sizler kayinvalideyle nasil basa cikiyorsunuz?

ahsensena

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
18
1
16
Antalya
Allah rizasi icin bi yardim lutfen.evlendim yurt disina gelin geldim 9 sene beraber oturdum hemde ne kalabalik.neyse evimi ayirdim simdi cok yakin degilim cokta uzak degilim ama surekli kontrol var nerdeydin naptin felan filan.onlarla berbaer oturuken onlar nereye ben oraya giderdim kendime ait hic bir zamanim yoktu.simdi bi arkadasa gitmek istesem kariisyo evime misafir gelse jacta gittiler ne psirdin o satece oturulurmu bilmem ne eve bisey alsak ona karisir ona ne gerek var herseye karisiyo burnumdan geririyo benim.korkudan hic bir arkadasima oturmaya gidemiyorum herkes kiriliyor gelmiyosunda etmiyosunda firsat olmadi deyip gecistiriyorum.istiyorum ama soylencek diye korkudan kimseye gidemez oldum.hergub bize gel yapiyo.bise kinussak hemen terse cekuyo ne demek istedin niye biyle konusyon bilmem ne esimde pisirik biraz hic seslenmez iyi yinleride vardir ama hayatima cok fazla mudahale ediyor kacta yattigima kacta kalktigima bile karisiyor o derece nasil kurtulurum bu durumdan benu azarladigi zamanda gunkerce dusunuyorum uzuluyorum.aramiz kotu olsun hic istemiyorum hep iyilikle yaklas uyilikle yaklas altab al altan al biktim iyice.kizina hic jarismaz bana surekli karisir.baska eltimde yok ki azda ina bulassa.neyapcagimi bilmez durumdayim bana bukadar karismasi agirima gidiyor kocam karismiyor kaynana kariisyor.bide herseyde baban kiziyo soyle diyo biyle diyo.hep benim dedigim olsun aadece bana gelsinler ne arkadaslari ne cevreleri olmasin istiyor.

araya bıraz mesafe koy öncelikle..benım de arkadaslarım var ben yanlız bır ınsan deılım benımde bır cevrem var ve artık kocaman kadınım ne yapacagımı ben bılıyorum de...eger o sana devamlı bole sorular soruyorsa sende aynı sekılde sorular sor..ne yedınız ne zaman yedınız nereye gıttınız gıbı...emınım zamanla anlıyacaktır hatasını.. ve esın eger onların tavırlarına kızmıyorsa sana da kızmaz o zaman...yardım ıstemek baska bısey,,arada sırada olabılır ama her zaman olmaz tabııkı..senınde kendıne gore bır yasantın ve duzenın var...bende yonetılmekten nefret ederım ve buna ızın vermem asla...Allah yardımcın olsun canım...

alttan alacagina niye agzinin payini vermiyorsun esin karismiyor hadi o pisirik sen niye pisiriksin ben olsam varya o kaynanayi parcalarim benimde var kaynanam iki ayda bir gider cok resmi davranirim kimseyi de hayatima karistirmam kendi annem bile bukadar karismaz senin ki iyice asmis kendini ama tavizi veren sensin haberin olsun ...

10 yillik evlilikte sinirlari cizemediysen biraz da senin sucun.. beraber otururken tamam da. Her sorduklarina cevap verme

Sessiz kaldığın sürece daha başka şeylere de karışma hakkı bulur kendinde.?aramız kötü olur deme, sıkıntını anlat. Her adımımda haber veremem de. Her yaptığımı da bilmek zorunda değilsin de. Bak bakalım bir daha cesaret edebiliyor mu .

e ama suç sende. birlikteyken neysede ayrıldıktan sonra neden hesap veriyosun ki. her geleni neden haber veriyorsun.
ne yaptın bugün diye sorarsa evde iş yaptım bütün de geçiştir. gelenden haberi varsada 1-2 saat kaldılar gittiler dersin.
araya mesafe koyman lazım biraz. her gel dediğide gitmemelisin. her dediğine baş sallamamalısın.
sende bir bireysin ve seninde kararların olmalı hayatta ne demek haberi olur diye kimseye gitmemek kimseyle görüşmemek aklım almıyor inan.

Ben sadece konu başlığında ki soruyu yanıtlıyım, kayınvalidemin isteklerini makul seviyede yerine getiriyorum, ama kendi istemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. Eşimde karakterimi bildiği için hiçbir şey demez ve arka çıkar. O yüzden zorlanmıyorum zaten kv iyi bir insan ama tabiki sonuçta "kv" illaki ters gelen istekleri oluyor ama ben canım nasıl isterse kırmadan onu yapıyorum. Mesela bize gel diyor ve ben gitmek istemiyorum değil mi ? gitmiyorum anne bugün biraz yorgun hissediyorum evde işim var başka zaman gelirim diyorum. Mesela bir yere gideceğim, izin almamı tabiki beklerler. Ben özgür bir bireyde olsam yakın olduğumuz için onlar usülen bunu bekler, bende haber veriyorum. Ama izin alır gibi değil. Bilginiz olsun der gibi. Şimdilik bir sorun çıkmadı bakalım inşallah çıkmaz :ssz:

ilk başta hiç bir şekilde umursama
aramız iyi olsun diye de uğraşma bence yaranılmaz böylelerine
karışılacaksa bile eşin karışsın
eşini de işle ona göre benim kocam sensin sen haberli olsan yetmiyor mu tarzı
bağırıp çağırmadan ama
hiiiiiç takılma arkadaşım güzel güzel git gel görüş arkadaşlarınla
mesela ne pişirdin mi diyo yemek de geç
sen sustukça devam edecek bunlar...

10 koca yıl geçmiş bunca zamandır mesafeni koruyammassın bundan sonra çok güç
ben 5 yıllık evliyim
allaha şükür evde kızıma baktığı halde karıştırtmam kendime
eşimde müsade etmez bu duruma
herkesin kendi hayatı var sonuçta

en güzel cevap cevapsızlıktır bazen.
Çünkü karşılıklı ozanlaşmanın sonu yoktur.
Susabilmek erdemdir ve karşındakini çatlatır.
Ben etlisine sütlüsüne bulaşmamanı tavsiye ediyorum. Adını ağzına bile alma. Zamanla eşin tarafından da normalleşecek bu durum.

Back
X