sizce ev almalı mıyım

samtusum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
101
1
0
35
İzmir
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi:((

Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi:((

Tabiki 1 milyar çok ama 8 milyar kazanıyosunuz sonuçta rahat bi şekilde ev alabilirsiniz de eşiniz niye istemiyo?

Eğer elinizde peşinatınız varsa,işinizede güveniyorsanız kalanı kredi çekip gayet güzel alabilirsiniz.Mılletın evine 1000 tl verene kadar kendi evinizin taksitini ödersiniz mis gibi.İnşallah ikna edersiniz eşinizi ama neden almak istemiyor olabilir acaba? Herkez bı ev sahibi olmak ister heleki gelirde buna müsaitse.

Aylık ödemeler ne kadar fazla olursa faiz okadar az oluyo zaten,zora gelmedende hiç bi iş olmuyo valla.Bu konuda baskı yap bence geleceği düşünsün,şimdi zor ev alınıyo 5 sene sonra hiç alınamıcak duruma gelecek bu gidişle.

Aylık geliriniz 8 binlira ise rahatlıkla ev alabilirsiniz ömür boyu kirada oturacak haliniz yok en azından kendi evinizin taksitini ödersiniz.

Ayda sekiz milyar 10 ayda seksen milyar yapar :)

2 milyar harcamaya ayırsanız 6 milyar para kalır

20 ayda 120 milyara ev alırsınız :)

yani ben olsam almıştım bile.bu kadar gelirim olsa asla kirada oturmam yalı alırım

8 binlik bi gelirle rahat rahat ev alınabilir
Yeter ki kıymetini bilin

Peşinat için birikim yapın
Taksitleri her türlü ödersiniz

Eşin hep genç kalacak sanıyo da
Ayrıca kira çöpe giden para resmen, aynı tutar da veya daha üst ile daha kısa vade ile ev alıp yatırım yapmak daha mantıklı

Bizce almalısınız, alabilirsiniz de eşinizin almaya gönlü yok.

Teşhis koyuyorum; almamalısınız.

ben bir yere bağlansın takside kafam rahat etsin istiyorum böle bir birikim olmuo kimi zaman gidio kimi zaman kalıyor para elimizde 100 bin nakit de var hala tık yok ya borç ödemeye korkan adam zor

siz aylık 8 binle ev almaya korkuyorsanız biz gecekondu inşaatına başlayalım o zaman:5:
şaka bir yana eşin bu matematikle nasıl mühendis olmuş? merak ettim..

Son düzenleme:
kayınvalidem de alem çocuk olsun diyor millet 2-3 sene kirada oturuyor ne acelesi var diyor kimse bir an önce sahip olun oturun demiyor herkes bir garip

Eşinizi biraz anlıyorum. 1000 liralık evin bedeli bizim burda 300.000. İnsan aldı mı da o ayarda bir ev almak istiyor. O ayarda evlerin de inanılmaz fiyatlarda aylık kredileri oluyor. 8000 rakamı çok yüksek gelse de insanın inanın gelirine göre gideri oluyor. İnsanların kimi evim olsun arabam olsun biraz dişimi sıkarım derdinde ama kimi insan ki ben onlardan biriyim sanırım, zaten çocuktan sonra inanılmaz masraflar çıkacak gezeyim tozayım yapmak istediğim şeyleri yapıp görmek istediğim ülkeleri göreyim düşüncesinde. Ayda 3000-4000 kredi vermek insana zor gelebiliyor. Hele araba kredisi falan da varsa.

canınfıstığı arkadaşım aynen öyle nokta atışı yaptın vallahi benim eşim bir daha bu yaşlara gelmeyeceğiz ülke ülke gezeyim derdinde 5-6 yıl çocuk olmasın tatillere çıkayım yiyim içiyim derdinde bende gelir iyiyken masraf çocuk yokken alınsın derdinde kayınvalidem hemen çocuk olsun en önemlisi o derdinde herkes bir garip..

canınfıstığı arkadaşım aynen öyle nokta atışı yaptın vallahi benim eşim bir daha bu yaşlara gelmeyeceğiz ülke ülke gezeyim derdinde 5-6 yıl çocuk olmasın tatillere çıkayım yiyim içiyim derdinde bende gelir iyiyken masraf çocuk yokken alınsın derdinde kayınvalidem hemen çocuk olsun en önemlisi o derdinde herkes bir garip..

bence sizde öyle düşünün işleriniz garantiyse eğer.
Ama yok özel sektörde sallantılı işleriniz varsa hemen çabuk çabuk evinizi alın derim.

Eşiniz hep genç kalmayacak gün gelicek yaşlanacak,ülke ülke dolaşın yiyip içsin ya peki sonrası ne olacak genç yaşta mal mülk sahibi olacaksın ki (imkan varsa) yaşlılıgında sefasını sürsün eğer şimdi mal sahibi olmazsa ileri yaşta hiç olamaz.

Nerede yaşıyorsunuz yaşadıgınız şehirde ev fiyatları çok mu yüksek peki hiç peşinatınız var mı?

Kim yıllarca canı gönülden kira da oturmak ister ki, üstelik ev alabilecek kadar gelirleri varken? Sizin yerinizde olmak isteyen ne çok insan vardır..:31:
İnsanlar çok düşük maaşlarla ev alabiliyorken siz şu aşama da ay da 1000 lirayı gerçekten çöpe atmış oluyorsunuz.
Mutlaka evinizi almalısınız..

Son düzenleme:
valla bızım gelırımız 2500 du.800 kıra verıyoruz dıye ev almaya nıyetlenmıştık.düşün hıçte peşinatımız yok. ama 800 kıra vermek bıle bence delılık.tabı bebek olunca ertelendı
borca gırmeden bırsey olmaz.hele 8000 gelırınız varsa.....

Back
X