Beni rahatlatacak şeyler söyleyin lütfen :(

Ablamın 3.5 senede olmadı ortalama tüp bebek 3.denemesinde oldu.
Annemin iş yerine gelen bir müşterisi var kadın ortalama 45 yaşlarında çocuğu olmuyormuş şimdi çocuğu var 3*4 yaşlarında erkek çocuğu,kadın zaten gözü gibi bakıyor dışarıdan babaannesi gibi gözüküyor kadın ama oğluna o kadar düşkün ki baya değerli çok geç olduğu için.
Diyeceğim o ki umudunu kesme

Bence üst üste geldiği için mutsuzsun.
Çocuk sahibi olmak için doğurmak gerekmiyor, evlat edinirsiniz.
Hatta yaşlar çok genç, 20 sene yılmadan deneyeni gördüm
41 yaşında doğurdu.
Başı göğe mi erdi?
O parayla yurttan çocuk alıp kolejde okutabilirdi, belki o o çocuk bilim insanı olacaktı.
Çocuksuz kalmak diye bir gerçek YÖK bence.
Asla yok.
Bekarım, evlenmedim ama anneyim :)

Yeter ki o koca mangal yürek olsun

Aynı yaştayiz bizde bir buçuk sene denedik olmadı en son tahliller filmler derken ogrendikki eşimin sperm sayısı düşük , morfoloji bozuk, hız kötü.. doktora aşılama deneyelim dedim. Hiç gerek yok senin bir problemin yok boşa sana hormon yüklemeyelim yipranmayin dedi. Direk tüp bebeğe yönlendirdi. Bu arada yüzde seksen tutar dedi. Erkekte sorun olunca tutma şansı daha yüksekmis..

Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. İlk denemede o kalitesiz dedikleri spermlerden 4 tane birinci kalite embriyo oluştu . Ve sonuç hamileyim..
Rabbim inşallah tüm isteyenlere nasip etsin. Vakit kaybetmeden tüp bebek tavsiye ederim

Yazdıklarımın hepsi doğru biz bir okulda 7-8 bayan ogretmendik sadece ben sorunsuz hamile kaldım.
1 arkadaş aşılama yaptırdı olmadı sonra tüp bebekle oldu. 2. istedi aşılama deneyelim para az dediler olmadı ertesi ay kendiliğinden oldu.

2. arkadaş senin hormonlarla menepoza giren kadının hormanlari nerdeyse ayni tüp bebek bile zor dediler ve denedi gerçekten tüp bebek tutmadı. 2. ye para biriktirirken kendiliğinden oldu (bu arkadaş akabinde de 2.yi doğurdu dr. cabuk tut elini demis)

3. arkadaş rahim ikiye bölünmüş perde var durmaz sen de cocuk demiş dr.git yuvadan al anlamıyorum sizdeki ısrarı demiş 2 çocuğu var şimdi.

4. arkadaş olmuyordu tedaviye başlayacaktı dr. adeti gecikmis ama hep geciktiğinden test yapmamış dr. baslamadan yapalim demiş hamile çıktı

5. arkadaş devamlı düşük yapıyordu 4-5 erken düşükten sonra simdi 2 çocuğu var.
....
Gün yapıyoruz çocuklardan gürültüden duramıyoruz herkesin 2 tane var şimdi diyorum az mı uğraştınız bu veletler için :))
O yüzden ben herkesin olabileceğine inanıyorum stres yapmayın, kisa zamanda hayırlı haberler alırsınız insallah.

tip o kadar ilerideki rahmi yumurtasi ve spermi olan her ciftin cocugu olur, yan komsumum 17 seneden sonra yakin arkadasimin 10 sene sonra oldu, ki bunlar uç örnekler, tup bebek yaptirirsiniz olur, yalniz tavsiyem ozellere para dokmeyin insanlarla oynuyorlar, tip fakultelerinin tup bebek bolumleri cok iyi maddi olarak da yipranmazsiniz, gunleri kendinize zehir etmeyin.

Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Canım daha yaşın genç olur mutlaka üzülme kafana takma.5 yıl olmadı bizim.Sebebsiz infertilite dediler.4 yıl tedavi gördük.2 aşılama oldum hep negatif.En son doktorum tüp bebek dedi.Tüp tedavisini kaldırabilecek psikolojide olmadığımı düşündüm.Vazgeçtim.Ciddi anlamda vazgeçtim.Kısmet değil demek ki diye düşündüm.Eşimle konuştuk.Bıraktık tedaviyi.Tekrar işe girdim çalışmaya başladım.Ağustos ayıydı.Kasım ayında hamile kaldım.Çok şaşırdık.Günümü bile bilmiyordum.Doktora gittiğimde direk kalp atışını dinledim.O kadar büyümüştü.Oğlum 27 aylık şimdi.1 yaşına kadar korunduk.Sonra bıraktık korunmayı 6. Ayda hamile kaldım tekrar bu demek oluyor ki psikoloji çok önemli.İkincide hiç umrumda değildi.Oğluma kardeş istiyordum tabii ki ama bir evladım vardı sonuçta rahattım.Akışına bıraktım.Kolay hamile kaldım o yüzden.İlkinde de öyle.O yüzden biliyorum çok zor ama lütfen bu kadar düşünme.Bu psikolojiyle zaten olmaz.Eşinede keçiboynuzu pekmezi içirebilirsin.Havuç suyu kuru incir bunlar faydalı umarım çok bekletmez meleğin mutlaka kafanı rahatlat stresten uzak dur

Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Canim hic uzulme esimle bana da doktorlar olmaz demisti eşimde sorun oldugunu soylemislerdi . Bende umutsuzluk icindeydim esimin ailesi esime degil bana kusuru buldular ve beni bosayip baskasiyla evlenmesini bile soylediler. Bir gun hamile oldugumu ogrendim ve su an 3 cocugum var . Etrafimda 2 tane daha kadin var . Biri 8 yillik evliydi yeni ikizleri oldu tup bebekle. Digerinin de 10 yil sonra 7.tup bebek denemesinde cocugu oldu. Allah ne zaman isterse o zaman olur . Insallah sende yakin zamanda anne olursun . Stres ve moral bozuklugu da gebe kalma uzerinde etkili.

