kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

zeynepizmir844

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
106
0
96
İzmir
Arkadaşlar hep aynı kişilerden aynı seyleri duymaktan bıktım ....
tanımadığım kişilerden bir ses duymaya ihtiayacım var ...
aşk evliliği...
hayatımda dört senedir biri var .... bir magazaada part tıme calışıyor askere gitti geldi senelelerdir bi gelişme olmadı...
parasızlıktan ne gezebildik ne eglenebildik ne yiyip içebildik ama aşk için alışkanlıklarımız için katlandık....
aileside yurt dısındaydı ... kimi kimsesi yoktu hep birbirimize destek olduk ite kaka bugunlere cabayla geldik...

şimdide evlenelim diyoruz...
full olucak nasipse nisanda sınavları var ... alıp alabilecegi en fazla 1.000 maaş ev kira olucak ve ömür boyu maal sahibi olamıcaz çoçuklarımız iyi bi egitim alamıcak ve alışık oldugum hayatımı devam edemicem .... kıt kanaat geciniz ... ailesi yardım ederiz diyolar sagolsunlar ama ben sürekli babası emekli maaşını cekti annesi bi kılo pirinç vericek yada tursu kurmuş getircek diye beklicem ...ama ben durumu gayet iyi olan bi ailenin kzıyım ve iyi bi şirkette muhasebe mdürüyüm çalıştıgımınla kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum babam herşeyden onemlisi evlenmemi istemicek evi dogru duzgun bi işi yok diye ....
oyuzden hep beklettim...

şimdi gelelim mantık evliliğine ...
calıştıgım iş yerinde 6 senedir biri var .. mühendis son 3 senedir de müdür ....
beni ilk gunden bu yana deli divana seviyoruz ama oyle namazında niyazında iyi ailenin çoçugu ...
( ALLAH gunah yazmasın zayıf ve cırkın biri )
hiç gönül bağlamadım bir gun bile goz ucuyla bakmadımm... asla beni sevmekten vazgecmediii.....
ben velenip gidersem işten çıkmak zorundayım ....
ben gidersemde o bu sehri terki diyar eyliyecek biliyorummm ....
bütün calışanlar gozumun içine bakıyor ömür boyu mutlu olursun seni sevenle evleniceksin bu devirde diyolar ...
bi dediğimi iki etmez ...
benden başka hiç birşeyi düşünmeyen (bu devirde onun gibi biri kalmamıştır kesinlikleee) düzenli bi işi bursada eviii aiyi bi ailesi kardeşleri okumuş ögretmen olmuş polis olmuş bi ailenin çoçuğu ....

biri yakışıklı ve seviyorumm ...
diğeri yakışıklı değil .... ve sadece edebini terbiyesini insanlığını seviyorumm ...
biri zengin değilll hir birşeyi yok garantisi yok...
diğeri duzenli bi maaşı (çok fazla) evi ve şirketin butun herşeyi onun
biri 5 kardeş hiç birinin düzeni yok ..
diğeri tam tersiii....
biri gecimsizlik olursa sevgide saygıda biter elbettt ..
diğeri ömrünün sonuna kadar beni sevicek eminimmm...

şimdi ben kimi seceğimm...
bana demeyin aşk için herşeyi katlanıcaksın işinde çıkar başak bir işte calışırsın ... ben müdürlükten çıkıp nasıl calışabilirim başka bi yerde yaş olmuş 27 .. ve ben çoçuk nasıl yapıcam
çoçuguma kim bakacak aldığım maaşı kreşemi vericem kiramı odicemm ....
ailesinin eline mi bakıcammm ....

şimdi ben kimi secicem ..
davalı döşeli bi ev ...iyi bir gelecek ....
beni seven bi eş ... ve ben onu sevebilecekmiyimm ????

para ıcın ewlenme
ama dıger adamlada bnce ewlenme 1000 tl dedıgın sadce faturalar
ölürsun aclıktan bakımsızlıktan
bılmıorm ama yakısıklılıkta zaten bı yere kadar açlıktan bırbırınızı sewemezsınızde goremezsınızde

bnce ıkısıylede ewlenme basaksı muhakkak cıkacaktır

sen çalışmayacak mısın? belki ikinizde çalıırsanız olur ama bence mantık evliliğinde bile az da olsa beğenme hoşlanma olmalı
insan hiç beğenmediği biriyle nasıl aynı yatakta yatar :26:

Son düzenleme:
şimdi ben kimi seceğimm...
bana demeyin aşk için herşeyi katlanıcaksın işinde çıkar başak bir işte calışırsın ... ben müdürlükten çıkıp nasıl calışabilirim başka bi yerde yaş olmuş 27 .. ve ben çoçuk nasıl yapıcam
çoçuguma kim bakacak aldığım maaşı kreşemi vericem kiramı odicemm ....
ailesinin eline mi bakıcammm ....

