- 11 Mart 2013
- 9.618
- 13.002
- 498
Selam kızlar
yine yeniden Sizinle bir çorba tarifini deyiz
mercimek çorbası
		
 malzemeler
	 malzemeler
		
 
	
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
1 adet kuru soğan
1adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
8 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz baharatlar
Karabiber pul biber nane
Yapılışı
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın doğradığınız
		
 soğanları 2-3 dakika kadar kavurun iri parçalar halinde doğradığımız patates ve havucu tencereye atın
	 soğanları 2-3 dakika kadar kavurun iri parçalar halinde doğradığımız patates ve havucu tencereye atın 
		
 tüm Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ve bol suda yıkadığımız mercimeği ilave edin 15 20 dakika pişirin tuzunu ekleyin
	 tüm Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ve bol suda yıkadığımız mercimeği ilave edin 15 20 dakika pişirin tuzunu ekleyin 
		
 ayrı bir yerde onu tereyağı sıvı yağ karışımını pembeleşene kadar kavurun
	 ayrı bir yerde onu tereyağı sıvı yağ karışımını pembeleşene kadar kavurun 
		
 ve çorbaya ilave edin son olarak tereyağında nane pul biber ve karabiber istediğiniz baharatları kavurup çorbanıza ekleyin
	 ve çorbaya ilave edin son olarak tereyağında nane pul biber ve karabiber istediğiniz baharatları kavurup çorbanıza ekleyin
		
 
	 
		
 
	
pişirilen çorbayı pürüzsüz kıvamda olması için Çırpıcı lan geçirin
		
 
	
püf noktası
Un ilave etmek çorbanın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur
Afiyetler olsun..
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	 
		
 
	
	
		
			
		
		
	
				
			yine yeniden Sizinle bir çorba tarifini deyiz
mercimek çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
1 adet kuru soğan
1adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
8 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz baharatlar
Karabiber pul biber nane
Yapılışı
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın doğradığınız
pişirilen çorbayı pürüzsüz kıvamda olması için Çırpıcı lan geçirin
püf noktası
Un ilave etmek çorbanın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur
Afiyetler olsun..
			
				Son düzenleyen: Moderatör: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							 
	 
 
		 
 
		
 
 
		

 
 
		 Zaten çok aksilikler yaşamışsın bir de bunun için üzülme, inşallah yöneticiler yeni fotoğrafı görüp kabul ederler yarışmaya
 Zaten çok aksilikler yaşamışsın bir de bunun için üzülme, inşallah yöneticiler yeni fotoğrafı görüp kabul ederler yarışmaya 
 
 
		 
 
		