Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    495
Canim sildigimde geliyor akinti olarak yok napalim Rabbim herseyin hayirlisini biliyor canim skldi biraz
Canım ilk haftalarda normal karşılıyor doktorlar belki yerleşme kanaması dır kimi battan sonra yaşıyor sen uzan dinlen ama devam ederse doktora git progestan verir bişicik olmaz

Bence oluruna bırak çünkü maalesef ki hadi çocuk yapalım diyince olmuyor ne planlar yapıyoruz fakat her şey olacağına varır ve her şeyin bir çaresi vardır 😇
Evet haklısın canım sanırım öyle yapacağım değerlendirdik gitti :) belki daha gidene kadar bile hamile kalamayacağım hiç belli olan bir şey değil sonuçta .
"Hayat, biz plan yaparken başımıza gelenlerdir" diyorum 😆 bence akışına bırak korunma kalan kısmını da hamile kalırsan düşün kuzum 🙏
Kesinlikle çok doğru bir laf 🙈 ben de öyle karar veedim canım şansıma kesin bu ay hamile kalırım 🤣 neyse kalayım da onu sonra düşünürüm 😊

15 ekimde adet oldum kuzum
Ben adetten önce 2-3 gün pembe lekelenmeler yaşadım doktoruma gittim o yüzden tahliller ulturason derken ulturasonda miyom kist gibi birşey görüyorum ama emin olamıyorum dedi adet bittikyen sonra rahim filmi istedi derken hormon tahlilleri istedi tahlilleri devlet hastanesinde yaptırdım haftaya perşembe günü de özel bir yerde rahim filmi çekileceğim 😔
Üzülme canım rahim filmi sonrası gebe kalan çok oluyor hormon testlerinin yapılması da iyi.
Bende aynisi peki siz nasil degerlendiriyonuz bi de yumurtlama gormeye ragmen neden gebe kalamadiniz gittinizmi doktora
Benim henüz 4.ayım. çikolata kistim var ondan hamile kalmayabilirim. Ama tabi normalde de en az 6 ay zaman veriyorlar hiçbir sorun olmasa da bu kadar zaman alabiliyor hamile kalmak :) gittim doktora kan tahlillerimde bir sorun yok, sadece kist yapışıklık yapmış olabilir diye 2 3 ay deneyip olmazsa rahim filmi ve hormon testleri ve eşimden de sperm testi istedi. Biz genelde yumurtlama haftasında gün aşırı değerlendiriyoruz. Ama günaşırı olmasa da haftada 2 ilişki oluyor ay boyunca ortalama. Bir ay yumurtlama günlerini üst üste değerlendirmiştik hani hepsini denedik henüz olmadı.
Kızlar midem öyle kötü kiii ölücem 😭 uzun zamandır akşam yemeğini bu kadar abartmamıştım midem pert resmen bi çıkarsam rahatlıcam🤢
Kuzum sen insülini düşürcem diye mideni yok ettin herhal 😱 yiyince bünye şaşırdı tabi kıyamam çok geçmiş olsun az az ye bir anda abanma yav 🙈 maden suyu iyi gelir bu durumlarsa bana..
Amacim yanlis bisey sormak degil kusura bakmayin sadece acaba neden diye bendede oluyoda doktorlar bisey demiyoda o sebepten sordum 🙏
Yok estağfurullah ne kusuru, hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz buradan cevap bulmaya çalışıyoruz doktorlar ilgilenmeyince. Ben bu ay da olmazsa doktora tekrar gideceğim neler önerir ve yaparza söylerim size de :)
Kuzu zaten gün aşırı alışkanlığımız var antrenmanlıyız da 4 gün üstüste diye inat ettik bakalım başaracak mıyız 😂😂
Maşallah valla benim 3.gün pestilim çıkıyor 🤣
Kuzum 9 ay sonrası için şimdiden hayatını planlama. Bebiş olursa bile çözüm bulunur herhalikarda. Kongre için şu an ay atlama derim. Onu o zaman düşünürsün.
Çok haklısın. Şimdilik düşünmeyim dedim ben de. Ha deyince olmuyor sonuçta. Gebelik olsa bile erken doğabilir, geç doğabilir vs derken denk gelmeyebilir bile. Gerçi benim şansıma kesin bu ay hamile kalırım tam öyle denk gelir 🤣 gerçi kalayım ya şikayet etmeyeceğim 🤣
Herkes uyudu ben yeni gelebildim.
İyi uykular tavşanlar :KK8:
🤗🤗
Tatlım dün çıkmadı, ben de acemi olduğumdan barkod nosunu almamışım, pazartesiye kalacak heralde 🤦🏻‍♀️
Günaydın kızlar 😘☀☀
İdrar testi yaptım az önce negatif çıktı ve biliyorsunuz idrar testleri de artık çok hassas üretiliyor. Artık olsa kesin çıkardı diye düşünüyorum. Kan testinin sonucu henüz çıkmadı ama dün verdiğime göre o da negatif gelecek.. doktoruma mesaj attım o ne derse artık ona göre hareket edeceğim.. @iloveme @melinda- @husniye35 @masalkzz @severenim15
Hayırlısı olsun canım en azından ona göre hareket edersin. Belirsizlik daha kötü böylesi kontrollü gidersin en azından :(
Kızlar sonucum çıkmış çok şükür sağlıkla ilerler inşallah hala inanamıyorummm
Çok tebrikler canım hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin gözün aydın 🤗
Kızlar canım çok sıkıldı eşimin ekibinde biri pozitif çıkmış ve eşim de 2 3 gündür halsizsi hasta olcam diyip duruyordu soğuk algınlığı gibi bugün test yaptırıyor o koronada ben de koronayım aşırı modum üştü
Canım sakin olun öncelikle bu ara benim gördüğüm gençler ve sağlık sorunu olmayanlar epey hafif atlatıyor. Sadece test erken yapılırsa hatalı negatif verebiliyor. O nedenle birkaç gün geçince belirti olursa tekrar test yaptırsın bence. İçini ferah tut gerek kalmasın inşallah.
Yaptım 24 milyondan 100 bine düşürdü keçi boynuzu kürü.
Hormon sıkıntısı varsa ters etki ediyomus
Hay Allah ya işte doktor kontrolünde kullanmak gerekiyor demek ki her şeyi inşallah hemencecik toparlar.
Kızlar az önce yaptım pik gibi de değil test bugün çatlar mı acaba akşam 7 de tekrar yapcam
Canım bence çatlama aşamasına geçmiş akşam tekrarla bakalım azalıyor mu
@iloveme dün pik olan testte bugün çizgi çıkmadı nerdeyse. Silik de olsa olması gerekmiyor mu? 🙄🤷‍♀️
Canım böyle hızla büyüyüp çatladıysa iki test arasında tamamen silik olabiliyor diye biliyorum. Hatta o nedenle normalde her gün testi yapmamıza rağmen çatlamahı yakalamak için pik gördüğünğz gün günde iki defa 12 saat arayla falan yapın diyorlar. Çünkü hızloca yükselip düştüyse ertesi günkü teste kadar o silinmeyi göremeyebilirsin.
Kızlar benim testim daha da koyulaştı sanırım bugün de yumurta büyüdü üstteki öğlen alttaki şimdi sağ kasıkta yumurtlama sancısı var @eczhnm @Canikox @fiona13
Ay maşallah kız senin bu ay yumurtalara 😱
@iloveme Şimdi yine yaptım bu defa da böyle çıktı
Canım günün saati farklı mı bu yaptığın testlerin? Sıvı alım düzeyinde ve saatte farklılık varsa arada silinme görmüş olabilirsin.