Çevremde kim varsa bu sıkıntıyı yaşayan sonradan söyledikleri ilk şey’ tam oluruna bıraktım, kabullendim çocuğum olmayacak, ileride tüp bebek deneyeceğim deyip spor yaptım kendimle ilgilendim derken hoop o ay hamileyim’
Bir değil iki değil.
Herkesin ağzında bu cümle.
Stres hormonu ile gebelik hormonu salgılayan sinirler beyinde yanyana ve etkileşimdeymiş, bir arkadaşımın doktoru söylemişti, ne kadar doğrudur bilemem.
Ve unutmayın, her sıkıntının sonu ferahlıktır.
Allah tüm isteyenlere tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

İlk evliliğimde azospermden oturu tup bebek denemesinde oldu 3.denemede 4.senede dogdu

İkinci evliliğimde morfoloji 1 6.sene de doğdu. Tup bebek demıslerdı ( ama biz 6 sene bebek icin filan ugrasmadık 2 kere korunurken hamile kaldım birini aldırdım, birini kaybettim olu dogum)

öncelikle imtihan dünyasındayız, bunu hatırlatarak başlamak isterim. etrafa bakıp ağlamak hüzünlenmek de belki bu bütünün parçası ancak, moral motivasyon diye de bir şey var. ve herşeyin bir vakti var. bunu bilmek de önemli, evet biliyorum beklemek çok zor ancak en yakın arkadaşım 11. aşılamada gebe kaldı, ve şimdi o da bir anne oldu. hani morfoloji yüzdeliğinde ihtimal sıfır demişsiniz ya, evelallah Rabbim katında sıfır ihtimal diye bir şey yoktur. o Ol der ve olur,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, bu bir kusur veya eksiklik değil, eşinize de kendinize de eziyet etmeyin. çünkü daha anne baba olacaksınız inşallah... sevgiler

Vakit kaybetmeden tup bebege geçiş yapsaniz ? Bizimde 5 senedir olmuyor ama daha once yaptirmadigima cok pişmanim. En azindan ilki tutmasa ikinciye psikolojimi ayarlamistim. Allah kismet ederse ocakta tup bebek yaptiracagim. Ama simdiden tutmazsa ikinci icin en az 1 sene dhaa beklerim gibi geliyor.

Bu arada bende zaman zaman stress yapiyorum. Ama tup bebegimi tam sinavimin oldugu zManlara denk getirdim ki ders calisirken kafam dagilsin diye.

Hiç stres yapma kafana takmamaya çalış.
"Ol deyince olur" merak etme ;)

Eşine keçi boynuzu kürü uygula hazır paketli gıdalar tüketmesini engelle.tohum tarzı şeyler tüketmesini sağla, mesela kavrulmamış ceviz fındık fıstık badem keten tohumu, üzüm çekirdeği vs.

Birde eşine aşkla sarıl...Gerçekten kişiyi "Aşk" dan daha çabuk iyileştiren hiç bir duygu yok!

Olur inşallah hayırlısıyla.

Cevremde cok var icin rahat olsun . Gec tup bebegi olan . Tup bebek sonrasi normal bebekleri olan. Uzun yillat sonra umidi kesmisken notmal cocugu olan.

Aslinda imkan varsa tatil vs ile rahatlamak. Ayrica kendine hep pozitif telkinler ver. Stresi ortadan kaldir .
Allah ol dedikten sonra ger sey olur. Dua et .

Allah hayirli bebek nasip etsin ins
Bu sene iki kere tatile ciktik canim. Sifir stres ve cok güzel gecti. Ama olmadi yine iste. Ben de tüpe gecmek istiyorum ama üni hastanesinde evlilik 3 seneyi doldurmadan yapilmiyor. Özele de suan maddi imkanim yok.

Sayi ve hareket iyiyse morfoloji cok degisken,keci boynuzu ve havuç suyu bunlari mutlaka icsin ...sifir morfoloji ile 6 cocugu olan bir babayi duydum hiç yok demiyorlar yani sifır olsa dahi belli bir miktar kaliteli sperm olurmuş,elbet vakti zamani vardir herseyin hayirlisi....
Uyguluyorum hepsini. Insallah bizde de güzel sonuç verir... cok tesekkurler

Bence üst üste geldiği için mutsuzsun.
Çocuk sahibi olmak için doğurmak gerekmiyor, evlat edinirsiniz.
Hatta yaşlar çok genç, 20 sene yılmadan deneyeni gördüm
41 yaşında doğurdu.
Başı göğe mi erdi?
O parayla yurttan çocuk alıp kolejde okutabilirdi, belki o o çocuk bilim insanı olacaktı.
Çocuksuz kalmak diye bir gerçek YÖK bence.
Asla yok.
Bekarım, evlenmedim ama anneyim :)

Yeter ki o koca mangal yürek olsun
Tebrik ederim. Ben de bir cocugu evlat edinmek istiyorum. Ama cocugum oldugunda. Kardes olurlar birbirine diye. Zor mu evlat edinmek?

Back
X