kıssadan hisse, bir minik hikaye..

xyzt-5544

-❤️-
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
23.600
17.905
498
sevgili KK üyeleri, uzun zamandır siteye pek bakamıyordum geçen gün bir bakayım dedim ve yine esiriniz oldum doğruyu söylemek gerekirse :ssz: ve 2010 da yazdıklarıma bir göz gezdirdim halime güldüm.. benim bir derdim yok şükür, ama yaşadıklarım burda bazı arkadaşlara biraz birşeyler anlatabilir o yüzden sizlerle paylaşmak istedim. tek bir kişi bile okur da hayatına anlattıklarıma bakarak yön verirse ne mutlu bana..

1.5 sene öncesine kadar nişanlı bir bayandım ve hayatımda ondan başka kimse olmayacagına, hatta bir tek o olsa bana yetecegine öyle inanmıştım ki ailemi, arkadaşlarımı, okulumu herşeyi boşladım onunla birlikteyken. tabi bunun bir sonucu olarak da okulumu uzattıkça uzattım ve en sonunda da düğün tarihi konuşmaya başladıgımızda okulu bırakmaya karar verdim sırf bir an önce evlenebilmek için, bunu aileme söyledigim zaman baştan karşı çıktılar ama bilirler ben inatçıyım çok fazla bişey söyleyemediler o yüzden. nişanlım ise ( eskiden sen çalışmasan da ben çalışırım, aramızda para sıkıntısı, sorunu olmaz diyen adam ), ben çalışmazsam evi geçindiremeyecegini söyledi. ( ki onun hayali ben belediyeye girip 2500 tl maaş alacam o da asgari ücretle çalışacak, ben paramı ona verecem evi o geçindirecek vs. ) ve beni terk etti.

durup da düşündüğümde gördüm ki hayatımın 3 yılını onun için dondurmuş olan salak ben, şimdi yapayalnız kaldım dedim. düşündüm ve okula dönmeye karar verdim ( şansım yardım etti ve af da çıktı tabi :34: ) ailem her adımda yanımda oldu. onu unutmam için, üzülmemem için ellerinden geleni yaptılar, okula dönme kararımın arkasında oldular.

ben mimarlık bölümü öğrencisiyim, geçtiğimiz 1 sene içerisinde toplam 13 ders aldım ve hepsini geçtim. mezun olmam için sadece 2 dersim kaldı ve onu da önümüzdeki sene verip mezun olacağım. yani diplomaya çok yakınım artık :34:

ayrıldıktan yaklaşık 1 sene sonra hayatıma biri girdi, 3 ay denedik yapamadık ayrıldık. ama en azından yeniden birilerini sevebileceğime dair umut vermiş oldu bana. duygularımın hala yok olmadığını öğrenmiş oldum.

yepyeni arkadaşlarım oldu, hayal bile edemeyeceğim ortamlara girdim, güzel insanlarla tanıştım. eğer o zaman mezun olmuş olsaydım cv m bomboş olacaktı, şimdi ise o kadar çok kursa, etkinliğe gittim ki sertifikalarım dağ oldu :32:

o kadar güzel arkadaşlarım var ki şimdi, ve bana o kadar güzel değer veriyorlar ki kendimi işe yarar, iyi bir insan hissetmeye başladım. kötü zamanlar yine geçirdim ama yanımda oldular, aşmama yardım ettiler.:34:

ve onu ayrıldıktan sonra hiç aramadım. ne onu ne bana sen bizim kızımızsın diyen ailesini. ama o beni ayrıldıktan 9 ay sonra bir gece saat 5 te aradı. ağladı, bana haksızlık yaptıgını pişmanlıktan uyuyamadıgını söyledi. ben ise sadece geçmiş olsun dedim. hala beni gizli numaradan arada arar sesimi dinler konuşamaz kapatır.laf aramızda bu durumda beni mutlu ediyo beter olsun diyorum bazen :33:

bunları niye yazdın derseniz, görüyorum burda bazı arkadaşları sevgilisinden ayrıldıgı için dertli olanları, onu unutamayacagını zannedenleri vs. evet canınız yanacak. ama şunu bilin ki geçecek. sonra başkası gelecek yine yakacak ama o da geçecek... ta ki doğru insanı bulana kadar bu durum böyle devam edecek.. yeter ki inanın, sabredin, vazgeçmeyin.. sakın umutsuzluga kapılmayın.. Allah size öyle güzel surprizler hazırlıyor ki en kötü yaşananların arkasından bile o güzellikler mutlaka kendini gösteriyor..

neyse ben daha sayfalarca yazarım ama sanırım bu kadarı yeter :34: yüreğinizdeki güzellikler hep karşınıza çıkar umarım kızlar :46:

çokk hoşş bi yazıı olmuşş okurken insanın yüreğine su serpen cinsten:34:

senin adına çok sevindim arkadaşım, hani biz söz duyarımm bişey olmuyosa ya hayırlı olmadığı iiçin yada daha iyisi olacağı içindir .... seninkide öyle olmuş daha iyisi bol sertifikalı ve güzel geçecek geçlik öğrencilik yılların varmışki ayrılmışınız:32:

yazında birazda kendimi buldum bende 7 ay öncesine kadar nişanlı 1 ay öncesine kadarda mutsuz bi bayan olarak gezyrdm etrafda.. tatillere gittim,kurslara katıldımm , değişik türden kitaplar filmler tam hiçbişey fayda etmio bana derken hayatımın yeniden düzene girdiğimi gördüm...:40::34:

hayat hepimize farklı sahnelerde farklı oyunlar oynattrıo,, ama çoğu birbirine benzio :34: bazen taşlı yollar bazen güllü yollar da yürüorz.. önemli olan o taşlı yolada yürüken bile dimdik eğilmeden yürümek bunu başarırsak devamı gelio...

bundan sonraki hayatında başarılar , mutluluklar ve sağlık diliyorum canım...

Okudumda tüylerim diken diken oldu...seviyorum ben ya böyle azimli insanları..küçük bir rüzgar esintisinde düşmeyen savrulmayan insanları...seni tebrik ediyorum canım..işallah gönlüne göre biriyle tanışır mutlu ve huzurlu bir evlilik yaparsın..

çokk hoşş bi yazıı olmuşş okurken insanın yüreğine su serpen cinsten:34:

senin adına çok sevindim arkadaşım, hani biz söz duyarımm bişey olmuyosa ya hayırlı olmadığı iiçin yada daha iyisi olacağı içindir .... seninkide öyle olmuş daha iyisi bol sertifikalı ve güzel geçecek geçlik öğrencilik yılların varmışki ayrılmışınız:32:

yazında birazda kendimi buldum bende 7 ay öncesine kadar nişanlı 1 ay öncesine kadarda mutsuz bi bayan olarak gezyrdm etrafda.. tatillere gittim,kurslara katıldımm , değişik türden kitaplar filmler tam hiçbişey fayda etmio bana derken hayatımın yeniden düzene girdiğimi gördüm...:40::34:

hayat hepimize farklı sahnelerde farklı oyunlar oynattrıo,, ama çoğu birbirine benzio :34: bazen taşlı yollar bazen güllü yollar da yürüorz.. önemli olan o taşlı yolada yürüken bile dimdik eğilmeden yürümek bunu başarırsak devamı gelio...

bundan sonraki hayatında başarılar , mutluluklar ve sağlık diliyorum canım...

çok teşekkür ederim canım. umuyorum ki sen de ben de hatta hepimiz artık güllü yollarda yürürüz :34: senin de hayatın düzene girmiş çok sevindim. daha daha fazla güzellikler görürsün inşallah :38:

Okudumda tüylerim diken diken oldu...seviyorum ben ya böyle azimli insanları..küçük bir rüzgar esintisinde düşmeyen savrulmayan insanları...seni tebrik ediyorum canım..işallah gönlüne göre biriyle tanışır mutlu ve huzurlu bir evlilik yaparsın..

