• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Gülen Yüz Uğur Böceği Pasta '-'

Genel değerlendirme puanınız ?

  • 1 puan

    OY: 1 1,5%
  • 2 puan

    OY: 0 0,0%
  • 3 puan

    OY: 5 7,5%
  • 4 puan

    OY: 10 14,9%
  • 5 puan

    OY: 51 76,1%

  • Ankete Katılan
    67

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
866
168
33
Herkese merhabalarrr :3::3:

Tarifime başlamadan önce bu kategoride çok talihsizlikler yaşadığımı belirtmek istiyorum :1: Aslında başka bir pasta yapmıştım ama dediğim gibi bir sürü aksilik sonucu pastam istediğim gibi olmadı ve uğur böceğinin bana uğur getirmesini umarak :46: uğur böceği pastamla karşınızdayım :9:

Malzemeler :42:
$20140318_193039.webp
Pandispanya için :

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 2 parmak az un
2 silme çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu

Ara Katları için ;

(Ben krema kullanmadım onun yerine ara katlar ve üzerini kaplamak için krem şanti kullandım , krema da kullanabilirsiniz tabi )

2 paket krem şanti
1 kase vişne
2 paket çikolatalı draje
Biraz çikolata parçaları

Üzeri İçin ;

Frambuazlı Jöle

Pandispanyamızı yapmaya ; yumurta, un, şeker , nişasta ve kabartma tozunu karıştırma kabına ekleyerek yaklaşık 7 dakika çırpıyoruz :12:
$20140318_193209.webp$20140318_193517.webp$20140318_193913.webp

Daha sonra hazırladığımız pandispanya harcını yağladığımız kalıba döküp , 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz

$20140318_194014.webp$20140318_195525-1.webp$20140318_200117-1.webp$20140318_200822.webp

Pandispanya pişerken bu arada , uğur böceğimizin üstündeki benekleri yapmak için düz bir tepsiye yağlı kağıdın üzerine bir miktar benmari usulü erittiğimiz çikolataları yuvarlak şekilde sıkıyoruz ve soğutuyoruz :1:
$20140318_194348.webp$20140318_194537.webp

Pişen pandispanyamızı 3 kat olarak kesiyoruz ve yuvarlak bir pasta olmasını sağlamak için pandipanyanın sığabileceği büyüklükte bir tencereyi folyoyla sarıp içerisine ilk katı yerleştiriyoruz , krem şanti ve vişne ile kaplıyoruz
Aynı şekilde ikinci katı da yerleştirip krem şanti , çikolata ve drajelerimizle kaplıyoruz , üst tabanını da dikkatli bir şekilde yerleştirip dolapta şekil alana kadar bekletiyoruz yaklaşık 15-20 dk :12:

$20140318_202203.webp$20140318_202304.webp$20140318_202416.webp$20140318_202458.webp$20140318_202543.webp$20140318_202627.webp

Soğuyan kekimizi tencereyi ters çevirerek servis tabağımıza alıyoruz , çok tatlı oldu top gibim :60:

$20140318_212235.webp$20140318_212252.webp

Daha sonra oval durması için kenarlarından biraz kesiyoruz ve krem şantiyle kaplıyoruz :12:
$20140318_212319.webp$20140318_214440.webp
Daha önceden soğuttuğumuz çikolata beneklerimizi üzerine yapıştırıyoruz :16:
$20140318_220109.webp$20140318_220339.webp
Kekimizin jölesini kaplamak için fırın telinin altına bir tabak koyup kekimizi telin üzerine koyuyoruz ve jölemizi ilave ediyoruz , kendi etrafına yayılıyor zaten

$20140318_220515.webp$20140318_220602.webp

Kekimizi Jöleyle kapladıktan sonra tekrar servis tabağına alıp uğur böceğimizin kafasını yapmaya başlıyoruz , aslında kalan kekleri top şeklinde yapıp çikolatayla kaplayacaktım ama olmadı çikolatası dağıldı bu yüzden şeker hamuruyla yaptım :21:

Bir parça siyah şeker hamuru yuvarlayıp üzerine şeker hamurundan gözlerini ağzını ve antenlerini yapıyoruz :12:

$20140318_220850.webp$20140318_225714.webp

Vee Pastamız Sonunda Hazırrrr :42::42:

$20140318_231113.webp$20140318_231749.webp

Servis edebilirizzzz :16::16:


$CYMERA_20140319_080542.webp
$CYMERA_20140319_081148.webp

Afiyet Olsun :56::56::16:

$CYMERA_20140319_075904.webp
$CYMERA_20140319_075540.webp
 

Eklentiler

  • $CYMERA_20140319_074846.webp
    $CYMERA_20140319_074846.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 658
ellerine sağlık eylülcüm çok güzel görünüyor:56::56:bi dilim alayım
 
Eylül çok tatlı olmuş bu pasta.:52:Baya da uğraşmışsın.Eline sağlık canım.:16:
 
ayyy çok güzel görünüyor :46:
ellerine sağlık canım
pandispanya tarifini çaldım bende :27:
 
Ellerine, emeğine sağlık canım, çok güzel görünüyor:56:
Yarışmada başarılar:16:
 
Back
X