• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar transferden sonra gusül abdest ve namazla ilgili ....

sevgiask01

evlimutlu yakında çocuklu
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
621
48
73
kızlar transfer yapıldıktan sonra gusül almamız gerekiyormu
ben namaz kılıyorum ne zaman namaza başladınız ve duş aldınız ......

:17: cevaplarınız için şimdiden herkese çok teşekkür ederim ....

slm ezgi ben gusül gerekmez diye biliyorum.ben aşılama yaptırmıştım ozaman bende kararsız kalmıştım ama doktorum duş almanda bir sakınca yok demişti..doktoruna sorsaydın keşke...şimdi kimi gerekir der kimi gerekmez der risk alma doktorunu ara derim ben..

Hayırlı olsun öncelikle canım öncelikle . inşl güzel sonuçlar alırsın . transfer günü yıkanma canım . bekleme imkanın varsa gönlünü temiz tut iki gün yıkanma . sıcak su iyi gelmez en az 36 saat geçsin aradan . transfer edilen embriyo rahimde 36 saat içerisinde tutunur tutunduktan sonra herhangi bir risk kalmaz . iki kez deneme yaptırdım ve ikisindede 2 gün duş almadım . Doktorum da ertesi gün alabilirsin eğer kendini kötü hissediyorsan ama gerekmiyorsa alma demişti .
Allah yardımcın olsun .

öncelikle inşlh hayırlı güzel sonuçlar alırsınz
gusle gerek yok diye biliyorum ben namaza başlamıştım beklemdim yani
ancak oturarak kıldım
muhakkak ilk beş gün sen de öyle yap
banyo da iki gün geçince bi sıkıntı yok deniliyor da ben biraz korkudan süreyi uzattım:)

jasmin40 canım ilk tedavim aralıkta oldu negatif malesef test gününe kadar banyo yapmadım korkudan
dr a sormamıştım namaz kılamadım ikinci denemem de druma da sorucam ama sizlerdende bilgi almak istedim
:17: teşekkür ederim cevabın için ....:38::16:

aSeL_k canım öncelikle cevabın için çook teşekkür ederim :17: :16:
ben ilk tedavimde test gününe kadar banyo yapmadım korktum dediğim gibi namaz kılmadım
gusül bozuldu diye hiç dr a yada başka birine sormak aklıma gelmedi
ama bu ikinci denemde namazımı kılmak istiyorum zaten ilk 4 gün duş almıcam yine
ama eğer gusül bozulmassa 3. günden sonra namazımı kılıp kuranımı okumak istiyorum eğer gusül bozulmuyorsa test gününe kadar yine banyo yapmam gerekirse ama namazımı kılmak istiyorum
druma da sorucam bu konuyu sizlere de sormak istedim :38::16:

zinnureyn canım çok teşekkür ederim cevabın için
:38::16:
yine druma da sorarım ama o zaman ben ilk 3 gün yatıcam zaten çok iş yapmam
3.günden sonra işe başlıcam namazıma da başlarım gusül bozulmuyorsa
ve dediğin gibi sandalyede oturarak kılıcam test gününe kadar
:17:

ALLAH izin verirse nisanda genetik test yaptırıcam sonuç çıkınca drumuzla konuşup mayıs ayında başlamayı düşünüyorum
inşallah RABBİM kucaklarımızı boş bırakmaz 8 yıl oldu çok zor

Son düzenleme:
canım sonucun inş pozitif olur
bende 4 deneme yaptırdım hepsindede uzun müddet duş almadım namazda kılmadım şimdi hala aklımda soru işareti var acaba namzın zararı olurmuydu diye
sıcak duş önermiyolar zaten
ama ben şimdi yeni tedavidede kararsız kalmaktan korkuyorum açıkcası çünkü 12 gün boyunca namazlarım da gidiyo
bende merak ediyorum bebeğe zararı olurmu acaba:26:

