilenmez sanırım.
-Bebişlere aldığınız cicileri yıkayıp ütülemeyi unutmayın. Ağız bezleri sabun tozuyla zamanla morarıyor. Arada kaynatın onları o nedenle. Bu arada 30 tane ağız bezimiz var belki ama vırk vırk kustukları için yetmiyor. Bol tutun bunu elinizin altında.
-bağlamalı önlüktense, cırtlı yada kafadan kazak gibi geçmeli alın. bağlamalıda tedirgin oluyor insan bebek kendini boğacak falan diye.

-bebeğiniz 3-4 kezdir bezinden kakasını taşırıyorsa bezi artık küçük geliyor demektir.
-bazen siz dinlenirken birilerinin bebeği oyalamasından keyif alsanız da süreyi uzatırsanız bunun direk süt salgısını azaltacağını unutmayın. ten teması çok önemli çünkü.
-chicconun saç fırçasını aldım hiç kullanamıyorum kılları dökülüyor çünküalmayın.
-wee nin silikon uçlu ikili kaşıklarından çok memnunum. gaz sancısı olursa şurup, rezene çayı falan vermek için kullanmıştım. devit damlayı da direk ağzına damlatamadım, önce bu kaşıklara damlatp öyle verdim rahat oldu.
-visco yastık vardı evde. bebeğime ilk zamanlarında visco yatak gibi olmuştu. özellikle yüzüstü yatırınca bu yastığa saatlerce uyuduğu oluyordu:)
-emzirme sütyeni aldım ama bir kez bile kullanamadım. önden açılan penye sütyenlerle çok rahat ettim. emzirme sütyeninin penceresi küçücüktü.
Bir de fotoğraf makinesinin video kısmını 10 dk.lık pişşşş pişşşş sesi kaydetmiştim. İnsanın ağzı yoruluyor bazen bu kaydı devreye sokuyordum o zamanlarda:)
-Loğusa pijaması die bişi var. Aynı hamile pantalonları gibi beli ayarlamalı. Pijamada tercihiniz böyle bişi olursa rahat edersiniz. Ama üstü işe yaramaz emzirmek için yaptıkları penceresi çok küçük.
-port bebe mümkünse ödünç alın birilerinden. yazık ona verilen paraya. 3-5 kere kullandım sığmaz oldu kızımcım.