çok teşekkürler tatlım. Allah hepimize daha nice güzellikler verir inşallah :34:

sizi tebrik ediyorum gerçekten çok az böyle azimli insanlar artık.
benim kafadansınız sizde..:46::46:
benzer şeyler yaşamışız sadece ayrılık sebeplerimiz farklı. benim hayatıma yalan dolan sokmuştu. öğrendiğim anda bitirdim 4 yıllık ilişkimi.
kolay olmadı kabullenmesi çok zordu benim için ama geçti bitti.
ayrıldıktan 1buçuk sene sonra falan hayatıma biri girdi. eylülde yıldönümümüz var 1 sene olucak ve ben onunla daha uzun yıllar görüceğime inanıyorum.
başlarda çok üzüldüm ama geçti ilk ve tek ayrılığımızdı birdaha asla arkama bakmadım. bir kalemde sildim. şimdi hiç olmadığım kadar mutlu huzurluyum.
yani biri bitince hayat da bitmiyor asıl ondan sonra başlıyor...
dediğiniz gibi umarım aşk acısı çekip de ölüyorum bitiyorum diyenlere ders olur inş...
:46::46::46:

Çok güzel çok örnek bi hayat ama maalesef bende okumak için ne istek ne azim var kendime çok kızıyorum belki ileride pişman olacağımı bile bile hala okumamakta diretiyorum... gıda teknikeriyim üzerine mühendislik okumaya bi türlü isteğim yok teknikerlik bitti ''yasadan'' dolayı....şimdi optik işindeyim sadece satış elemanı bugün var yarın yok özel sektör sonuçta..... okul konusunda çok umutsuz vakayım kafamı duvarlara vuracağım günler yaşamam inşallah.....

Çok güzel çok örnek bi hayat ama maalesef bende okumak için ne istek ne azim var kendime çok kızıyorum belki ileride pişman olacağımı bile bile hala okumamakta diretiyorum... gıda teknikeriyim üzerine mühendislik okumaya bi türlü isteğim yok teknikerlik bitti ''yasadan'' dolayı....şimdi optik işindeyim sadece satış elemanı bugün var yarın yok özel sektör sonuçta..... okul konusunda çok umutsuz vakayım kafamı duvarlara vuracağım günler yaşamam inşallah.....

okula geri döneceğim zamanlarda ben de çok sıkıntı yaşadım, yeniden o kadar dert çekilir mi, kim uğraşacak şimdi diye. ama inan bana dayanman gereken sadece 2 yıl sonra bir ömür rahat edeceksin. bence bunu düşün. ve 2 yıl daha dayan, mühendisliğe geç. sonra da kafan rahat olsun derim ben :34: umarım verecegin karar senin için hayırlı olur.

sizi tebrik ediyorum gerçekten çok az böyle azimli insanlar artık.
benim kafadansınız sizde..:46::46:
benzer şeyler yaşamışız sadece ayrılık sebeplerimiz farklı. benim hayatıma yalan dolan sokmuştu. öğrendiğim anda bitirdim 4 yıllık ilişkimi.
kolay olmadı kabullenmesi çok zordu benim için ama geçti bitti.
ayrıldıktan 1buçuk sene sonra falan hayatıma biri girdi. eylülde yıldönümümüz var 1 sene olucak ve ben onunla daha uzun yıllar görüceğime inanıyorum.
başlarda çok üzüldüm ama geçti ilk ve tek ayrılığımızdı birdaha asla arkama bakmadım. bir kalemde sildim. şimdi hiç olmadığım kadar mutlu huzurluyum.
yani biri bitince hayat da bitmiyor asıl ondan sonra başlıyor...
dediğiniz gibi umarım aşk acısı çekip de ölüyorum bitiyorum diyenlere ders olur inş...
:46::46::46:

Allah mutlulugunuzu bir ömür daim etsin inşallah :nazar: :nazar:

okula geri döneceğim zamanlarda ben de çok sıkıntı yaşadım, yeniden o kadar dert çekilir mi, kim uğraşacak şimdi diye. ama inan bana dayanman gereken sadece 2 yıl sonra bir ömür rahat edeceksin. bence bunu düşün. ve 2 yıl daha dayan, mühendisliğe geç. sonra da kafan rahat olsun derim ben :34: umarım verecegin karar senin için hayırlı olur.

İnşallah herkes için Rabbim gönlünden geçeni hakkında hayırlı eyleyip kabul etsin... mezun olalı 4 yıl oldu ve dersle ilgili hiç bilgim yok kalmadı okumak istedim destek yoktu 24 yaşındayımm dgs ye girmek 300 400 puan almak off off o kadar büyüyor ki gözümde Allah ım kimseyi kendisinden başkasına muhtaç etmesin inş. amin....

geçmişteki konularına göz attım gerçekten tüm içtenliğimle tebrik ediyorum seni
maşallah:nazar:
nişan evlilik hayalleri derken şuan mimar olmaya birkaç adım kala olman gurur verici
olmalı:119:
ne güzel sirkelenip hayata dört elle tutunabilmişsin:1:
darısı tüm unutmak isteyenlerin başına:)

İnşallah herkes için Rabbim gönlünden geçeni hakkında hayırlı eyleyip kabul etsin... mezun olalı 4 yıl oldu ve dersle ilgili hiç bilgim yok kalmadı okumak istedim destek yoktu 24 yaşındayımm dgs ye girmek 300 400 puan almak off off o kadar büyüyor ki gözümde Allah ım kimseyi kendisinden başkasına muhtaç etmesin inş. amin....

karar senin kararın tabiki de umarım senin için hayırlısı olur. ama yaşın bi önemi yok inan bana 27 yaşındayım bende, günlerce uyumadan çizim yaptığım da oluyor, ama sonu güzel olacak diye düşünüp sabrediyorum:34:
geçmişteki konularına göz attım gerçekten tüm içtenliğimle tebrik ediyorum seni
maşallah:nazar:
nişan evlilik hayalleri derken şuan mimar olmaya birkaç adım kala olman gurur verici
olmalı:119:
ne güzel sirkelenip hayata dört elle tutunabilmişsin:1:
darısı tüm unutmak isteyenlerin başına:)

yazdıkların çok mutlu etti beni teşekkür ederim canım :34: dilerim herkes kalbindeki güzelliklerle karşılaşır sonunda :38:

Benim de benzer bir hikayem var :)
Ve ben de şunu farkettim bitirmek isteyen bitiriyor, unutuyor. Kendinizi kabetmeyin kızlarrr :)

Hayatın erkeklerden ibaret olmadığını anlamak için müthiş bir hikaye.

Kutluyorum sizi.:46:

çok teşekkür ederimm :8:

Benim de benzer bir hikayem var :)
Ve ben de şunu farkettim bitirmek isteyen bitiriyor, unutuyor. Kendinizi kabetmeyin kızlarrr :)

KK olarak ayrılık acısı çeken kızlara destek olalım, onlara anlatalım dünyadaki en güzel şeyin kendileri oldugunu :28:

tebrik ediyorum :46::46::46::46::46:
onsuz olamam, ölmek istiyorum, onunla olayım yeter okulu sonra da okurum diyen genç kızlarımıza örnek olması dileğiyle :34:

ben de bu sebeple paylaştım sizlerle yaşadıklarımı zaten. güvendiğiniz adam sizi bir anda bırakıp gidince yaşamınızdan vazgeçmeyin diye. acı geçiyor zamanla geriye bitek kendimiz kalıyoruz bunu göstermek istedim. aldıgım olumlu yorumlara bakarsak da başardım sanırım çok teşekkür ederim :17:

Back
X