Başardım arkadaşlar lütfen pes etmeden her gün sabırla çalışın. Klişe olacak ama ben yaptıysam herkes yapar. Allah hepimizin vücudunu ve organlarını aynı amaçla yaratmış. Hiçbirimiz diğerinden eksik değiliz. Erteleme hastalığı oldugu için ertelemek istemedim. Üzerine düştüm ve 10 günde kurtuldum. 10 gün 10 yıl gibiydi gözümde yaş kalmamıştı. O bölgeye dokunamıyor bakarmıyordum bile. Lütfen sizin eşiniz anlayışlıysa da bunu ertelemeliyin. Burada forumda bir yazı gördüm "Dışarda araba kullananlar en iyi araba kullananlar mı ya da araba kullanmayı çok sevenler mi hayır. Araba kullanmaya mecbur kalanlar." Bu söz benim bakış açımı değiştirdi. Zaten eşim anlayışlı diyerek ertelemeyin kendinizi iyileşmeye mecbur bırakın. Mecbur kalırsanız kafaya koyup hırslanıp yaparsınız. Kısa sürede bu hastalıgı kabullendim ve çok hızlı araştırdım gerekli adımları attım. Forumdaki her önemli yazıyı neredeyse okudum. Çok fazla video izledim. Bu hastalığı en ince ayrıntısına kadar okudum farklı hocalardan hastalardan dinledim. Nazife ergen ve Reyyan özcan temizkanın hasta videolarını izledim. İçime ümit doğdu bu kadar insan başardıysa ben de başarırım dedim. Sayımız hiç az değil sadece mahrem bir konu oldugu için konuşulmuyor, yok sayılıyor. Türkiye'de 10/1 istatiğin kesinlikle gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Vajinismus videoları yüzbinlerce milyonlarca izlenirken bu sayı emin olun çok fazla. Sadece kafaya koyup ben başaracağım deyin. En inanmadıgınız anda bile başaracağım deyin. Ben hiç ümidim yokken bile elimi yüzümü silip yapıcam dedim hiç inanmayarak. Ağzımızdan olumsuz bir kelime çıkmasın kendinize bunu yasaklayın. Peki ben nasıl 10 günde kurtuldum?
1- Hastalıgı kabullenmek
İnkar etmek hiçbir işe yaramıyor. Bu sebeple ne kadar erken kabul ederseniz o kadar kolay olur. Nasıl ki kolunuz tutulur orayı açmak için masaj yaparsınız krem sürersiniz bunu da bu şekilde kabullenin. Oradaki kaslarınız psikolojik olarak kasılmış ve izin vermiyor. Açacağız bu kadar. İkinci gün emin olduktan sonra hemen bu hastalığı araştırma aşamasına geçtim. Devlet Hastanesi'ne randevu aldım ve çok gergindim. Bacaklarımı açamıyordum çok zorlandım. Sürekli kasılıyordum. Fizyolojik hiçbir şey olmadıgını ve terapi almamı söyledi.
2- Kendi anatomini öğrenip, hastalığı en ince ayrıntısına kadar araştırmak
Bu sahfada kendi anatominizi lütfen öğrenim sudel diye bir arkadaşın hazırladığı dosya var oradan yararlandım kendim de başka videolar buldum. Kadın anotomisini iyice öğrendim. Kendim ayna karşısında dokunmaya çalıştım dokunamasam da izledim. Ikınarak orayı açmaya çalıştım. Hastalıkla alakalı belki saatlerce video izledim. Eşim bana kızıyordu. Bu forumda olmamdan ve videolar izlememden rahatsızdı. Kafaya takma geçer diyordu. Ama kafaya takmasaydım kendiliğinden geçmesini bekleseydim çok zaman geçebilirdi. Hastalığı yenenlerin tek pişmanlıgı niye bu kadar zaman bekledim cümlesiydi. Bunu kurmamak için bu konuyu kafaya taktım ve çözeceğim dedim. Terapi için İstanbul'da çeşitli yerlerden fiyat aldım. Çözemezsem buraya gidip gerekirse altın bozup bir şekilde yeneceğim dedim. Orada bir doktorun verebileceği anatomi ve hastalıkla alakalı her şeyi kendim araştırırak öğrendim.