calısan anne olmasanız da mutlaka pompa edının ama elektrikli olsun.manueller insanı yoruyor.kraft aldım cok memnunum fazla para vermeye degmez uzun sure kullanılmayacak.
dısarı cıkarken mutlaka sutunuzu sagın yollarda rezil olmayınkaydirigubbakcemile3 ozellikle saglık ocagına aşıya giderken süt sagın aglayınca dayayın benden size tüyoyerimseniben
sterilizator cok isime yarıyor.pompa emzik ve biberonlar icin...devamlı kaynatmayla ugrasmıyorum.ben arzumun 3fonksiyonlu olanı aldım biberon ısıtma ve buharda pişirme ozelligi de var.ek gıdaya gecince sebzeleri onunla haslayacagım vıtamınler ölmesin diye
biberon dr browns tavsiye ederim..
her ne kadar cabuk kuculseler de alt ust takımlardansa tulumlar daha ıyı.ustler sıyrılıveriyor bebişin orası burası acılıyor..
gogus kalkanı cok ama cok ısıme yaradı gogus uclarım yara oldugunda sutyene temas etmıyo canınız yanmıyor ayrıca krem de camasıra bulasmamıs oluyor..
gogus pedı ve kremini lansınoh marka kullandım tavsıye ederım
cıtcıtlı badilerden bol miktarda edinin.kıyafet konusunda da cok cimri olmayın derim cok cabuk kirleniyorlar 3-5 tane minik parca icin camasır makinesi calıstırılmıyor..
hediye gelenler buyuk buyuk geldi hala kullanabilmiş degiliz..
battaniye bolca alınmalı..
portbebe(araba koltugu gibi olan deil canta seklinde) ilk 3 ay cok isimi gordu benim..kısın sogugunda iyi koruyor ve bebegi onunla tasıması kolay.hem gıttıgımız yerde bebıs kendı yatagında yatmıs oluyordu:))simdi bebek arabası kullanıyoruz artık
klasik demirli ana kucagı en cok kullandıgım esya...5li portbebe setleri var cok da pahalı deil o sekilde alabilirsiniz ben oyle yaptım iyi de oldu.
alt acma seti 2-3 tane olsun.cok cabuk kirleniyora.s bir tanesi mutlaka gezmeye giderken goturebileceginiz incelikte olsun.
burun aspiratoru cok uyduruk birsey ama hayat kurtarıcı...
yenidogan bezini 1 paketten fazla almayın hemen 2 numaraya geciliyor..huggies prima evybaby hepsini denedim en iyisi prima diyebilirim rahatlıkla..
rezene cayı mutlaka icin gaz sancısı sorunu hic yasamadık hem sutu de arttırıyor:nazar: et sut urunlerı ve hurma sutunuzun yaglı olması bebege yaraması ıcın cok onemli..
ilk gunden itibaren alt temizliginde ıslak mendil kullandık hicbir sorun yasamadım pamukla suyla filan ugrasmaya degmez bence..
aksamları mumkunse karanlıkta oturunkaydirigubbakcemile3 biz oldum olası karanlıkta tv izleriz bunun cok yararını gordum.bebegim gece gunduz ayrımı yapmasına olanak saglıyor..hıc uyku problemi cekmedim:nazar:gece de loş ışıkta emzirin uykusu acılmasın..3aydan sonra gece deliksiz uyuması lazım...gece emzirmeyi kesin yoksa ilerde cok buyuk sorun oluyormus 12 gibi iyice emdiyse sabaha kadar uyuyor zaten
ılk gunlerde bebiş cok kucuk oldugu icin basını filan tutmak zor oluyor emzirme yastıgı kullandım ama sonra gerek kalmadı.yan yastıgı da epey kullandık tavsiye ederim..

ben sut saklama kabı almadım.kucuk recel kavanozları aynı işi goruyoryerimseniben hem cam da gayet saglıklı
salona veya yatak odanız icin 2.bir yatak almayı dusunuyorsanız suslu besikler yerine park yatak tercih edin derim.en azından daha sonra oyun parkı oluyor..ilerde de katlar sıradaki bebişiniz icin kaldırırsınız:jeyyar:katlanınca hic yer kaplamıyor..
bebek odası alacaklar icin buyuyen karyolalı olanlar daha iyi.ama mutlaka mdf olmalı..boya kokusunun cıkması icin en az 1 ay havalandırılması gerekiyor mobilya siparişinizi ona gore verin
bebek camasırlarını agız mendilerini filan mutlaka ütüleyin..
bıraz lukse kacıyor ama kulaktan atesolcer tavsıye ederım.popodan olcmeye kalktık kaka yaptı.kol altından ise mumkun deil tutamadık eşim ne gerek var diye kızmıstı ama lazım olunca iyiki almısız dedik:))


Üşenmeyip te bu kadar ayrıntıyı yazdıgınız ıcın cok cok cok tesekkur ederim.. gercekten cok kıymetlı bılgıler.Ellerinize sağlık.. Allah razı olsun hepinizden.
 
gerçekten bu kadar samimi ve işe yarra bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ben birşey sormak istiyorum bebek arabası araştırıyorum bir markanın üçlü trio diye araba seti var içinde ana kucağı,puset araba yani ana ünite ve bebeport var sizce bebe port gerekli olurmu yoksa genelde ikili setler daha çok(onlarda bebe port yok) onlardanmı almak gerekli ne dersiniz tecrübeli anneler bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim birde ben bebek odası yapıcam yatak odamada çok yakın ama ilk 5-6 ay yatak odasına almam gerektiğini söylüyorlar sizce kendi odasında başlasam ayrıca park yatak almasam çokmu zor olur yoksa mutlaka küçükte olsa yatak odasına bir park yatak şartmı ne dersiniz?
 
