True Blood

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44
trueblood-small.jpg

Bu sene yeni başlayacak diziler içinde en çok ilgi çeken True Blood oldu. Özellikle Moonlight'ın iptal haberinden sonra True Blood vampir severlere (gerçekten böyle bir şey var) ilaç gibi gelecek.

Dizi Charlaine Harris tarafından yazılmış The Southern Vampire Mysteries kitaplarına dayanıyor. İlki 2001'de çıkan serinin 8 kitabı mevcut ve ilk sezon sadece birinci kitabı kapsayacakmış. Konusu da şöyle; japonların bulduğu sentetik kan (tru blood) sayesinde vampirler gizli saklı yaşamaktan vazgeçip, insanların arasına karışmaya karar veriyorlar. vampirler insan kanından vazgeçerken, insanlar arasında da yeni bir trend yayılıyor, vampir kanı içmek.

Ana kahramanımız olan sookie stackhouse, Louisiana'nın minik kasabası Bon Temps'de garsonluk yapan bir kız. Kızımızın akıl okumak gibi bir yeteneği mevcut. (bu yeteneği nasıl ve neden kazandığını ilk sezonda öğrenemeyecekmişiz.) Sookie bir gün küçük kasabalarına yerleşme kararı alan vampir bill compton ile tanışıyor. Aklını okuyamadığı için ona ilgi duymaya başlıyor ve akabinde de olaylar gelişiyor.

tb-2.jpg

Sookie rolünü oskar ödüllü Anna Paquin, Ultra-kuul Bill'i ise Stephen Moyer oynuyor. Sookie'nin abisi vampir karşıtı Jason'ı Ryan Kwenten, Sookie'nin çalıştığı barın sahibi ve ona aşık olan Sam Merlotte'i Sam Trammell, Sookie'nin en iyi arkadaşı sorunlu Tara Thornton'ı Rutina Wesley ve barda çalışan garip gay Lafayette Reynolds'u da Melsan Ellis canlandırıyor.

Alan Ball'un dediğine göre kendisi Six Feet Under'dan sonra insanların ona sürekli sorunlarını anlatıp, "hepimiz ölücez" demesinden çok sıkılmış. Yeni projesinin eğlenceli olmasını istemiş ve True Blood'ı yaparken hayatında hiç eğlenmediği kadar eğlenmiş. Ben de diziyi seyrederken çok eğlendim çünkü Angel, Buffy ve Moonlight'ın aksine dizide şirin ve eğlenceli anlar, hafif çekimler daha fazla.

Dizinin ilgi çeken başlangıç müziği Jace Everett'den Bad Things imiş.

Alıntıdır

Heh bir bu eksikti dimi kuzum:mymeka:

Biz diğer vampirden kurtulmanı beklerken bu çıktı bide:mymeka:

Drammış :dilcikar: Korku olsa izlerdim :dilcikar:

Heh bir bu eksikti dimi kuzum:mymeka:

Biz diğer vampirden kurtulmanı beklerken bu çıktı bide:mymeka:

Drammış :dilcikar: Korku olsa izlerdim :dilcikar:

Diyene bak :dilcikar: Angel ve Buffy'yi izleyen kim :mymeka: Büyüyünce vampir olucam ben naniknanik Güzeldi ilk bölüm valla sırnaşık şey

Diyene bak :dilcikar: Angel ve Buffy'yi izleyen kim :mymeka: Büyüyünce vampir olucam ben naniknanik Güzeldi ilk bölüm valla sırnaşık şey

Gene onlar korkuydu, büyüler cadılar filanlaelaelaelaelae

Allah'ım üsteki cümleme bak 15 yaş dizisi izlemişiz:roflol::roflol:

Dizinin birinci sezonunu izledim romantizm var vahşet çok az 18+ bir dizi haziranı bekliyorum 2. sezon için başroldekikız çok şapşal yanlız...

Dizinin birinci sezonunu izledim romantizm var vahşet çok az 18+ bir dizi haziranı bekliyorum 2. sezon için başroldekikız çok şapşal yanlız...

Daha konuşmam için erken ama başroldeki kız yerine başkası oynayabilirdi bencede benneyaptımki +18 konusunda haklısın, şok oldum dizinin başında :roflol::roflol:

Güzl bir dizi diyorlar. Altın küre ödüllüymüş. Merak ettim açıkcası...

Güzl bir dizi diyorlar. Altın küre ödüllüymüş. Merak ettim açıkcası...

Ben güzel bir dizi diyenler çoğunlukta olduğu için izledim. Bence o kadar abartılıcak bir tarafı yok, çok beğenmedim açıkcası..

bende izleyenlerdenim 2. sezon çıkcakmış çıksında izleyelim malum bu arlar vampirlerle kafayı bozmuş durumdayım :delphin:
yakında keskin sıvri dişlerim çıkacak-tatlicadiarzu-

ya arkadaşlar bana fikir verin indirmeye değer mi bu dizi? birde sadece 1 sezonu mu var?

Ben Angel, Buffy yada Twilight ile karşılaştırma yaptığım için çok beğenmedim açıkcası, onlar gibisi kolay kolay gelmez :çok üzgünüm: Beklentini aşağıda tutarsan izlenebilir..Evet bir sezon yayınlandı, ikinci sezon haziran ortasında başlıcak..

21 haziranda yayınlanacak 2 sezon

Son düzenleme:
[youtube]x-rUvpGEAYU[/youtube]

[youtube]qufAFY7FL0U&feature=related[/youtube]

her ne kadar roller değişmiş olsa da bu akıl okuma ve birisininkini okuyamadığı için aşık olma muhabbeti bana çok tanıdık geldi -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Bende valla, gerçi daha 3 bölüm izleyebildim ama yetişirim ben sana :tomato:

Dünkü bölümde benimde dikkatimi çekti :smiley-cool:

9. bölüm izledim ve adamım ericopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanher ne kadar eses adamımız Bill olsa bile ben heç sevemedim kendilerini :bbo:tabi birde Sookie var ne salak bir kızdır tam birbirlerini bulmuşlar:roflol::mymeka::mymeka:belladan da beterleri varmışkaydirigubbakcemile3

Back
X