Doktor moralimi bozdu :(

eylulum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2007
898
7
118
Doktordan şimdi geldim. Kızım 2 ay 12 günlük. kilosu 4800 boyu 60 cm baş çevreside 39,2. Bıngıldağına baktı erken kapanıcak dedi.6 aydan önce kapanırsa ve bunun yanısıra kafa çevreside normalin altında ise takibi gerekiyomuş.Kafa çevresine de az dedi.gelişimide çok yavaş dedi.Mamayı yine arttırdık.Boyu uzun dedi. Şimdi bıngıldak olayı ve kafa çevresi olayı nee. Moralim bozuldu aklıma takıldı. Standart tabloya bakıyoprum ona göre normal. Sizinkiler nasııııııııııııııllll.Noooooooooooluuuuuuuuurrrr yazın..

doğumda baş çevresi ne kadardı arkadaşım benimkız 33cmdi doğumda şimdi 37 buçuk kızımın 4cm büyümüş kafası. bizde bir hafta sonra 3 aylık olacağız.normal gibi geliyor seninkide ama kilosu boyuna göre az gibi geldi bana

standart tabloya göre normal se bence endişelenme..olmadı git başka dr tatlım...için rahat etsin..
allah bağışlasın yavrunu sana...

Endişelenme bebişinin ölçüleri oldukça normal. Doğduğunda baş çevresi ne kadardı.. Ortalama 1 cm artarmış baş çevresi.

Doktordan şimdi geldim. Kızım 2 ay 12 günlük. kilosu 4800 boyu 60 cm baş çevreside 39,2. Bıngıldağına baktı erken kapanıcak dedi.6 aydan önce kapanırsa ve bunun yanısıra kafa çevreside normalin altında ise takibi gerekiyomuş.Kafa çevresine de az dedi.gelişimide çok yavaş dedi.Mamayı yine arttırdık.Boyu uzun dedi. Şimdi bıngıldak olayı ve kafa çevresi olayı nee. Moralim bozuldu aklıma takıldı. Standart tabloya bakıyoprum ona göre normal. Sizinkiler nasııııııııııııııllll.Noooooooooooluuuuuuuuurrrr yazın..

canım benim endişelenme birincisi hiç bir zaman sadece bir dr.un yorumuyla hareket edip endişeye kapılma oooooooohooo onlara bakıcak olursakhep(ki tabikide önemli yorumları vardır doğruları vardır adamlar boşa dr. olmamışlar) yandık yani. bencede bebeğin normal ben bide 35 haftalık doğum yapmışştım neler dediler neler , ama maşallah Allaha çoookk şükür yavrumu şimdi çok sağlıklı kıldı. Allah büyüktür sen içini ferah tut bebişinle hep konuş canım inan bana çok faydası oluyor gelişimi için..:teselli:.

canım benim oğlumda 2 ay 8 günlük kilosu 4700 boyuda 55 cm ayın 7 sindede baş çevresi 39 du benim doktorum da kilo alımı iyi fakat minyon olacak dedi boyu biraz kısaymış benim oğlum doğduğunda 2600 kilosu 49 da boyu yani 2 ay içinde 5 cm uzamış ben de boyu kafaya takmış durumdyım

canım benim endişelenme birincisi hiç bir zaman sadece bir dr.un yorumuyla hareket edip endişeye kapılma oooooooohooo onlara bakıcak olursakhep(ki tabikide önemli yorumları vardır doğruları vardır adamlar boşa dr. olmamışlar) yandık yani. bencede bebeğin normal ben bide 35 haftalık doğum yapmışştım neler dediler neler , ama maşallah Allaha çoookk şükür yavrumu şimdi çok sağlıklı kıldı. Allah büyüktür sen içini ferah tut bebişinle hep konuş canım inan bana çok faydası oluyor gelişimi için..:teselli:.

canım bende 37 haftalık doğum yaptım senin doğum yaptığında kilosu boyu nasıldı

bıngıldagın kapanması zekasına etki ediyor ama eger özel hastaneye götürüyorsan her gün bir seyler cıkarırlar biz her soguk algılında doktora götürdügümüzde akciger filmi isterdi bir iki dedim artık yeter cocugum bu kadar radyosyana maruz kalıyor yani cocugun cigerlerinde bir sey olmadıgı cok acık bir sekilde meydanda bence baska doktorlara götür anasağlık ocaklarına götür eger ordada aynı seyleri söylerlerse üstünde dur cünki bıngıldagın erken kapanması iyi degil ama önce baska doktorlara götür gecmis olsun

canım normal bas cevresı benım oglum 3 aylıkken gıttım 40 bas cevresı doktor gelısımı cok guzel dedı sadece kılosu fazla benımkının 7 kılo olmus ama oda bebekten bebege degısıyo ayda 1 kılo alması cok ıyıymıs uzulme bazı doktorlar abatıyo boyuda 61cm 49 cm dogmustu

ölçülerin bence normal,uzun boylu olak kız bayagı bebişin:)buarada janete katılorum özel hastaneye gidiyorsan her gitmede biyler çıkarıyorlar bence saglık ocagına git veonlarında fikrini al
ben özel hastaneye gidiyordum takip için bir defasında saglıkocgını denemek istedim umdugumdanda iyi buldum bence dene

Endişelenme bebişinin ölçüleri oldukça normal. Doğduğunda baş çevresi ne kadardı.. Ortalama 1 cm artarmış baş çevresi.

ilk doğduğunda kilosu 3500 boyu 51 baş çevresi 35 ti.39,2 olmasına rağmen az dedi yaa.Offf..

ilk doğduğunda kilosu 3500 boyu 51 baş çevresi 35 ti.39,2 olmasına rağmen az dedi yaa.Offf..

canım bak bebegın yaklaşık 2 ayda (ilk 15 gun bazı bebeklerde dogum kilosu düşer o nedenle onu saymıyorum)1300 gr.almış yani ayda 650 gr.a tekabül eder bu da gayet normal,ilk 4 ay 500-1200 arası kilo alımı normaldir.bıngıldagına gelince,eger erken kapanma söz konusu ise ve devit 3 kullanıyorsan onu kes,birde 6.ayda kapanması çokta erken sayılmaz,kapansa bile baş çevresinin sureklı takıbını yaptır,korkulacak birşey yok.

ahhh be canım sakın üzülme aynı şeyi doktorlar banada söyledi bıngıldak erken kapanıyor çok tehlikeli dediler ben evham yaptım ama 7 aylık oldu hala bıngıldağı açık ve bunu söylediklerinde bebeğim 3 aylıktı düşün artık yaniii...sıkma canını hiçbişey olmaz kuzunaa

ahhh Be Canım Sakın üzülme Aynı şeyi Doktorlar Banada Söyledi Bıngıldak Erken Kapanıyor çok Tehlikeli Dediler Ben Evham Yaptım Ama 7 Aylık Oldu Hala Bıngıldağı Açık Ve Bunu Söylediklerinde Bebeğim 3 Aylıktı Düşün Artık Yaniii...sıkma Canını Hiçbişey Olmaz Kuzunaa

Ay Gerçektenmi.. Işte Bu Beni Rahatlatti Biraz Umarim Bizimkide Kapanmaz.bu Arada Gelişimi Için Mamayi Dr.90 Cc Dedi Ben 120 Cc Veriyorum. E Yiyor Ama Napiym. Benide Emiyo. Doktoru Dinlemicem Artik Aç Birakti Yavrumu.90 Dan önce Bana 40 Ver Diyodu Ben 60 Veriyodum Hala Açti çocuk.

Back
X