Son düzenleme:
melek181
canım sağol inş sende pozitif sonucu alırsın
canım oturarak kılarsak zararı olacağını zannetmiyorum
ben gusül bozulurmu diye tereddütteydim eğer bozulmuyorsa 4.günden sonra namazıma başlayacağım
internetten okudum bi yerde bozulmaz diye
duş almak istemiyorum ben
:26:
zaten 3 gün rapor alıyorum 4. günü işe başlıyorum
iş yerindede oturuyoruz ki namaz kılarkende oturarak kılarsak zararı olmaz bencee
abdest alırkende dikkat ederiz mesela ayaklarımızı lavobaya kaldırmayız da küvette tasla su dökebiliriz .
ben druma da soracağım bu sefer istersen sende druna sor bana da söylersin :17::16:

Son düzenleme:
canım öçncelikle tedavin hayırlı olsun, inşlh güzel sonuç alırsın. bence kendi fikrim namazın bebeğe hiç bir zararı olmaz oturarak kılanabilir; ilk 3 gün kesinlike yat kalkma sonraki günlerde oturarak kılanabilir. ben öyle yapmıştım ...

blowhole25 sağol canım evet namazımı kılıcam 4. günden itibaren oturarak
benim merak ettiğim gusül abdest transfer olunca bozuluyomu :26:

ama bozulmuyormuş galiba :17:

Ben normal doktor muayenesinden sonra bile gusul alıyorum kızlar bence alınması gerekir transferden sonra ilk üç gün yıkanılmayacagına göre ilk üç günün sonradan kazasını yap bence yat kalkma dördüncü gün güzelce gusul al abdesttini al namazını kıl derim Allahım izin verirse ben öyle yapmayı düşünüyorum çünkü öyle kılsamda içime sinmez.. Ama bunu arastırmadm tabii kılınabiliyorsa kılalım araştıran varmı?

güzel sonuçlar alırsın inşaAllah bnmde tedavi aşamasındayım bi haftaya olur heralde transfer.

canım ilk önce gusul gerektrmesi için senn o işten zevk alman ve zevk sıvısı gelmesi gerek. ama bzm öle bişi olmadığı için gusul bozulmuyo ve gusul alman gerekmez.

elifinie canım bende aynen bozuldu diye ilk tedavimde banyo yapmadığım için kılmadım
ama aslında gusül bozulmuyormuş ben bu sefer 4. gün namazıma başlıcam ama duş almak istemiyorum hemen
:54: bende her dr kontrolümden sonra duş alıyorum ...
inşallah sende olumlu sonuç alırsın tedavinden canım :16:

sveh canım çok teşekkür ederim
bende aynen internette bu şekilde okudum senin söylediğin gibi inşallah bebişin sana sımsıkı tutunur canım
:16:

Son düzenleme:
sveh arkadaşımız çok güzel açıklamış, guslün hangi durumlarda alınması gerektiği ilmihalde açıklanmıştır, internetten de indirip bakabilirsin, diyanetin sitesinde de var. Bu nedenle muayene, opu, transfer sonrası, fitil, jel vs kullanımı sonrası gusül gerekmiyor. Ben transfer günü ve ertesi günü hariç namazlarımı sandalyede oturarak hep kıldım. Abdest alırken ayaklarımı lavaboya kaldırmadım, duşun içinde yıkadım. Ertesi günü ılık suyla ve oturmadan duş alabilirsiniz diyorlar ama ben 1 hafta almamıştım. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Sonradan okuyunca farkettim, zaten internetten okumuşsun :)