Eğitimden anca çıktım kızlar öldüm valla size yetişebildiğim kdar baktım mwsajlra 🤗

Evet haklısın canım sanırım öyle yapacağım değerlendirdik gitti :) belki daha gidene kadar bile hamile kalamayacağım hiç belli olan bir şey değil sonuçta .

Kesinlikle çok doğru bir laf 🙈 ben de öyle karar veedim canım şansıma kesin bu ay hamile kalırım 🤣 neyse kalayım da onu sonra düşünürüm 😊

Üzülme canım rahim filmi sonrası gebe kalan çok oluyor hormon testlerinin yapılması da iyi.

Benim henüz 4.ayım. çikolata kistim var ondan hamile kalmayabilirim. Ama tabi normalde de en az 6 ay zaman veriyorlar hiçbir sorun olmasa da bu kadar zaman alabiliyor hamile kalmak :) gittim doktora kan tahlillerimde bir sorun yok, sadece kist yapışıklık yapmış olabilir diye 2 3 ay deneyip olmazsa rahim filmi ve hormon testleri ve eşimden de sperm testi istedi. Biz genelde yumurtlama haftasında gün aşırı değerlendiriyoruz. Ama günaşırı olmasa da haftada 2 ilişki oluyor ay boyunca ortalama. Bir ay yumurtlama günlerini üst üste değerlendirmiştik hani hepsini denedik henüz olmadı.

