evi terkettim ama...

galina_

Ve Son Sözü Hep Alınyazısı Söyler...
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
775
549
128
Kizlar meraba

Son düzenleme:
Cok uzun yazdim ama ne olur bi akil verin ailem hep yanimda, ama evden gitmisim insan bi arar dimi 6 ayda olsa biz kari kocaydik hicmi kiymetim yok hicmi yoklugum hissedilmiyor..

canim merhaba. yazdigin herseyi okudum. isinden dolayi psikolojisi bozulmus ve dengesiz bi adam var karsinda. ailesi desen ona keza, ama ailesi açısından bir tek sen değil eşin de bilincinde seni uyarmıs zaten en basından. aileyi bi süre sonra halledebilirdiniz diye düşündüm. ama çok terbiyesiz ve yüzüne bakılmayacak kişilikte bi babası varmış...
sense zaten oldugun yere uyum saglamaya calısıyorsun bir yandan, bir yandan bu durumlar.. en ufak bir tartısmada aklına gelen ilk şey ''evi terketmek'' olabiliyor.
eğer eşini gerçekten seviyorsan; boşanmayı gerektirecek çok fazla bir sorun göremedim. tabii ki yaşayan sensin, insan çığrından çıkıyor anlarım ama, biraz sabır ve özenle düzeltilebilecek şeyler.. eşinin rütbesi ne bilmiyorum dogu göreviniz 2 ya da 4 sene sürecek sanırım, biz de doğudayız. bu süreç sana zor geliyor, düşündükçe için kararıyor olabilir. eşinin de bundan dolayı davranış bozuklukları, çeliştiği şeyler olabilir. tabii bu sana manevi eziyet edebileceği anlamına gelmez, ama hoşgörülü bakıyorum ben işte.
ama eğer eşine karşı bazı şeyleri yitirdiysen, tekrar düzelemeyecek seviyede diyorsan boşanmayı ancak o zaman düşün.
şuan için onun aramasını bekle, dogum günü olsun, sen sakın arama. hiç olmazsa yaptıgın seyin arkasında dur ki, bu ona biraz korku versin. geri adım atma, o mutlaka arayıp eve dönmeni sağlayacaktır zaten, sen de istiyorsan tabii.. biraz burnu sürtsün.
ben sana şunu düşün diyorum; istanbul'da olsaydınız da, bu durumlarda evi terkeder miydin?? yoksa annene ya da arkadasına gidip, içini döküp evine geri mi gelirdin?? bunu bi düşün. çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum, bütün sevdiklerin uzagında. omzuna yaslanacagın kimse yok yanında... bu arada eşin kaç yasında?? bana kişiliği tam olarak oturmamıs gibi geldi henüz.

asker olduğu için kopuk bir aile hayatı onu olumsuz etkilemiş gibi görünüyor .. ruhen çökmüş sanki istediği aradığı ve beklediği evlilik bu değil aslında.. eve gelip giden olması da ben eşimle yaşayamıyorum onlar eşimin yanında gayet rahatlar gibi düşünceleri varmış gibi geldi bana .. isteyip de yaşayamadığı yapamadığı her şey dengesini bozmuş bir anlamda tabii görevinin de getirdiği zorluklarla birleşince sonuç ortada.. sağlıklı düşünemiyor belki de içi içini yiyor ama gururundan arayamıyor...:26:

evi terk ettin
bu adam seni arasa ne aramasa ne
arasa ne olacak
gerimi döneceksin

canım eşini en iyi sen tanırsın.ama asker ve polis esler psikolojik sorunlar yasayınca tehlikeli olabiliyorlar. evde bi silah olunca insanın aklına hersey geliyor.kendine dikkat et.eğer ayrılığı düşünüyorsan onu ikna et bence ayrılmaya.saplantı yapmasın sonra.

Valla çok uzundu ama okumaktan alamadım kendimi..ne saçma bi aile ve siz ne kadar iyisiniz..eşiniz için yptığınız fedakarlıkların karşılığını hiç alamamışsınız..silah olayı çok fena..siz bence bir süre kafanızı dinleyin sakinleşin..sakin kafayla düşünün o zaman anlarsınız bu adamla mutlu bir ömür geçmez..ama geri dönmek için lütfen acele etmeyin..dönememek için direnin..

Bizde bir laf vardir. Soydur ceker .oktur kokar diye. Anasi babasi oyle olan insan da muhakkak alir karakerlerinden. Sana bu lari yapmis daha alti ay bile olmadan. Sukret haline cocugun yok, asla geri donme ve arkana be bakma.

Keske seni tanistiran insanlar ailesini de tanisaymis.

canim merhaba. yazdigin herseyi okudum. isinden dolayi psikolojisi bozulmus ve dengesiz bi adam var karsinda. ailesi desen ona keza, ama ailesi açısından bir tek sen değil eşin de bilincinde seni uyarmıs zaten en basından. aileyi bi süre sonra halledebilirdiniz diye düşündüm. ama çok terbiyesiz ve yüzüne bakılmayacak kişilikte bi babası varmış...
sense zaten oldugun yere uyum saglamaya calısıyorsun bir yandan, bir yandan bu durumlar.. en ufak bir tartısmada aklına gelen ilk şey ''evi terketmek'' olabiliyor.
eğer eşini gerçekten seviyorsan; boşanmayı gerektirecek çok fazla bir sorun göremedim. tabii ki yaşayan sensin, insan çığrından çıkıyor anlarım ama, biraz sabır ve özenle düzeltilebilecek şeyler.. eşinin rütbesi ne bilmiyorum dogu göreviniz 2 ya da 4 sene sürecek sanırım, biz de doğudayız. bu süreç sana zor geliyor, düşündükçe için kararıyor olabilir. eşinin de bundan dolayı davranış bozuklukları, çeliştiği şeyler olabilir. tabii bu sana manevi eziyet edebileceği anlamına gelmez, ama hoşgörülü bakıyorum ben işte.
ama eğer eşine karşı bazı şeyleri yitirdiysen, tekrar düzelemeyecek seviyede diyorsan boşanmayı ancak o zaman düşün.
şuan için onun aramasını bekle, dogum günü olsun, sen sakın arama. hiç olmazsa yaptıgın seyin arkasında dur ki, bu ona biraz korku versin. geri adım atma, o mutlaka arayıp eve dönmeni sağlayacaktır zaten, sen de istiyorsan tabii.. biraz burnu sürtsün.
ben sana şunu düşün diyorum; istanbul'da olsaydınız da, bu durumlarda evi terkeder miydin?? yoksa annene ya da arkadasına gidip, içini döküp evine geri mi gelirdin?? bunu bi düşün. çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum, bütün sevdiklerin uzagında. omzuna yaslanacagın kimse yok yanında... bu arada eşin kaç yasında?? bana kişiliği tam olarak oturmamıs gibi geldi henüz.

Soyledierin guzel seyler. Yanliz esinin ailesi normal insanlar olsa ben d senin gibi dusunebilirdik. Kayinpederi gelinin namusuna dil uzatan adi bir insan. Ogullarinin da devamli maasinda gozleri var ustune. Kyle insanlardan kurtuldugu icin bir sukur mevludu okutmasi lazim bence.

Burda anilsa diye biri varfi esinin ailesi rezil insanlarfi, esi guya cok iyiydi ama o da en sonunda ailesinin kiskirtmalariyla esini essek sudan gelinceye kadar dovmustu ve kiz en sonunda bosandi.

Es en onemlisi ana esin ailesi de onun kadar onemli ben ce.

yazdıklarını okurken daraldım öyle üzüldüm :(

en doğrusunu yapmışsın annenlerin yanına dönmekle.. bence asla geri dönme..

ama yazının sonunda "aramadı, bugün doğum günü" şeklinde olaya duygusal bakmana üzüldüm..

2-3 gün aramadı diye yaşananlar unutuluyor mu?

sana ettiği laflar yeter bence.. bile bile bir daha lades dersen senin seçimin ama bence yapma..

tabiki evliliklerin bitmesi üzücü ama yaşadıkların durumun daha üzücü..

allah yardımcın olsun..

Allah onun ailesini ıslah etsin ,imam babası diyosun anla işte valla ben pek herkese inanmam ama bu öyle gibi :26: felak nas ayetel kürsi oku çok bol bol Allaha dua et , Allah böyle asalak insanlardan bizi korusun ,benimde başımda var para paracılar ,,,,

Ben bir şeyi anlayamadım neden sürekli sizden para istiyorlar?
Yani ne sebep gösteriyorlar gerçekten borçları ya da ihtiyaçları mı var?

Başlarda okurken eşin iftiralara inanmamış, sakince sana anlatmış her şeyi.
Bu noktalarda ben eşinin iyi biri olduğunu düşündüm hatta.

Ama sonlara doğru küfür,şiddet, dengesiz tavırlar bunlar elbette normal değil.
Ama bana öyle geldi ki eşinizin özü bu değil.

İşi,çalışma şartları çok zor kendiniz diyorsunuz.
Üstüne böyle sorunlu bir aile.
Yani huzursuz etmişler ve sizin de ufak tefek düşüncesizlikleriniz olabilir( hepimizin oldu ilk zamanlar)
üst üste gelince eşinizin gerçekten psikolojisi bozulmuş.

Özellikle son konuşmanızda eskileri açıp,giderim demeniz onu kötü etkilemiş.
Ben aslında sizi kaybetmek istemediğini ama gitmeyi düşünebildiğiniz için böyle
tepkiler verdiğini düşündüm.

Aramıyor diye üzülme. Benim eşim beni 20 gün aramamıştı büyük bir kavgamızda.
O kadar inatçıdır. Ama çok da düşkündür bana nasıl oluyor o diyeceksin ama oldu işte.
Bana ders olsun diye o kadar zaman aramadığını düşünüyorum.
O ise şöyle açıklıyor şuan. Sakinleşelim bu sürede daha beter olmayalım diye aramadım..

