- 23 Ekim 2013
- 111
- 21
- 48
- 35





Kızlar kaç günden beri sürekli kek denemeleri yapıyorum. Yumuşacık kek sevenlerdenim.


4 yumurta (artık yumurtalar küçük. eğer büyük yumurta kullanıyor iseniz 3 yumurta kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (bir parmak kadar az)
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1,5 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
3 adet portakalın kabuğunun rendesi
1- fırını ısıt 5- 10 dakika.
2- şeker ile yumurtayı krem kıvamına gelinceye kadar çırp.
3- yağı ve sütü ekle ve yeniden çırp.
4- vanilya ve unu önceden karıştır. unu kesinlikle ele. hepsini karışıma ekle ve çırpmaya devam et.
5- kabartma tozunu ekle çok çırpmamaya çalış.
6- hemen daha önce rendelediğiniz portakal kabuklarını ekle. kaşık ile karıştır. çırpıcı ile çırpma.
7- önceden kalıbı sana yağ ile yağla ve unla. eğer unlamaz iseniz kekin yanları kabarmıyor. eğer un kullanır iseniz harcınız kalıbın yanlarında ki una tutuna tutuna kabarır. bizzat denedim iki şekilde de. gerçekten doğru.
8- malzemeyi kaba dök.
9-170 derecede 40-45 dakika arasında pişir. tam dakika veremiyorum fırına göre değişiyor. fakat ilk 20 dakika fırının kapağını açma. üzeri çatladıktan bir süre sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsin. ben ilk 35 dakika fırının kapağını açmıyorum. uzun bir kürdan ile kekin pişip pişmediğine bakıyorum.
not: eğer kakolu kek kullanacak iseniz unu 2.5 su bardağı kullanın. çünkü kullandığınız 1 paket kakao yarım su bardağı kakaoya denk geliyor. eğer unu azaltmaz iseniz kekiniz çok kıvamlı olur.
not: eğer ceviz kullanacaksanız yağı biraz azaltın. cevizdeki yağ keki çok yağlı yapıyor.
not: kekinizin biraz acı olduğunu düşünüyor iseniz kabartma tozunun miktarını birazcık azaltabilirsiniz.
not: keki fırınınızın alt kısmına yerleştirin. üst kısmına yada ortasına yerleştirseniz kekin üst kısmı kabuk tutuyor ve kabarmasını engelliyor.
Sadece bu yukarıdaki notlar ve kabı yağlayıp unlamam ile kekim daha iyi kabardı. daha önce denediğim kekin fotosunu aşağıda görebilirsiniz. gerçekten kabarma az olmuştu.

Son düzenleme: