Poğaçalar Nutellalı Lokma Poğaça

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.530
614.922
1.423
Malatya
$lokma-poðça.webp

Malzemeler


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su ( su yerine sütte kullanılabilir)
2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
1 paket küçük yaşmaya veya 1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Ve alabildiği kadar un

İÇİ İÇİN

300 gr nutella
üzeri için yumurtanın sarısı

YAPILIŞI


Hamur için süt,su,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde veya birazcık daha küçük bezeler yapın elinizle biraz açın içine 1 çay kaşığı kadar nutella koyun hamuru elinizle kapatıp yuvarlak yapın.
Yuvarlak kek kalıbının içini tereyağı veya margarinle yağlayın yaptığınız nutellalı hamuru tam ortaya koyun ve diğer hamuru da aynı şekilde ve büyüklükte hamur alın içine nutella koyun elinizle kapatıp yuvarlayın ve kek kalıbınız dolana kadar bu işlemi devam edin
kek kalıbınız dolduğunda 45 dakika dinlendirin üzerine yumurtanın sarısını sürün Arta kalan hamurları normal poğaça yapabilirsiniz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
soğuyunca servis yapın.

ALINTIDIR...
 
Back
X