Yani erkek kafası diyeceğim.
Ben sana çok rahat boşan kurtul diyemeyeceğim biliyor musun?
Senin eşine üzüldüm ben.
El birliğiyle bu hale getirilmiş sanki. Seni kaybetmek istemiyor ama kaybetmemek için kendinde
güç bulamıyor. Mutsuz,huzursuz. Bu nedenle saçmalamış kendi gibi davranamamış..

Önerim sessizce beklemendir.
Ben olsam ailesinin olmadığı bir hayatta psikolojik yardım alması için destek olurum.
Bir de böyle denerim.
Bırak küssün,konuşmasın böyle aile olmaz olsun.

Kurtulduguna sukret, ailende madem yaninda hic aramadi pesimden gelmedi diye uzulme. Umarim gelmezde kolayca kurtulursun. Bosanmak bekara kolay derler ama bende evliyim inan bana aylarda gecse yillarda gecse cocukta olsa degismiyorlar olan sana oluyor. Allahim yolunu acik etsin iyi insanlarla karsilastirsin..

Esin sizofren olmasın gercekten,daha once var miydı böyle biri beni oldurecek vs gibı dusunceleri?

okurken içim acıdı
kaç kendini kurtar neden arasın diye bekliyorsun?
adam psikopatın teki ailesini hiç demiyorum
genc yasta kendine daha fazla kıyma
seni resmen köle olarak kullanıyor dava açsan iki yakası bir araya gelmez
bir insanın üstüne bu kadar gelinir mi ya
Allah kurtarsın diyorum...

Sabirla okuyup desteginiz icin tesekkur ederim kizlar.. esim sizofrenmi bilmiyorum ama daha once boyle korkulari ama nolduysa son aksam oldu.
Olaya duygusal baktim cunku inan cok zoruma gidiyor kalbim sizliyo cigerim yaniyo yani nasil aramaz nasil iyimiyim diye merak etmez ben ediyorum ama aramiycam bekliycem cunku com alttan aldim ezilen ben oldum.Bi keresinde kafama vurmustu kafa atmisti sol tarafi sismisti dun gece ruyamda ayni sehleri yasadim ve psikolojik olarak kafam aciyodu..unutulmuyo yani donsem ayni seyler yine olacak diye korkuyorum esimden korkuyorum,insanin esi en guvendigi anadan babadan daha yakin oldugu yerdir ama ben korkuyorum arkadaslar..
Donse arasa gelse gerimi gidceksin demissiniz evet belki gidilmez donulmez diyorum ama icim icimi yiyor evlilik cok zor bitirmek mesele devam etmek mesele anne evine dogdugun eve sigamiyosun canim ceviz kabugunda resmen
Niye mutlu olamadik ne gunahimiz vardida yasadik bunlari evet hayat bi imtihan ama ben namusumla duvagimla duayla evlendim niye iftira atildi..
Ilk baslarda ben gergindim ustune gittjm dort dortluk degikdim bunu asla demem esimi atipta kendimi sutten cikmis ak kasik yapmam ama hatalarimi anlayip elimden geldigjnce duzeldim susmayi bildim kocamdir dedim tatli dil yilani deliginden cikarir dedim sabrettim 6 ay zaten ne sabri diceksiniz belki ama 6 ay 6 yil oldu bazen artik ben soyluyodum askim desene hayatim desene diye..telefonda hep sinirli gergin konusmalar zaten sohbet edicek biseyde bulamazdik evliyken yani oda goreve gidiyoken onada kizardi e ben evdeyim tek basima yaptigim bisey yok ev isi ancak e oda iste ne anlatsin baska konular acilsa tartiscak mutlaka bjsey bulurduk susardim bende artik..

Bende ailesinin doldurusun geldigine inaniyorum,babasi annesi beni istemediler hadi beni esim aramiyor aile buyugu olarak onlar neden ailemi aramiyor.Yada abisi babami aramiyor??
Bu arada babasinin borcu yok ihtiyacta degil diger ogluda vlenince bekarken para gondermis alismis esimde bekarken yollamis baya bizim esyalari zaten onla aldi evinde size yemin ederim 4 laptop var uc telefon vs. Adam bosa para harcamaya bayiliyor kaynana zaten paradan anlamiyo yani eli e para alip evin eksigini gormemiz bugune kadar..

Bugun 30 yillik evli asker esi bi teyzeyle konustum..ailem arkamda olsaydi dakika durmazdim diyor..hala cekiyo ama artik is isten gecmis

24 yasinda ayni yastayiz.Istanbul benim icin bi luks degilki yani ben istanbulu ozledim buralarda yapamiyorum diye kavba cikarmadim hic bi zaman sevdigim insan yanimda dedim baktim onume zaten agustosta evlendim annem geldi ben geldim falan hasretlik olmadi ama esimle mutsuzluk oldu hep.3 sene daha doguda kalicaktik ama benim icin dogu bati gercekten sorun degildi.Evlilikte tek tarafli sevgi olmuyor tek tarafli alttan almak olmuyor ki tek tarafli olunca boyle oldu iste..esime herturlu destegi verdigime inaniyorum..evet isi zor ama benim isimde zordu kimsesizdim ona sigindim oda bunu kullandi

Back
X