Ukrayna dan kim ne istiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Rusya ve Batı arasında sıkışan Ukrayna'da, iç ve dış aktörlerin farklı talepleri sorunu karmaşık hale getiriyor. Mevcut hükümetin Rusya'dan yana tutum alması çatışmalara varan olayların başlamasına neden olurken, yaklaşık üç aydır sokaklarda olan muhalefetin temel isteği ise AB ile bütünleşmek. Yanukoviç yönetimini Rusya yanlısı olmak ve ülkeyi Batı'dan uzaklaştırmakla suçlayan muhalefet, ülkenin geleceğini AB'de görüyordu.

Sonrasinda büyük bir ic catisma basladi ve hükümet düstü.
Simdi ise akbabalar Ukraynay i paylasma derdinde.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/02/20/ukraynada-kim-ne-istiyor

Dünya da her 100 yilda bir yeni bir düzen kuruluyor.
1715 te Büyük Ispanya imparatorlugu dagitildi, herkes alacagini aldi ve yeni dünya kuruldu.
1815 te Napolyo nun büyük bir dünya imparatorlugu kurma hayalleri sonucu, viyana kongresi sonrasinda, avrupa devletlerinin birlesmesi, Napolyonun düsürülmesi ve yeni dünyanin kurulmasi..
1915 te dünya savasi ve yeni dünyanin kurulmasi..
Simdi 2015 e dogru yeni dünya düzenini olusturmak icin devlerin kapismasindan payini almak isteyen Türkiye..

Peki ama neden Ukrayna?

Tarihe söyle bir göz atalim..
Bir insan icin ekmek ve su ne demekse, Devletler icinde enerji o demek.
Enerji olmazsa sanayi ve hayat durur.
Dünyanin sanayi merkezi Avrupa ise enerji, hammadde ve pazarlamada disa bagimli.

Bu durumun farkina varan Avrupa bircok plan sahneye koydu.
Haritalar üzerinde bakalim..

$hari.webp

Ilk plan buydu.
Irak in enerjisini Avrupaya tasimak isteyen Avrupa ülkeleri, Türkiye nin dogusundaki PKK yi destekleyerek, Türkiye nin dogusunu bölüp, Irak in bir kismi ile kendi himayelerinde bir devlet kurup, bölünmüs ve gücsüz kalmis Türkiye yi de AB ye alarak, Irak enerjisinin üzerine oturmak ve yeni dünyada lider olmak.
Avrupa nin bu hamlesini gören Amerika, Irak a saldirarak ( kitle imha silahi var diye) Avrupa nin bu planini imha etti.

Avrupa yeni bir plan olan "Nabucco"planini kurdu ve
$hari2.webp
Hazar denizi enerjisini, Ermenistan ve türkiye üzerinden Avrupa ya tasimak.
Türkiye bu plana " evet" dedi cünkü Türkiye ninde cikarlari olacakti.
O dönem, Cumhurbaskani Ermenistana gitti, Ermenistan la yakinlasmalar kuruldu ki, bu plani gören Rusya, Gürcistana girdi ve Gürcistani kontrol altina aldi.

Avrupa baska bir plan devreye soktu ve

$hari 3.webp

Hazar denizi enerjisine, Gürcistani devre disi birakarak, Azerbeycan, Ermenistan ve Türkiye üzerinden ulasmak.
Fakat, Azerbeycan in Rusya ile olan durumu ve Ermenilerin vazgecmesi ile ( Amerika ve Rusya baskilari dolayisi ile) bu planda hayata gecirilemedi.

Yeni bir plan kurdu Avrupa ve
$hari4.webp

Katar enerjisine, Türkiye ve Suriye üzerinden ulasmak.
Haritada kesik cizgilerle gösterilen Irak üzerinden ulasamazdi, cünkü Irak Amerika nin elinde.
Bu plana Türkiye de evet dedi yine cok büyük cikarlari olacakti.
O dönem Basbakan Esad ile yakinlasti ve iliskileri güclendirdi.
Fakat Rusya ile savunma sanayi bazinda iliskisi olan Suriye, gerek Rusya nin gerekse Amerika nin baskilari ile bu anlasmadan vazgecti.
Bunun sonucunda, Avrupa Suriye yi bölerek Suriye nin Türkiye sinirinda ve Türkiyenin dogusunda yeni bir ülke kurmak icin Suriye de ic savas baslatti.
Türkiye Esad in gitmesini ve secim yapilarak yeni bir hükümetin kurulmasini, Suriye nin toprak bütünlügünün korunmasini istiyor.
Zira Suriye nin Toprak bütünlügü bizi cok yakindan ilgilendiriyor.

Bu planida yatan Avrupa baska bir plan kurdu.
$hari6.webp

Yukardaki haritada, kirmizi cizgiler, Rusya dan gelen ve Avrupa ya dagilan enerji hatlarini gösteriyor.

Siyah kesik cizgi ise Bugün Ukrayna da yasananlarin sebebi olan plani.

Bu planda, Ukrayna ve Polanya da varolan ve Rusya yi destekleyen hükümetleri düsürerek ( cünkü düsürülen Ukrayna hükümeti Rusya nin arkasinda yer aliyordu, cikarilan kaosda, hükümet bizi Avrupadan uzaklastiriyor diye cikarildi bu önemli) Avrupa yi destekleyen yeni hükümetler kurup, Rusya nin düyaya acilan kapilarini kapatarak, Rusya ya karsi elinde bir koz olusturmak.

