8 aylık hamileyim ama psikolojim çok bozuk sürekli ağlıyorum

talihsiz84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
87
1
96
41
İstanbul

Arkadaşlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.1 ay sonra doğumum var ama ben son bir haftadır korkumdan sürekli ağlıyorum.Sebebi ise oğluma kayınvalidemin bakmasını istemiyorum.Annem var ama bende yorulurum dönüşümlü bakarız diyor eşim de ben de memuruz ama eşim güven açısından bakıcı olayına çok ters bakıyor ve kesin bir dille reddediyor.Ancak kayınvalidemin gelip bana yerleşmesini bende kalmasını istemiyorum.Çünki iyi bir kadın ama herşeye çok ama çok karışıyor.Görümcemle bile anlaşamıyorlar sürekli tartışıyorlar.Yeni gelin olduğum için aramızda şuana kadar hiçbir sorun olmadı.Görümcem de hamile ama tahminimce annesinden uzak durmak istiyor ve benim başıma atıyor gibi geliyor,aslında haksız da sayılmaz kayınvalidem dul yanlız olduğu için sıkılmasın diye :5::5:eşimde gelip bebeğe onun bakmasını istiyor.Dört ay sonra çalışmaya başlamak zorundayım.çünki sözleşmeliyim ve izin hakkım başka yok.Aslında bebeğime annemin bakmasını istiyorum ve de evlerimiz çok yakın,kayınvalidem çok uzak ama gelirse kalır.Eşimle konuştum bebeğe biz bakamayız annem tabiki gelicek diyor ne yapıcamı bilmiyorum bir fikir verin bana ne olur.:5:

Kayınvaliden gelirse temelli kalacak gibi. Bir de dulmuş. Yarın öbür gün senin sözleşmen bittiğinde belki işi bırakmak isteyeceksin. İşi bırakıp, çocuğunla ilgilenmek istemen iyi hoş da... Bu sefer kayınvalideye gerek kalmayacak, sana göre. Ama bu sefer de git diyemezsin. Kadın da yalnız zaten. Alışırsa size tek başına yapamaz.

Ne yap ne et kocanı bakıcı tutmaya ikna et. Ya da annene, sözleşmem bitene kadar bakar mısın diye ikna yoluna git. Sözleşmen bittiğinde de çocuğuna sen bakarsın.

Arkadaşlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.1 ay sonra doğumum var ama ben son bir haftadır korkumdan sürekli ağlıyorum.Sebebi ise oğluma kayınvalidemin bakmasını istemiyorum.Annem var ama bende yorulurum dönüşümlü bakarız diyor eşim de ben de memuruz ama eşim güven açısından bakıcı olayına çok ters bakıyor ve kesin bir dille reddediyor.Ancak kayınvalidemin gelip bana yerleşmesini bende kalmasını istemiyorum.Çünki iyi bir kadın ama herşeye çok ama çok karışıyor.Görümcemle bile anlaşamıyorlar sürekli tartışıyorlar.Yeni gelin olduğum için aramızda şuana kadar hiçbir sorun olmadı.Görümcem de hamile ama tahminimce annesinden uzak durmak istiyor ve benim başıma atıyor gibi geliyor,aslında haksız da sayılmaz kayınvalidem dul yanlız olduğu için sıkılmasın diye :5::5:eşimde gelip bebeğe onun bakmasını istiyor.Dört ay sonra çalışmaya başlamak zorundayım.çünki sözleşmeliyim ve izin hakkım başka yok.Aslında bebeğime annemin bakmasını istiyorum ve de evlerimiz çok yakın,kayınvalidem çok uzak ama gelirse kalır.Eşimle konuştum bebeğe biz bakamayız annem tabiki gelicek diyor ne yapıcamı bilmiyorum bir fikir verin bana ne olur.:5:

kendi anneniz ben yorulurum mu dedi.. tam anlayamadimda,, eger oyleyse kayinvalideniz baksin baska care yok..yada durumunuz iyise calisma,hastayim filan de ..kayinvaliden bebegime iyi bakar diyorsan,guveniyorsa v mecbur calismak zorundaysan bi sure sabretmeye calis..yanlis anlamayin tabi ama bende minicik bebegin tanimadiginiz bir bakiciya emanet edilmesine taraftar degilim.. hani ki kac yasinda olsa neyse halinden anlarsiniz ama bir bebegi asla birakamam.. babannesi veya anannesi sonucta kendi cani ..belki yanlis dusunuyorum bilemiyorum ama..

kendi anneniz ben yorulurum mu dedi.. tam anlayamadimda,, eger oyleyse kayinvalideniz baksin baska care yok..yada durumunuz iyise calisma,hastayim filan de ..kayinvaliden bebegime iyi bakar diyorsan,guveniyorsa v mecbur calismak zorundaysan bi sure sabretmeye calis..yanlis anlamayin tabi ama bende minicik bebegin tanimadiginiz bir bakiciya emanet edilmesine taraftar degilim.. hani ki kac yasinda olsa neyse halinden anlarsiniz ama bir bebegi asla birakamam.. babannesi veya anannesi sonucta kendi cani ..belki yanlis dusunuyorum bilemiyorum ama..

