- 21 Ocak 2013
- 25.045
- 866
- 168
- 33
Herkese merhabalarrr 

Tarifime başlamadan önce bu kategoride çok talihsizlikler yaşadığımı belirtmek istiyorum
Aslında başka bir pasta yapmıştım ama dediğim gibi bir sürü aksilik sonucu pastam istediğim gibi olmadı ve uğur böceğinin bana uğur getirmesini umarak
uğur böceği pastamla karşınızdayım 
Malzemeler

Pandispanya için :
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 2 parmak az un
2 silme çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu
Ara Katları için ;
(Ben krema kullanmadım onun yerine ara katlar ve üzerini kaplamak için krem şanti kullandım , krema da kullanabilirsiniz tabi )
2 paket krem şanti
1 kase vişne
2 paket çikolatalı draje
Biraz çikolata parçaları
Üzeri İçin ;
Frambuazlı Jöle
Pandispanyamızı yapmaya ; yumurta, un, şeker , nişasta ve kabartma tozunu karıştırma kabına ekleyerek yaklaşık 7 dakika çırpıyoruz



Daha sonra hazırladığımız pandispanya harcını yağladığımız kalıba döküp , 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz




Pandispanya pişerken bu arada , uğur böceğimizin üstündeki benekleri yapmak için düz bir tepsiye yağlı kağıdın üzerine bir miktar benmari usulü erittiğimiz çikolataları yuvarlak şekilde sıkıyoruz ve soğutuyoruz


Pişen pandispanyamızı 3 kat olarak kesiyoruz ve yuvarlak bir pasta olmasını sağlamak için pandipanyanın sığabileceği büyüklükte bir tencereyi folyoyla sarıp içerisine ilk katı yerleştiriyoruz , krem şanti ve vişne ile kaplıyoruz
Aynı şekilde ikinci katı da yerleştirip krem şanti , çikolata ve drajelerimizle kaplıyoruz , üst tabanını da dikkatli bir şekilde yerleştirip dolapta şekil alana kadar bekletiyoruz yaklaşık 15-20 dk






Soğuyan kekimizi tencereyi ters çevirerek servis tabağımıza alıyoruz , çok tatlı oldu top gibim


Daha sonra oval durması için kenarlarından biraz kesiyoruz ve krem şantiyle kaplıyoruz


Daha önceden soğuttuğumuz çikolata beneklerimizi üzerine yapıştırıyoruz


Kekimizin jölesini kaplamak için fırın telinin altına bir tabak koyup kekimizi telin üzerine koyuyoruz ve jölemizi ilave ediyoruz , kendi etrafına yayılıyor zaten


Kekimizi Jöleyle kapladıktan sonra tekrar servis tabağına alıp uğur böceğimizin kafasını yapmaya başlıyoruz , aslında kalan kekleri top şeklinde yapıp çikolatayla kaplayacaktım ama olmadı çikolatası dağıldı bu yüzden şeker hamuruyla yaptım
Bir parça siyah şeker hamuru yuvarlayıp üzerine şeker hamurundan gözlerini ağzını ve antenlerini yapıyoruz


Vee Pastamız Sonunda Hazırrrr



Servis edebilirizzzz



Afiyet Olsun






Tarifime başlamadan önce bu kategoride çok talihsizlikler yaşadığımı belirtmek istiyorum



Malzemeler


Pandispanya için :
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 2 parmak az un
2 silme çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu
Ara Katları için ;
(Ben krema kullanmadım onun yerine ara katlar ve üzerini kaplamak için krem şanti kullandım , krema da kullanabilirsiniz tabi )
2 paket krem şanti
1 kase vişne
2 paket çikolatalı draje
Biraz çikolata parçaları
Üzeri İçin ;
Frambuazlı Jöle
Pandispanyamızı yapmaya ; yumurta, un, şeker , nişasta ve kabartma tozunu karıştırma kabına ekleyerek yaklaşık 7 dakika çırpıyoruz




Daha sonra hazırladığımız pandispanya harcını yağladığımız kalıba döküp , 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz




Pandispanya pişerken bu arada , uğur böceğimizin üstündeki benekleri yapmak için düz bir tepsiye yağlı kağıdın üzerine bir miktar benmari usulü erittiğimiz çikolataları yuvarlak şekilde sıkıyoruz ve soğutuyoruz



Pişen pandispanyamızı 3 kat olarak kesiyoruz ve yuvarlak bir pasta olmasını sağlamak için pandipanyanın sığabileceği büyüklükte bir tencereyi folyoyla sarıp içerisine ilk katı yerleştiriyoruz , krem şanti ve vişne ile kaplıyoruz
Aynı şekilde ikinci katı da yerleştirip krem şanti , çikolata ve drajelerimizle kaplıyoruz , üst tabanını da dikkatli bir şekilde yerleştirip dolapta şekil alana kadar bekletiyoruz yaklaşık 15-20 dk







Soğuyan kekimizi tencereyi ters çevirerek servis tabağımıza alıyoruz , çok tatlı oldu top gibim



Daha sonra oval durması için kenarlarından biraz kesiyoruz ve krem şantiyle kaplıyoruz



Daha önceden soğuttuğumuz çikolata beneklerimizi üzerine yapıştırıyoruz



Kekimizin jölesini kaplamak için fırın telinin altına bir tabak koyup kekimizi telin üzerine koyuyoruz ve jölemizi ilave ediyoruz , kendi etrafına yayılıyor zaten


Kekimizi Jöleyle kapladıktan sonra tekrar servis tabağına alıp uğur böceğimizin kafasını yapmaya başlıyoruz , aslında kalan kekleri top şeklinde yapıp çikolatayla kaplayacaktım ama olmadı çikolatası dağıldı bu yüzden şeker hamuruyla yaptım

Bir parça siyah şeker hamuru yuvarlayıp üzerine şeker hamurundan gözlerini ağzını ve antenlerini yapıyoruz



Vee Pastamız Sonunda Hazırrrr




Servis edebilirizzzz




Afiyet Olsun