3- Ters kegel egzersizleri ve parmak çalışması
Pelvik taban esnetme egzersizleri ve vagus siniri uyarma için nefes egzersizlerini belki günde yarım saat bir saat çalıştım. Kegel egzersizinde o bölgeyi sıkmayı öğretiyorlar siz çişinizi bırakıyor gibi sıkmadan gevşeteceksiniz tek olay bu. Derin nefes alıp karnı doldurup nefesi tutup ağızdan verirken çişinizi bırakıyor gibi pelvik kaslarınızın gevşediğini düşünün. Dilatör ve p alırken de aynı bu şekilde nefes alıp o bölgedeki kasları minik minik açacaksınız. Nefes olayı bu. İlk dört gün dilatör serim gelene kadar nefes egzersizi, ters kegel ve parmak egzersizi yaptım. Parmağımı başta hiç alamıyordum. Üçüncü gün başardım orta parmagımı yavaş yavaş alabildim. Oranın boşluk oldugunu görünce inanamadım bana bir özgüven geldi mutluluktan ağladım. Dilatör setini hemen bekledim.
4- Dilatör çalışması
Belki parmak egzersizi size uygun değildir ama dilatör mutlaka çalışmalısınız. Çok ucuz trendyolda en çok satan rabırseti aldım. 4. Gün birinci dilatörü bebe yağı ile ve sinir sistemi gevşetici müzikler açarak saatlerce uğraşarak aldım. Zaten parmağımı alabildiğim için aynı boyuttaydı. İkinci dilatörü de tam olarak girmese de aldım sayılır. 5. Ve 6. Günler ilk iki dilatörde kaldım. Bazen geri gidiyormuş gibi hissetmeniz normal ikinciyi çıkarttıgımda birinciyi bile alamıyordum. Bu çok normal. Artık 6. Gün kafayı kırdım 3 olmadığı için eczaneden vemcain sprey aldım ve ikinci diktatöre sıkarak içime aldım sonra tekrar üç dört fıs sıkıp tekrar aldım. Bu sefer 3ü alacağım dedim. Belki üç saat uğraştım ama başardım. Sonucunda ağladım. En sevindiğim nokta buydu özgüvenin yerine gelmişti. Üç hafif sızlama ve ağrı yapmıştı. Oradaki kaslar ilk defa açıldıkları için üç ve dörtte ağrı yapabilir ama çok kısa sürecek emin olun birkaç saniye. 7. Gün ara vermiştim. 8. Gün ise üçüncü dilatörü vemcain olmadan almayı denedim. Tabi önce 1 sonra 2- sonra 3. Üçü ilaçsız alınca çok mutlu oldum. Bu egzersizleri yaparken sürekli çişim geliyordu. Bu çok normal devamlı tuvalete gittim. Sonra üçe vemcain sıktım ve inanın belki üç belki beş saat dört ile uğraştım sonunda başardım en zorlandığı buydu ama başarınca çok mutlu oldum. 9. Gün biraz gerilemiş gibiydi ikiyi bile zor aldım. Gevşeyemeyince zor oluyor. İnsan geriye mi düştüm diye kendime kızıyor lütfen kızmayın. Sabrederek saatlerce üçe kadar geldim. Üçü ve dördü vemcain ile aldım.
5- Eşli deneme
Eş ile bu zamana kadar denemeye devam etmiştik ama olmamıştı. 10. Gün hem gündüz hepsini aldım hem de akşam. Akşam dördü üçe vemcain sıkarak aldım ve çağırdım. Olmazsa diye endişeleniyordum hatta biraz kendimi kastım ama oldu. O kadar kolay oldu ki şaşırmıştım. Dördü çıkarır çıkarmaz hemen denedik.
Lütfen pes etmeyin. Burada en önemli şey devamlı olarak her gün bir şey yapmak. Egzersizleri (nefes,kegel,dilatör) hiç aksatmamak. Zaten bir kere yapabildiğinizi görünce her numarada size bir özgüven gelecek. Beyniniz ikna olacak. Kas hafızası illa onu hatırlayacak. Bir an zorlansanız bile illa o numarayı almışsanız tekrar alabileceksiniz. Lütfen kendinize inanın ve üstüne düşün. Bol bol dua edin. Biz kadınlar nelerin üstesinden geliyoruz bunun da geliriz elbet.
Bu konuda teşekkür etmek istediğim biri var. Sağolsun bazı arkadaşlar bana mesaj attı ve yardımcı oldular. Kimisine ben soru sordum ama @papatya0920 arkadaşımız bana ilk günden beri hep mesaj atıp motive etti. O da bu yollardan geçtiği için tıkandıgım her noktada sanki bir terapist gibi dinledi ve çok güzel yönlendirdi. Kendisine çok teşekkür ederim.Allah razı olsun

Lütfen hepimiz birbirimize destek olup bu zorlu süreci atlatalım.