ben chicconun 3lü setini almıştım ama çok da memnun değilim o kadar paraya değmez diyorum
port bebesini sadece araba yolculuklarında yatar pozisyonda götürebilmek için ve bebek arabasına takarak kullanabildik
öyle ele alınıp taşınacak gibi bir ağırlığı yok
hele de sezeryanlıysanız 40 gün kaldırmak bile zor değil taşımak
araba koltuğu diye tanımladıkları ana kucağı gibi parça ciddi bir araba koltuğu değil tam anlamıyla arabaya sabitlenmiyor sabitleme parçası sadece koltuğu düz tutmak için
üzerinden emniyet kemerini takıyorsunuz
hatta dün yürüyüşe çıktığımızda sinir geldi bu parçadan
güneşten bir türlü tam olarak koruyamadık çocuğu sanki kumaş sıkıntısı çekmişler gibi güneşliğini kısa yapmışlar

ha bir de arabanın hareket kabiliyeti çok da iyi değil
durmadan bir yerlere çarpıp duruyorsunuz düzeltirken
ilk alındığında montajı da puzzle gibiydi 3 mühendis kafa kafaya verip 2 saatte ancak monte ettik :PP
 
gerçekten bu kadar samimi ve işe yarra bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ben birşey sormak istiyorum bebek arabası araştırıyorum bir markanın üçlü trio diye araba seti var içinde ana kucağı,puset araba yani ana ünite ve bebeport var sizce bebe port gerekli olurmu yoksa genelde ikili setler daha çok(onlarda bebe port yok) onlardanmı almak gerekli ne dersiniz tecrübeli anneler bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim birde ben bebek odası yapıcam yatak odamada çok yakın ama ilk 5-6 ay yatak odasına almam gerektiğini söylüyorlar sizce kendi odasında başlasam ayrıca park yatak almasam çokmu zor olur yoksa mutlaka küçükte olsa yatak odasına bir park yatak şartmı ne dersiniz?

yardımcı olabılırsek ne mutlu arkadaslar Allah bebeklerinizi kucagınıza almayı nasip etsin :Saruboceq:
3lu set cok pahalı bence degmez.portbebe bebek cok kucukken kullanılacak zaten ee o zaman da bebek arabasıyla gezmeye kac kere cıkarabılırsınki..onun yerine bebek tasıma cantası daha ıyı olur en azından hafif yani..kucakta arabada filan da bebegi tasıması cok rahat oluyor.hem de ucuz..ana kucagı portbebe alt acma kanguru ve bebek bakım cantası seklınde set 90tl filandı yanlıs hatırlamıyorsam..ilk 3 ay onun portbebesini kullandım bebek agırlasınca onu bıraktık bebek arabasına gectik.chicco multiway aldım.cok memnunum.malzemesi sürüşü gayet guzel 7kg ve kolayca katlanıp yan sapından tutarak tasınıyor.dıger baston pusetlerde olmayan takılıp cıkabılen on koruması var.bence en onemlısı bu..
tekerlekleri buyuk.yagmurluk ve ayak koruması ıle beraber 250tl..
ben bebek odası yaptım ama simdilik park yatakta yatırıyorum.
ilk gunler gece cok uyanıyor zorlanırsın bence..
ben duzene girene kadar hep anakucagında yanımda yatırdım gece uyanır duymam fılan dıye..ortası çöktü yere degecek artıkkaydirigubbakcemile3
park yatak cok pahalı bırsey deıl bence bir tane edinmekte yarar var.bebek kendi odasına gecince onu oyun alanı olarak kullanacagım..bebek emeklemeye baslayınca yalnız bırakmaya gelmez heryere el atacak..en azından odadan cıkarken onun icine koyarım aklım onda kalmaz diye dusunuyorum
 
Son düzenleme:
Back
X