Son düzenleme:
klaram
canım çok teşekkür ederim
evet internetten okudum ama sizlerede sormak istedim
inşallah bende 4.günden sonra kılıcam namazlarımı bu ikinci tedavimdee
çok rahatladım benim gibi tereddütle kalan arkadaşlarımızda bilgilenmiş olur konu sayesinde
:16::17:

blowhole25 sağol canım evet namazımı kılıcam 4. günden itibaren oturarak
benim merak ettiğim gusül abdest transfer olunca bozuluyomu :26:

ama bozulmuyormuş galiba :17:

valla canım ben gusul almadım sadece namz abdesi aldım ve 4.gün başladım namazalrıma, gusulde 8. gün aldımıştım...
ayrıca abdestlrimi lavabado alıp sadece ayaklarımı küvette yıkadım yukarı kaldırma, oturarak kıldım...Allah kabul etsin inşlhh

Son düzenleme:
Ben normal doktor muayenesinden sonra bile gusul alıyorum kızlar bence alınması gerekir transferden sonra ilk üç gün yıkanılmayacagına göre ilk üç günün sonradan kazasını yap bence yat kalkma dördüncü gün güzelce gusul al abdesttini al namazını kıl derim Allahım izin verirse ben öyle yapmayı düşünüyorum çünkü öyle kılsamda içime sinmez.. Ama bunu arastırmadm tabii kılınabiliyorsa kılalım araştıran varmı?

arkadaşım normal vajinal muayebnede kesinlikle gusül gerekmez,diyanetin bu yönde fetvası vardır lütfen bakınız
namaz konusuna gelince tercihe kalmış bi durum,ben de oturarak kılınacak namazın zararı olacağını zannaetmiyorum
ben ertesi gün başladım namaza

valla canım ben gusul almadım sadece namz abdesi aldım ve 4.gün başladım namazalrıma, gusulde 8. gün aldımıştım...
ayrıca abdestlrimi lavabado alıp sadece ayaklarımı küvette yıkadım yukarı kaldırma, oturarak kıldım...Allah kabul etsin inşlhh

sağol canım seninde kabul etsin
bende aynı senin dediğin gibi yapıcam canım çok sağol :16:

gusül gerekli olmazmı mahrem yerlerin görünüyor
dr.erkëk olsun adın olsun gusül almak lazım
transferden sonramaalesef banyo yapmak iyi değil 3gün
ben evdeki çiçeğin toprağından teyemmüm äldım:1:
Ama namaz kılmadım.3.gün den sonra kıldım

Son düzenleme:
gusül gerekli olmazmı mahrem yerlerin görünüyor
dr.erkëk olsun adın olsun gusül almak lazım
transferden sonramaalesef banyo yapmak iyi değil 3gün
ben evdeki çiçeğin toprağından teyemmüm äldım:1:
Ama namaz kılmadım.3.gün den sonra kıldım

Arkadaşım gusül alınması gerektiği nerede yazıyor, hangi ilmihalde, hangi diyanet fetvasında?
Guslün hangi durumlarda alınması gerektiğini lütfen diyanetin sitesindeki ilmihalden okuyunuz.
Senin için rahat etmez alırsın o ayrı ama alınması gerekli diyemezsiniz.
Ayrıca mahrem yerin gözükmesi haramdır doğru ama doktora mahrem değil.

oncelıkle bıcok arkadas dogru olanı soylemıs zaten. . . .ben dıyanet mensubuyum. . .bu konudakı fetvamız sudur kı, vajınal muayenelerden sonra gusul gerekmez. . . opu vajınal muayene transfer seklınde hıcbı ıslem guslu bozmaz. . . Zevk almak gerek guslunbozulması ıcın. . .Bende transferımden sonra ayaklarımı tasla dusakabınde yıkadım normal abdestımı aldım sandalyede oturarak kıldım namazımı. . . Ben bunların bereketı olduguna ınanıyorum su an hamıleyım :) bence fazla supheye dusmeyın,kafanızı karıstırmayın. . . Kalkın abdestınızı alıp bebısınızle namaz kılın :) sızı bırakmazlar ınsaallaah. . . Sadece yemek namaz ve wc ıcın kalktım yataktan hep yattım. . . Oyle :)

Back
X