şimdi ben kimi secicem ..
davalı döşeli bi ev ...iyi bir gelecek ....
beni seven bi eş ... ve ben onu sevebilecekmiyimm ????

aynı şeyi yazacaktım.

Zaten şu son kısımda kararını vermiş olduğu belli sadece bizden verdiği karara destek bekliyor Ceydam :34:

Son düzenleme:
ben bu iş yerinden çıkarsam ki çıkmak zorundayım ...çalışmayı düşünmüyorum yeni bir iş yerinden alacagım askeri gecim indi başka bi şey olamaz eşim alsa 1000 ben alsam 700 ee yaş olmuş 27 çoçuk yapsam çoçugum için çalışamıcam çoçuga kim bakıcak kreşemi vericem calıştıgımı kiraayamı.....

ya neden 1000 lirayı bu kadar az görüyosunuz asgari ücretle hem ev kirasını ödeyip hemde çocuklarını okutan aileler var tamam kıt kanaat geçinirsiniz belki ama ben 650 liralık bi maaşla bi ev döndüren çok insan tanıyorum

Zor bir soru tabi. Eğer gerçekten seviyorsan ve üstesinden geliriz diyorsan tabiki sevdiğin çocukla evlenceksin ama çok yapamam ailemin evindeyken çok rahattım sıkamam falan diyorsan mantık evliliği derim. :44:

sen çalışmayacak mısın? belki ikinizde çalıırsanız olur ama bence mantık evliliğinde bile az da olsa beğenme hoşlanma olmalı
insan hiç beğenmediği biriyle nasıl aynı yatakta yatar :26:

işte ondan kokuyorum ...
bugune kadar elinin elime değme ihtimalini bile düşünmedimmm ....
ama bir süre sonra aşk bitiyomuş yaaa..
zaten gecimsizlik parasızlıkkk huzursuzluktan sonra ...
pişman olmıyayımmm aşk için evlendiğimee.....

ben bu iş yerinden çıkarsam ki çıkmak zorundayım ...çalışmayı düşünmüyorum yeni bir iş yerinden alacagım askeri gecim indi başka bi şey olamaz eşim alsa 1000 ben alsam 700 ee yaş olmuş 27 çoçuk yapsam çoçugum için çalışamıcam çoçuga kim bakıcak kreşemi vericem calıştıgımı kiraayamı.....

Zaten sen kararını vermişsin.

Niçin bocalıyorsun vicadanın mı rahat etmeyecek bırakırsan?

arkadaşım neden çıkıyorsun madem diğer çocukla ,kriterlerine uymuyorsa yazık değil mi bir insana umut veriyorsun belkide o senle ilgili ne hayaller kuruyor şu an yapmayın arkadaşım ya yazık günah bir insanın duygularınla oynamayın iki kişiyi idare ediyorsun resmen hiç hoş değil bu yaklaşım bir insana umut ver ver başkasına git bi şöyle bir kız olamadım hayatta .

aynen canım :31:
konu sahibinin hakkında hayırlısı olsun ne diyeliimm

gercekten çok kararsızım ...
kızlar kendinizi benim yerime bi koyun lutfen hangisi ...
sizi seven herşeye sahip iyi birimi.... iyi bir gelecekmii
ve sonra mutlu olabilme ihtimalimi..

yada sefalet mi hayallerimde hiç bir zman sahip olamıcagım herşeyden vazgecip
aşk için evlenip aileme karsı gelip...
mutlu gıbı görünüp mutsuz olmak mıı ....
ömrüm borc ödemeklemi gecsinnn

Arkadaşım şimdi burda beni taşa tutacaklar ama ben mantığı seç derim,

Neden diceksin? Neden biliyormusun bir annenin bebeğinden daha önemli birşey var mı hayatta? Onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? Ona güzel bir eğitim verebilecek misin? Evlenirken yapamadıkların içinde kalamaycak mı? Evlendikten 2 3 sene sonra aşk bittiğinde aşkın yerini başka şeyler almayacak mı? Tip herşey mi? Yakışıklılık nereye kadar? 60 70 yaşında o adamın kaşına gözüne mi bakacaksın? Hem kültür de çok önemli sadece para değil. Hangisi senin kültürüne daha yatkın? İkiside kötü sonuçlanabilir ancak bende senin gibi belirli standartlara sahibim ve ne kadar aşık olursam olayım bunu yalnızca kısa bir süre için veya akşam babamın evine döndüğüm zamana kadar çebeileceğimi düşünüyorum. Aynı evde olmaz öyle. Ama sadece para içinde olmaz. Huyu suyu ahlakı efendiliği nedir bu adamın? Valla ne diyeyim zor karar.

arkadaşım neden çıkıyorsun madem diğer çocukla ,kriterlerine uymuyorsa yazık değil mi bir insana umut veriyorsun belkide o senle ilgili ne hayaller kuruyor şu an yapmayın arkadaşım ya yazık günah bir insanın duygularınla oynamayın iki kişiyi idare ediyorsun resmen hiç hoş değil bu yaklaşım bir insana umut ver ver başkasına git bi şöyle bir kız olamadım hayatta .

ya bende bu zmana kadar ...
aç karnımı doyurmak için zengin erkeklerle lux lokantalarda gezen biri değilim kii..
çalıştıgımı sevdiğim erkekle paylaştım hepp ...
hep sevdimm ...
... konu şuu...
beni istemeye gelicekler ailem karsı çıkıcak işi gucu evi yok diye....
ben aileme karsı çıkıcamm ve mutsuz olucam ..
işyerinde olan herkesde şimdi sakın evlenmeee ...
mdürümüzle evlen diye beynimi yıkıyolar resmen ...

gercekten çok kararsızım ...
kızlar kendinizi benim yerime bi koyun lutfen hangisi ...
sizi seven herşeye sahip iyi birimi.... iyi bir gelecekmii
ve sonra mutlu olabilme ihtimalimi..

yada sefalet mi hayallerimde hiç bir zman sahip olamıcagım herşeyden vazgecip
aşk için evlenip aileme karsı gelip...
mutlu gıbı görünüp mutsuz olmak mıı ....
ömrüm borc ödemeklemi gecsinnn

yarın ne olacağını kimse bilemez
sen şimdi mantığa yönelmişsin
ama nerden bilebilirsinki herşey tersine döner?
güvenme zenginliğine bir kibrit yeter demişler
şimdi maddiyata bakıp sevmediğin biriyle evlenirsen ne biliyosun yarın fakirleşmiyeceğini
o zaman hem sevmediğin hemde fakir bi adamla evli olucaksın

ama herşeyi göze alıp sevdiğin ama durumu iyi olmayan biriyle evlendiğinde belki herşey çok güzel olmıcak
ama daha sonra herşeyin güzel olmayacağınıda kimse söyleyemez

Arkadaşım şimdi burda beni taşa tutacaklar ama ben mantığı seç derim,

Neden diceksin? Neden biliyormusun bir annenin bebeğinden daha önemli birşey var mı hayatta? Onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? Ona güzel bir eğitim verebilecek misin? Evlenirken yapamadıkların içinde kalamaycak mı? Evlendikten 2 3 sene sonra aşk bittiğinde aşkın yerini başka şeyler almayacak mı? Tip herşey mi? Yakışıklılık nereye kadar? 60 70 yaşında o adamın kaşına gözüne mi bakacaksın? Hem kültür de çok önemli sadece para değil. Hangisi senin kültürüne daha yatkın? İkiside kötü sonuçlanabilir ancak bende senin gibi belirli standartlara sahibim ve ne kadar aşık olursam olayım bunu yalnızca kısa bir süre için veya akşam babamın evine döndüğüm zamana kadar çebeileceğimi düşünüyorum. Aynı evde olmaz öyle. Ama sadece para içinde olmaz. Huyu suyu ahlakı efendiliği nedir bu adamın? Valla ne diyeyim zor karar.

cok efendi dört dörtlük insan yoksa bile dört üçlük bi insan külturlu egitimli .. iyi bir ailenin evladııı...
sevimli de cok cirkin değil...
kızların hepsi sadece zayıf o senin derdinden yemiyooo içmiyoooo... bak evlenince tosun olur diyolarr....
benide senelerdir vazgcemeden sevdii bir an bileee....

ve ben dediğin gibi cocuguma kim bakacak ve ben cocugumu nasıl okutucamm ....
evi parayı gectimmm ... kendime bakamazken yaş geciyoo evlat sahibi olsammm cocuguma nasıl iyi bi gelecek verebilirim diye düşünüyorumm ...
5 kardeşin 5 aççç ....
nasıl bir ailede buyuyecek benim çoçugummm diyoruummm ....

Back
X