Kuzum sen insülini düşürcem diye mideni yok ettin herhal 😱 yiyince bünye şaşırdı tabi kıyamam çok geçmiş olsun az az ye bir anda abanma yav 🙈 maden suyu iyi gelir bu durumlarsa bana..

Yok estağfurullah ne kusuru, hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz buradan cevap bulmaya çalışıyoruz doktorlar ilgilenmeyince. Ben bu ay da olmazsa doktora tekrar gideceğim neler önerir ve yaparza söylerim size de :)

Maşallah valla benim 3.gün pestilim çıkıyor 🤣

Çok haklısın. Şimdilik düşünmeyim dedim ben de. Ha deyince olmuyor sonuçta. Gebelik olsa bile erken doğabilir, geç doğabilir vs derken denk gelmeyebilir bile. Gerçi benim şansıma kesin bu ay hamile kalırım tam öyle denk gelir 🤣 gerçi kalayım ya şikayet etmeyeceğim 🤣

🤗🤗

Hayırlısı olsun canım en azından ona göre hareket edersin. Belirsizlik daha kötü böylesi kontrollü gidersin en azından :KK43:

Çok tebrikler canım hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin gözün aydın 🤗

Canım sakin olun öncelikle bu ara benim gördüğüm gençler ve sağlık sorunu olmayanlar epey hafif atlatıyor. Sadece test erken yapılırsa hatalı negatif verebiliyor. O nedenle birkaç gün geçince belirti olursa tekrar test yaptırsın bence. İçini ferah tut gerek kalmasın inşallah.

Hay Allah ya işte doktor kontrolünde kullanmak gerekiyor demek ki her şeyi inşallah hemencecik toparlar.

Canım bence çatlama aşamasına geçmiş akşam tekrarla bakalım azalıyor mu

Canım böyle hızla büyüyüp çatladıysa iki test arasında tamamen silik olabiliyor diye biliyorum. Hatta o nedenle normalde her gün testi yapmamıza rağmen çatlamahı yakalamak için pik gördüğünğz gün günde iki defa 12 saat arayla falan yapın diyorlar. Çünkü hızloca yükselip düştüyse ertesi günkü teste kadar o silinmeyi göremeyebilirsin.

Ay maşallah kız senin bu ay yumurtalara 😱

Canım günün saati farklı mı bu yaptığın testlerin? Sıvı alım düzeyinde ve saatte farklılık varsa arada silinme görmüş olabilirsin.
Günde iki kez aynı saatlerde yapıyorum canım. O yüzden çok şaşırdım.

KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 27
KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 7 aydır
İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ Evet
KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ➔ İlk
KAYBIN VAR MI? ➔ Yok
REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Evet
EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Eşime test yapılmadı. Ben de gebeliğimi öğrenmeden 10 gün önce muayene oldum. Doktor polip var gibi reglin 7. Günü tekrar gel, büyüklüğüne göre alınması gerekir dedi. Ben kendimi psikolojik olarak bayağı hazırladım. Aylardır kesin bu yüzden olmuyor diye ama 10 gün sonra gebeliğimi öğrendim çok şükür. Polip durumunu kontrole gittiğimde soracağım.
KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Geçen ay inofolic kullanmıştım. Bu ay çok düzenli bir şekilde arı sütü bal polen propolis kullandım. Bir kutu bitirdim. Hatta ikinci kutuya geçmiştim. Gebeliğe faydası olmasaydı bile bağışıklığa çok faydası olduğu için devam edecektim. Ama faydası olduğunu düşünüyorum. Onun dışında bir şey kullanmadım.
HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ Hayır
OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ Hayır. İlk zamanlar bir kaç ay denedim. Sonra vücudumu tanıdıktan sonra gerek duymadım. Pcos değilseniz ve vücudunuzu tanıyorsanız bu strese girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Yumurtlama akıntısı başladıktan bir iki gün sonra ovulasyon pozitif çıkıyordu.
HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ Döngünün 9 , 12, 13, 14, 17 ve 19. Günlerini değerlendirmişiz artık hangisi tuttuysa :)
BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Hiçbir belirtim yoktu diyebilirim. Sadece bata 10 gün kala göğüs hassasiyetim başladı genelde böyle oluyordu zaten ama ilk kez bu kez çok ağrıyor nedense dediğimi hatırlıyorum net bir şekilde o pik ağrı durumu da 2-3 gün sürdü sonra hafifledi. Bir de bat günlerimde çok minik göğüs ucu sizisina döndü. Onu daha önce yaşamamıştım. Onun dışında akıntım, kasık ağrım, mide bulantısı, idrara çıkma gibi şeyler hiç olmadı.
ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ Battan önce sadece iki ay erken test yaptım. Erken testte negatif görmek çok yıkım oluyordu benim için onun etkisinden bir türlü çıkamıyordum. O yüzden sonraki zamanlar sadece gecikirse yaptım. Nitekim aylar önce aldığım gebelik testini bu ay kullandım :) Gecikmenin 3. Günü ilk testimi yaptım ve pozitif gördüm.
BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔
Kızlar bu ay net şekilde denediğim iki yöntem:
1- Arı sütü bal polen propolis
2- Çok popüler olan ama benim ilk kez ciddi bir şekilde denediğim pozisyon; Ilişki sonrası sağ bacağı karna çekip yüzüstü bir süre yatmak. Bu ay hep bu pozisyonu denedim. Bunlardan biri veya ikisi mutlaka işe yaradı diye düşünüyorum Allah'ın izniyle. Bir de çok düzenli olmasa da en azından iki güne bir, bir ay boyunca keçi boynuzu özü kullandık ben ve eşim. Bir kavanoz bitti bir ayda.
Ayrıca bunlara tavsiye denir mi aslında bilemiyorum benden çok daha uzun süre sabırla bekleyenler var burada her türlü yolu deneyen. Gerçekten bu süreç bana o kadar şey öğretti ki. O kadar hassas davranacağım ki gebe kalmayı planlayan tanıdıklarım veya hiçbir planını bilmeyip çocuk sahibi henüz olmayan kişiler için ve etrafımdakileri de her zaman bu konuda hassas olması için uyaracagim.
Ve burası çok büyük bir aile. Bu haberi bugün burada paylaştıktan sonra çok daha iyi gördüm. Ben çok aktif olamıyorum fakat aranızda samimi olanları görüyorum çok hoşuma gidiyor burada böyle yoldaşlık yapıldığını görmek. Dahil olamasam bile hissediyorum. İnşallah en kısa sürede siz de hayırlı haberler alırsınız emin olun sürekli dua edeceğim. Sizler de edin inşallah sağ salim gebelik sürecini atlatırız. Konuyu takip etmeye devam edeceğim bir gözüm sizde 👀👀hepinizin en kısa sürede güzel haberler vermesi dileğiyle ☺️❤️

KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 27
İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ Evet
KAYBIN VAR MI? ➔ Yok
EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Eşime test yapılmadı. Ben de gebeliğimi öğrenmeden 10 gün önce muayene oldum. Doktor polip var gibi reglin 7. Günü tekrar gel, büyüklüğüne göre alınması gerekir dedi. Ben kendimi psikolojik olarak bayağı hazırladım. Aylardır kesin bu yüzden olmuyor diye ama 10 gün sonra gebeliğimi öğrendim çok şükür. Polip durumunu kontrole gittiğimde soracağım.
KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Geçen ay inofolic kullanmıştım. Bu ay çok düzenli bir şekilde arı sütü bal polen propolis kullandım. Bir kutu bitirdim. Hatta ikinci kutuya geçmiştim. Gebeliğe faydası olmasaydı bile bağışıklığa çok faydası olduğu için devam edecektim. Ama faydası olduğunu düşünüyorum. Onun dışında bir şey kullanmadım.
OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ Hayır. İlk zamanlar bir kaç ay denedim. Sonra vücudumu tanıdıktan sonra gerek duymadım. Pcos değilseniz ve vücudunuzu tanıyorsanız bu strese girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Yumurtlama akıntısı başladıktan bir iki gün sonra ovulasyon pozitif çıkıyordu.
HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ Döngünün 9 , 12, 13, 14, 17 ve 19. Günlerini değerlendirmişiz artık hangisi tuttuysa :)
BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Hiçbir belirtim yoktu diyebilirim. Sadece bata 10 gün kala göğüs hassasiyetim başladı genelde böyle oluyordu zaten ama ilk kez bu kez çok ağrıyor nedense dediğimi hatırlıyorum net bir şekilde o pik ağrı durumu da 2-3 gün sürdü sonra hafifledi. Bir de bat günlerimde çok minik göğüs ucu sizisina döndü. Onu daha önce yaşamamıştım. Onun dışında akıntım, kasık ağrım, mide bulantısı, idrara çıkma gibi şeyler hiç olmadı.
ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ Battan önce sadece iki ay erken test yaptım. Erken testte negatif görmek çok yıkım oluyordu benim için onun etkisinden bir türlü çıkamıyordum. O yüzden sonraki zamanlar sadece gecikirse yaptım. Nitekim aylar önce aldığım gebelik testini bu ay kullandım :) Gecikmenin 3. Günü ilk testimi yaptım ve pozitif gördüm.
2- Çok popüler olan ama benim ilk kez ciddi bir şekilde denediğim pozisyon; Ilişki sonrası sağ bacağı karna çekip yüzüstü bir süre yatmak. Bu ay hep bu pozisyonu denedim. Bunlardan biri veya ikisi mutlaka işe yaradı diye düşünüyorum Allah'ın izniyle. Bir de çok düzenli olmasa da en azından iki güne bir, bir ay boyunca keçi boynuzu özü kullandık ben ve eşim. Bir kavanoz bitti bir ayda.
Ayrıca bunlara tavsiye denir mi aslında bilemiyorum benden çok daha uzun süre sabırla bekleyenler var burada her türlü yolu deneyen. Gerçekten bu süreç bana o kadar şey öğretti ki. O kadar hassas davranacağım ki gebe kalmayı planlayan tanıdıklarım veya hiçbir planını bilmeyip çocuk sahibi henüz olmayan kişiler için ve etrafımdakileri de her zaman bu konuda hassas olması için uyaracagim.
Ve burası çok büyük bir aile. Bu haberi bugün burada paylaştıktan sonra çok daha iyi gördüm. Ben çok aktif olamıyorum fakat aranızda samimi olanları görüyorum çok hoşuma gidiyor burada böyle yoldaşlık yapıldığını görmek. Dahil olamasam bile hissediyorum. İnşallah en kısa sürede siz de hayırlı haberler alırsınız emin olun sürekli dua edeceğim. Sizler de edin inşallah sağ salim gebelik sürecini atlatırız. Konuyu takip etmeye devam edeceğim bir gözüm sizde 👀👀hepinizin en kısa sürede güzel haberler vermesi dileğiyle ☺❤
Duygulandırdın beni bu güzel haberi bekleyen herkes en kısa sürede alır inşallah🥰🙏

Günde iki kez aynı saatlerde yapıyorum canım. O yüzden çok şaşırdım.
Allah Allah canım benim de kafam karıştı. Akşam tekrar koyulaşmasa hızlı çatladı diyeceğim. Kadın vücudu gerçekten çok ilginç her ay değişik bir şey görüyoruz 😱 acaba çatlayacak kadar lh yükselmedi de tekrar mı yükseliyor ya da birden fazla yumurta mı bakalım göreceğiz ya bu ovulasyon testi de hakikaten kafa karıştırıyor 🙄
İnşallah canım çok moralim bozuluyor artık insanlara da tahammül edemiyorum
Haklısın canım herkes çok biliyor konuşmayı çok seviyor insanların özel hayatıyla ilgili düşüncesizce. Hakkımızda hayırlısı olsun enerjini sömüren insanlardan uzak dur.
@Uzaygemisi35 tatlım inşallah bişi yoktur 🙏 yumurtalara ben de şokum valla🥴
Sonuç çıkınca haber et canım. Valla belki de insülinin düşmesi tiroidin düzelmesi hepsi etkili bu ay 🤔
KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 27
İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ Evet
KAYBIN VAR MI? ➔ Yok
Ve burası çok büyük bir aile. Bu haberi bugün burada paylaştıktan sonra çok daha iyi gördüm. Ben çok aktif olamıyorum fakat aranızda samimi olanları görüyorum çok hoşuma gidiyor burada böyle yoldaşlık yapıldığını görmek. Dahil olamasam bile hissediyorum. İnşallah en kısa sürede siz de hayırlı haberler alırsınız emin olun sürekli dua edeceğim. Sizler de edin inşallah sağ salim gebelik sürecini atlatırız. Konuyu takip etmeye devam edeceğim bir gözüm sizde 👀👀hepinizin en kısa sürede güzel haberler vermesi dileğiyle ☺❤
Çok sevindim gerçekten çok heyecanlı bir süreç. Kötü haber duymayı beklerken güzel olmuş sonu ne güzel. İnşallah tüm süreç sağlıkla geçsin. Değer de yüksek çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ne zaman doktoea gideceksin? Bize hep güzel haberler getir inşallah 🙏

Back
X