• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinizin iç tarafına öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

Yarışma Kavala Kurabiyesi - Sinangil Unları Sponsorluğunda

Elhan

Ferrero Rocher Chocolate Aslen Anteplidir
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
16 Mart 2008
7.316
33.544
Merhaba Arkadaşlar,
Kavala’dan Edirne’ye, Edirne’den tüm Türkiye’ye yayılmış muhteşem bir tat, Kavala Kurabiyesi… Adını Yunanistan ve Balkanların en önemli şehirlerinden biri; yani Kavala’dan alan bu kurabiye, Türk mutfağına Osmanlılardan miras kalan bir lezzet!
Bu lezzeti mutfağimizla tanıştırmanın zamanı geldi de geçiyor.
:KK68:
Tarifimize geçiyorum.

MALZEMELER
200 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı pudra şekeri
Bir yumurta
Bir yemek kaşığı yoğurt
Beş çay bardağı un( dört bardak kavrulacak , bir bardak çiğ olacak)
Bir çay bardağı badem unu
Bir çay bardağı çiğ badem
Yarim paket kabartma tozu
Bir paket vanillin
IMAG3215.jpg

YAPILIŞI
Kurabiyemizi aşama aşama yapacağız. Maddeler halinde siralarsam kolay olacak.
1. Unu tencere veya derin bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun. Rengi hafif sararinca ocağın altını kapatın. Ilımaya bırakın.
2. Aynı kapta ince ince kiydigimiz bademleri hafif kızarana kadar kavurun soğuması için bekleyin.
3. Tereyağı, sıvı yağ , pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu karıştırın. İçine kavrulmuş unu, badem ununu ve bir çay bardağı normal unu , bir bardak badem ununu ve kavrulmuş bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Ele yapisiyorsa biraz un ekleyebilirsiniz. Hamuru yarım saat dinlenmeye buzdolabına alın.
4. Yağlı kağıdı üzerine koyarak merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.
5. Bir çay bardagi veya o ebatta bir aparat yardımıyla yarım ay şeklinde kesip tepsiye yerleştirin. Yapılışını iki şekilde gösterdim.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 - 20 dakika kontrollü pişirin.
Orijinal tarifinde fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine batırın veya üzerine eleyin deniyor ama bence ılıkken daha güzel oluyor.
Ayrıntılı tarif fotoğraflari aşağıda görebilirsiniz. Çok lezzetli mis gibi badem kokulu bu kurabiyeyi daha önce yapmadiysaniz mutlaka denemelisiniz. Üç hatta serin bir yerde dört hafta tazeliğini koruyan güzel bir kurabiye.
Görseller
IMAG3216.jpg
IMAG3217.jpg
IMAG3218.jpg
IMAG3219.jpg
IMAG3220.jpg
IMAG3222.jpg
IMAG3223.jpg
IMAG3225.jpg
IMAG3226.jpg
IMAG3227.jpg
IMAG3228.jpg
IMAG3229.jpg
IMAG3230.jpg



Kahvenin yanına çikolata mı Kavala mı deseler
" DOST" derim. :KK68: :KK68: :KK200:

SUNUM
IMAG3245.jpg
IMAG3232.jpg
IMAG3233.jpg
IMAG3235.jpg
IMAG3236.jpg
IMAG3237.jpg
IMAG3240.jpg
IMAG3244.jpg
IMAG3241.jpg
IMAG3243.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
177.183
286.448
Ablacım ellerine emeğine sağlık yine harikasın nefis olmuş:KK200:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36::KK36:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
177.183
286.448

Canim cocuklarim

Çocuklarıyla mutlu
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
13 Temmuz 2016
1.271
2.294
Merhaba Arkadaşlar,
Kavala’dan Edirne’ye, Edirne’den tüm Türkiye’ye yayılmış muhteşem bir tat, Kavala Kurabiyesi… Adını Yunanistan ve Balkanların en önemli şehirlerinden biri; yani Kavala’dan alan bu kurabiye, Türk mutfağına Osmanlılardan miras kalan bir lezzet!
Bu lezzeti mutfağimizla tanıştırmanın zamanı geldi de geçiyor.
:KK68:
Tarifimize geçiyorum.

MALZEMELER
200 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı pudra şekeri
Bir yumurta
Bir yemek kaşığı yoğurt
Beş çay bardağı un( dört bardak kavrulacak , bir bardak çiğ olacak)
Bir çay bardağı badem unu
Bir çay bardağı çiğ badem
Yarim paket kabartma tozu
Bir paket vanillin
Eki Görüntüle 2603500
YAPILIŞI
Kurabiyemizi aşama aşama yapacağız. Maddeler halinde siralarsam kolay olacak.
1. Unu tencere veya derin bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun. Rengi hafif sararinca ocağın altını kapatın. Ilımaya bırakın.
2. Aynı kapta ince ince kiydigimiz bademleri hafif kızarana kadar kavurun soğuması için bekleyin.
3. Tereyağı, sıvı yağ , pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu karıştırın. İçine kavrulmuş unu, badem ununu ve bir çay bardağı normal unu , bir bardak badem ununu ve kavrulmuş bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Ele yapisiyorsa biraz un ekleyebilirsiniz. Hamuru yarım saat dinlenmeye buzdolabına alın.
4. Yağlı kağıdı üzerine koyarak merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.
5. Bir çay bardagi veya o ebatta bir aparat yardımıyla yarım ay şeklinde kesip tepsiye yerleştirin. Yapılışını iki şekilde gösterdim.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 - 20 dakika kontrollü pişirin.
Orijinal tarifinde fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine batırın veya üzerine eleyin deniyor ama bence ılıkken daha güzel oluyor.
Ayrıntılı tarif fotoğraflari aşağıda görebilirsiniz. Çok lezzetli mis gibi badem kokulu bu kurabiyeyi daha önce yapmadiysaniz mutlaka denemelisiniz. Üç hatta serin bir yerde dört hafta tazeliğini koruyan güzel bir kurabiye.
Görseller
Eki Görüntüle 2603519 Eki Görüntüle 2603520 Eki Görüntüle 2603522 Eki Görüntüle 2603523 Eki Görüntüle 2603524 Eki Görüntüle 2603525 Eki Görüntüle 2603526 Eki Görüntüle 2603527 Eki Görüntüle 2603528 Eki Görüntüle 2603529 Eki Görüntüle 2603531 Eki Görüntüle 2603532 Eki Görüntüle 2603533


Kahvenin yanına çikolata mı Kavala mı deseler
" DOST" derim. :KK68: :KK68: :KK200:

SUNUM
Eki Görüntüle 2603540 Eki Görüntüle 2603541 Eki Görüntüle 2603542 Eki Görüntüle 2603543 Eki Görüntüle 2603545 Eki Görüntüle 2603547 Eki Görüntüle 2603548 Eki Görüntüle 2603551 Eki Görüntüle 2603553 Eki Görüntüle 2603556
Elinize saglik 👌
Yarismada başarılar
 
Yukarı Alt