Rusya bu plani gördü ve Ukrayna da hükümet düser düsmez dünyaya acilan kapisi olan KIRIM a girdi.
Ayni zamanda Rusya, kendisini köseye SIKISTIRMAK isteyen Avrupaya karsi yeni bir plana gitti ve Türkiye ile bir anlasma yapti.
Asagidaki haritada bu plana ve Türkiye ile yapilan anlasmaya bakalim.
$hari7.webp

Rusya Türkiye ile bir anlasma yapti ve anlasmaya göre Türkiye ve Rusya, haritadaki gibi Beregovaya ve Varna arasina bir boru hatti döseyecek.
Türkiye bu anlasmayi mecburen yapmak zorundaydi cünkü Türkiye enerjide Rusya ya bagimli.
Bu boru hattiyla, Rusya, KIRIM elinden gitse dahi, Avrupanin kendisini köseye SIKISTIRMASINA engel olacak yeni bir kapi acti.

Simdi Bugün Türkiye de olanlarin sebebine bakalim.

$hari8.webp
Haritada görüldügü gibi, Avrupa nereden enerji alirsa alsin, Türkiye ye mecbur.
Bu nedenle, Türkiye de kendi cikarlari icin calisan ve kendisinin ayagina dolasacak bir hükümet istemiyor.
Bu nedenle varoan hükümeti devre disi birakmak istiyor.
Bu sayede Yüzyil kadar önce elinde cetvelle bizim milli sinirlarimizi cizen ve "bura sizin bura degil" diyen Avrupa, yeni kurulacak dünya dada Türkiye yi etkisiz eleman yapmak istiyor.

Sirada ne var peki.
Eger 30 mart secimlerinde yine varalon hükümet güclenerek cikarsa, Avrupa bazi seyleri bahane ederek Türkiye nin AB ye giris müzakerelerini askiya alacak.
Sonrasinda Ukrayna da sergilenen senaryoyu ( hani Ukrayna daki hükümette Avrupa yi degil Rusyayi destekliyordu ve hükümet bizi AB den uzaklastiriyor denilerek kaos cikarilmisti) ülkemizdede sergileyerek, büyük bir kaos cikarip hükümeti saf disi birakmak isteyecek.

Son düzenleme:
Umarim bu yazini ve tespitlerini kimse okumaya üsenip de es gecmez weiss.
Insanlarimizin farkli bir bakis acisina cok ihtiyaci var, zira gercekten bir "koyunlasma" almis basini gidiyor...

Son düzenleme:
Insanlarin bakis acisi karsidaki ne yaparsa yapsin degismez, kisi birtek kendi genisletebilir bakis acisini.
Ben gercekten dünyada ve Türkiye de ne oluyor diye merak eden.
Ülkesini, gelecegini, ülkesi üzerinde oynanmak isteyen oyunlari, yasanmis ve yasanacak olan olaylarin ic yüzünü arastirip ögrendigim kadar anlatmaya calisiyorum..
Insanimiz okumayi cok sevmiyor malum.
Ama yinede bir kisi bile okusa buda birseydir.
Belki sizden baskalarida üsenmez okur.

Avrupa nin Ukrayna da kendilerini destekleyen hükümet kurma planida suya düstü, gelsin yeni plan, bakalim sirada nere var, nereyi karistiracaklar diyecektim ki, Türkiye de yapmaya calistiklari geldi aklima.

Avrupa nin Ukrayna da kendilerini destekleyen hükümet kurma planida suya düstü, gelsin yeni plan, bakalim sirada nere var, nereyi karistiracaklar diyecektim ki, Türkiye de yapmaya calistiklari geldi aklima.

Paylasimlarin icin ALLAH razi olsun...
RABBIM vatanimizin tüm ic ve dis düsmanlarinin tuzaklarini ayaklarana dolasin...amin

Paylasimlarin icin ALLAH razi olsun...
RABBIM vatanimizin tüm ic ve dis düsmanlarinin tuzaklarini ayaklarana dolasin...amin

Amin, Allah firsat vermesin vatanimizi karistirmak isteyenlere, kardesi kardese düsürmek isteyen zihniyete...

Ben Almanya´dan gözlemliyorum olanlari, ve kimi zaman gercekten cok cok endiseleniyorum ülkemin gidisati ve akibeti icin.

Amin, Allah firsat vermesin vatanimizi karistirmak isteyenlere, kardesi kardese düsürmek isteyen zihniyete...

Ben Almanya´dan gözlemliyorum olanlari, ve kimi zaman gercekten cok cok endiseleniyorum ülkemin gidisati ve akibeti icin.

evet canim durum aslinda vahim mesele sadece yolsuzluk degil ama fark edilmiyor malesef...:50:
hakkimizda hayirlisi olsun insaALLAH...

Ben ülkesini düsünen vatanini seven insanlarin cok genis pencereden bakmaya calistigini düsünerek paylasiyorum ki insanlarimiz görebilsin.

Insanlar ideolojilerden siyrilmali.

Bir insanda ideoloji varsa, bu ne tür bir ideoloji olursa olsun, o insan kördür.

Siz istediginiz kadar gösterin, o görmek istedigini görür, cünkü bir cesit akil tutulmasi icerisindedir.

Bu paylaşımı herkes okuyup , dikkate almalı.
Teşekkürler weiss faydalı bir paylaşım olmuş.

Back
X