hamilelikte migrenle mücadele edenler

ferdeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
34
0
36
Antalya
ilk haftalar hiçbir sorunum yokken, 7.haftanın son günleriyle beraber şiddetli migren ağrıları çekiyorum, aynı durumda olanlar, doktorlarımızın ve kendi çözüm önerilerimizi paylaşalım, süreci gözlemleyelim.

henüz doktorumla görüşmedim geçici olmasını umuyordum ama araştırmalarıma bakılırsa, atakların uzun süre olmasının engelllenmesi gerektiği yoksa bebeğin susuz kalabileceği ve düşük kilolu doğabileceği yazıyor.

ilk haftalar hiçbir sorunum yokken, 7.haftanın son günleriyle beraber şiddetli migren ağrıları çekiyorum, aynı durumda olanlar, doktorlarımızın ve kendi çözüm önerilerimizi paylaşalım, süreci gözlemleyelim.

henüz doktorumla görüşmedim geçici olmasını umuyordum ama araştırmalarıma bakılırsa, atakların uzun süre olmasının engelllenmesi gerektiği yoksa bebeğin susuz kalabileceği ve düşük kilolu doğabileceği yazıyor.

canim gebeligin hala ilk gaftalarindasin zaten...
yani daha onunde cooook zaman var neyse yapicek bisey yok ilac kullanamzsin sadece asiri isik gurultuden kendini koru.....

Slm canim bebegin hayirli olsun....bende 14haftalik hamileyim ve 1haftadir acayip basim agriyor...Sebebini anlamadim....diger hamileligimde hic agrimamisti....doktorada sormadim...bakalim kontrole gittigimde soracam artik...birde ilac icilmeyince cok daha stresli oluyor...insallah tez zaman da atlatiriz su Bas agrisini......gecmis olsun canim

Çift minoset tavsiye etti bana doktorum zorda kalirsam. Aşırı atakta iyi bir hastaneye gidersen de yapilacak seyler var.Benim ilk hamileligime kadar cok atagim olurdu.Ama hamilelik boyunca ufak tefekler disinda yasamadim.Simdi gene ayni.Hafif atlatiyorum.Hamilelikte ataklar azaliyor diye duymustum.Damarlarin acilmasi vs.Bence doktorunla mutlaka konus.Hafif bir atagi acaba stresle arttiriyor olabilir misin?Gerginlik,korku da agriyi tetikler biliyorsun.Cok gecmis olsun. ilk aylarda uyku ihtiyaci doguyor. Uyuyamadigimiz zaman da bas agrilari cekiyoruz maalesef.

doktorumla konuştum, progestandaki hormonlar migreni artırıyormuş, ilk üç ay kesemeyiz progestanı, dayanmalısın dedi, çok kötü olursan, parol kullan dedi.
ben hep hamileliklten önce hamile kalacağım ve migrenim yokolacak derdim. yani stresten değil bence.
yalnız başka bi arkadaşım da hamileliğin ilk aylarında çok zorlu bir atak geçirdiğini ve bir daha yaşamadığını söyledi. bana da öle olmasını umuyorum, bir de öğle uykusun başladım, belki yarar diye

cnm ben de migrenli gebeyim.
hafta sonu ve dün dahil nasıl geçtiğini anlatamam sana.
başım kalkmadı. zaten bulantılarım vardı iyice tetikledi ve tüm gün kustum.
peçeteye karabiber döküp kolonya sıktım. sonra alnıma koydum.bastırdım. o yakıyor ve biraz olsun rahatlatıyor.
sonra dayanamadım. minoset aldım ama bana mısın demedi. zaten çok hafif bir ağrı kesici benim migrenim için.
hamilelikte minoset ve parol kullanabliyorsun sadece.
sonra enseme ve başıma buz koydum. 10 dk koydum 5 dakika çektim. 10 dk tekrar koydum 5 dk çektim falan. bir süre böyle devam ettim.
sonra galiba buzdan sonra düzeldim.:nazar:
migrenli, zaten ağrı gelmeden hisseder aslında ben hep ağrı gelmeden hissetiğim an alırdım ilacımı. ama şimdi ilaç almak istemedim bebeğim için geçer dedim geçmedi. :50: umarım bir daha yaşamam.
daha önce migren şikayeti olan kişilerde gebelikte migren atakları ve ağrıları sıklaşır.senin de söylediğin gibi progestanın artışından da kaynaklanıyor. :50:

umutluay canım ben de hissediyorum ama, hamileliğin 7. haftasından beri hep o şekilde geziyorum zaten, sürekli başımda bi ağırlıkla yani. ben de ilaçları denemedim çünkü hamilelikten önce de ilaç kullanmıyordum, doktorum ilacın atakları sıklaştıracağını söylüyordu, çok kötü anımda biriki kez denediğimde de hiç işe yararmamıştı, şimdi de doktorum parol önerdi, ama işe yaramayacak kadar kötü olduğumdan kullanmadım, karabiberi duymamıştım, deneyeceğim. teşekkür ederim, başlayınca gözlerimde göz bandı, karanlık ve sessiz bir odada yatıyorum ama bunu yapmak için işten gelmiş olmam lazım tabiiki, ağrılardan uyuyamadığım içinde sürekli çoğalıyor. neyse kolaylar gelsin hepimize

Back
X