Annem de bakıcam dedi ama hep olmaz kayınvalidenin de bakması lazım dedi

zor bir durum allah yardımcınız olsun. ama kendinizi bu kadar heder etmeyin lütfen. su akar yolunu bulur inşallah herşey güzel olur. bebeğinize odaklanın 4 aya kadar kim öle kim kala. dua edin özellikle doğuma girerken çok dua edin mutlaka kabul olurmuş. hele sancıda kalırsanız hemen dua edin olur mu. inşallah herşey istediğiniz olsun canım kardeşim. allaha emanet olun. bebeğini sağ sağlim kucaklayın inşallah

zor bir durum allah yardımcınız olsun. ama kendinizi bu kadar heder etmeyin lütfen. su akar yolunu bulur inşallah herşey güzel olur. bebeğinize odaklanın 4 aya kadar kim öle kim kala. dua edin özellikle doğuma girerken çok dua edin mutlaka kabul olurmuş. hele sancıda kalırsanız hemen dua edin olur mu. inşallah herşey istediğiniz olsun canım kardeşim. allaha emanet olun. bebeğini sağ sağlim kucaklayın inşallah

Amin canım teşekkür ederim ama geçimsiz olduğu için görümcelerim bile istemezken ben neden isteyim ben gelinim diyorum onu uzaklaştırmanın bir yolu yokmu bilmiyorumki, bir çare arıyorum Rabbim affetsin ama hamile kaldığıma bile üzülüyorum sırf bu stres yüzünden

Ağlamanın sızlamanın çözümü yok kaynana bakacak bunu istememektesiniz ama artık gerçekleri kabul edin çocuk gibi istememde ,istememde hallere düşmeyen bugüne kadar hayat size çok iyi davranmış anlaşılan, ne kadar çok insan var başka ağır dertlerle boğuşan bu kaynana herkesin başında kaçış yok onlardan maalesef

Ben 4/c liyim canım kadro 4/b lilere verildi :(

canım allah sabır versin sana ama ağlam bebeğinide etkileme ne olur napacaksın bebeğin için sabredeceksin. 2 yaşına kadar bakar ondan sonrada kreşe verirsiniz oda gider kendi evine napcan başka çaren yok. bu arada bende kadroya geeçn 4/blilerdenim. inan bana 4/b de rapor hakkımız sınırlı, hastaneye gitsek problem, amirler feshederim diye sürekli bizlere baskı uygulamakta ve tüm işi bize yaptırmaktalardı. şükürki rahatladık artık inşallah sizlerede kadro verirler cnm.

Allah Yardımcın Olsun canım..Haklısın korkuların var..Karışan k.v. bende de var maalesef onunla ve yalanları ile yaşamaya çalışıyorum..Benim de 5 aylık oğlum var..Karışmıyor desem yalan olur..hERneyse sen şuan bunu düşünmemeye çalış eğer çok üzülüp ağlar isen doğumdan sonra sütün gelmez ve bebeğine mama vermek zorunda kalırsın tıpkı benim gibi..SOnra da kendi kendini yersin mama veriyorsun die bebeğini ve kendini düşün..Güçlü olmaya çalış..

O kadar fazla kalmasına izin vermeyin
Kayınvalideniz size yerleşecek hemde sonuna kadar
En ufak bi tavizinizde başınıza dert alırsınız
Anlattığınız gibi kayınvalideniz geçimsizse vay halinize
Aslında anneniz yakınsa bebeğinizi kimseye bırakmaması lazım
Görünen o ki o da benim başıma kalacak diye korkuyor
Sizin kayınvalidenizin bakmasını istemediğinizi bilmiyor mu
Neden yardımcı olmak istemiyor :26:
Kimse bakmıyorsa kimseye ağız eğmeyin bakıcı tutun diyeceğim ama
Benim eşimde şiddetle karşı bakıcı olayına...
Kelin merhemi olsa misali yani....

Keşke anneniz hep bakabilse.Kayınvalidenin kalması çok yıpratıcı.Hele yeni çocuk olduğu dönem daha zor olur.

Ama sen yinede içini ferah tut,dua et.Çünkü gerçekten ne zamn ne olacağı belli olmuyor.Belki o zamana gelene kadar herşey daha farklı olur...İnşallah.Ama olurda kayınvaliden bakarsada asla kendini ezme.Senin evinse kendini sığıntı hiseetme.Yani baştan tavrını koy.En azından sonra çok zorlanma...

Resmen bu yazıda geleceğimi gördüm :43: Kaynanam aynı apartmanda olmasına ragmen bana cocuk olsun sızde kalırım diyorsa senin ki hayli hayli kalır canım.. Annene baktırsan darılır eşine kızar evde tek olmasa iyiydi ama malesef işte en iyisi sizin eve yakın ev tutsun ki evinide bilsin kalmasın sen gelince gitsin uff çok kötü bi durum ya eğer çalışmaya ihtiyacın yoksa bence işten çık çocugunu büyüt yuvaya ver ondan sonra yine çalışırsın tek çözüm senin çalışmaman ama durumuna bağlı canım:31:

Back
X