Yarışma Sultan Kebabı- Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Makyajkolik13

❤❤❤ SÜSLÜ ŞEF ❤❤❤
Pro Üye
25 Ağustos 2016
4.671
13.758
Merhaba canlarım :KK200:

Davet sofralarına yakışacak muhteşem bir et yemeğiyle geldim, umarım beğenirsiniz Hoppa

Tarifimize geçelim :kk77:

______MALZEMELER______

  • 500 gr kuzu yada dana kuşbaşı
  • 2 adet yufka(her yufka 4'e bölünecek)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 soğan
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 250 gr mantar
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber, tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Beşamel sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 kaşık un
  • 1 kaşık dolusu tereyağı
  • Tuz, karabiber
IMG-20180912-WA0006.jpg


Öncelikle kebabımızın içini hazırlamakla başlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağıyla birlikte bir güzel kavuruyoruz. İyice kavrulunca içine kuşbaşı etimizi ekliyoruz.
Suyunu salıp iyice yumuşayana kadar birlikte 30-35 dakika pişiriyoruz.
IMG-20180912-WA0007.jpg

Sonra küp küp doğradığımız sebzelerimizi etin içine ekliyoruz. Güzelce harmanlayarak pişiriyoruz. Sebzeler de yumuşayınca, baharatlar ve salçamızı ekliyoruz. İçimiz hazıııır :KK66:
IMG-20180912-WA0013.jpg

Şimdi beşamel sosumuzu hazırlayalım :KK66:
Sos tenceresine tereyağımızı alalım, eriyince unumuzu ekleyip 2 dakika kavuralım. Kavurduğumuz una sütümüzü yavaşça karıştıraraktan ekleyelim, sürekli karıştıralım. Kıvamı muhallebi gibi olduğunda ocaktan alalım.
IMG-20180912-WA0014.jpg


Şimdi yufkamızı çukur bir kaseye alalım, içine hazırladığımız etimizden kaseyi dolduracak kadar koyalım. Yufkanın kenarlarını da içe katlayalım. Yaptığımız bohçayı fırın tepsisine ters çevirelim :KK66:
Beşamel sostan 2'şer kaşık üzerlerine koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
IMG-20180912-WA0010.jpg

Fırına gitmeye hazırlar :kk77::KK200:

Sunum gelsin, damaklar şenlensin :KK9::KK73:
IMG-20180912-WA0012.jpg

IMG-20180912-WA0011.jpg

IMG-20180912-WA0018.jpg

IMG-20180912-WA0019.jpg
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.386
260.187
Ellerine emeğine sağlık canım:kk77:Çok lezzetli görünüyor.:KK45:Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
 

gurtmingotam

🥇
Pro Üye
28 Mayıs 2015
7.169
26.722
Merhaba canlarım :KK200:

Davet sofralarına yakışacak muhteşem bir et yemeğiyle geldim, umarım beğenirsiniz Hoppa

Tarifimize geçelim :kk77:

______MALZEMELER______

  • 500 gr kuzu yada dana kuşbaşı
  • 2 adet yufka(her yufka 4'e bölünecek)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 soğan
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 250 gr mantar
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber, tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Beşamel sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 kaşık un
  • 1 kaşık dolusu tereyağı
  • Tuz, karabiber
Eki Görüntüle 2188494

Öncelikle kebabımızın içini hazırlamakla başlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağıyla birlikte bir güzel kavuruyoruz. İyice kavrulunca içine kuşbaşı etimizi ekliyoruz.
Suyunu salıp iyice yumuşayana kadar birlikte 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 2188499
Sonra küp küp doğradığımız sebzelerimizi etin içine ekliyoruz. Güzelce harmanlayarak pişiriyoruz. Sebzeler de yumuşayınca, baharatlar ve salçamızı ekliyoruz. İçimiz hazıııır :KK66:
Eki Görüntüle 2188502
Şimdi beşamel sosumuzu hazırlayalım :KK66:
Sos tenceresine tereyağımızı alalım, eriyince unumuzu ekleyip 2 dakika kavuralım. Kavurduğumuz una sütümüzü yavaşça karıştıraraktan ekleyelim, sürekli karıştıralım. Kıvamı muhallebi gibi olduğunda ocaktan alalım.
Eki Görüntüle 2188508

Şimdi yufkamızı çukur bir kaseye alalım, içine hazırladığımız etimizden kaseyi dolduracak kadar koyalım. Yufkanın kenarlarını da içe katlayalım. Yaptığımız bohçayı fırın tepsisine ters çevirelim :KK66:
Beşamel sostan 2'şer kaşık üzerlerine koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
Eki Görüntüle 2188510
Fırına gitmeye hazırlar :kk77::KK200:

Sunum gelsin, damaklar şenlensin :KK9::KK73:
Eki Görüntüle 2188511
Eki Görüntüle 2188512
Eki Görüntüle 2188513
Eki Görüntüle 2188514
Ellerine sağlık canım Harika görünüyor :KK36:
 

RosSsS

YalnızLık Paylasşılmaz.. HerkesLe kaynaşıLmaz..
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
11.746
57.379
:oha:

Gozlerme inanamadm:deli: bir daha baktm bir daha bir daha :KK70:

Ellerine sağlık canm çok güzel olmuş
Resmen masterchef herkes bueda :olamaz:
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 01-05-2020

Hamileliğimin 8. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 224 gün kaldı.

Bugün bebeğinizin kol gelişimi kritik dönemi sona erdi. Bebeğinizin kolları artık doğru yerinde ve doğru oratısal boyutunda. Hala perde şeklinde olsada bebeğinizin el ve ayak parmakları belirginleşmeye başladı. İkinci adet dönemini geçirmiş olmanız gerekiyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2 gr.

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

yasminsay

Guru
Pro Üye
22 Temmuz 2017
11.880
41.767
Ben etleri göremedim hemşehrim :63:











Evin açık adresini versene, yemeğe geleceğim :cry::KK42:
 
Yukarı Alt