• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Benim vajinismısum hiç olmadı ama şöyle bir durım var. Eğer ilişkiyi istemiyorsam, pek istekli değilsem, ya da istediğim gibi ilerlemediyse, kalbim kırıksa kavga etmişsek vs böyle durumlarda acıma oluyor giriş çıkışta. Daralıyor resmen vajina girişe izin vermiyor. Mucizevi … O yüzden ben bunun tamamen rahat olmakla hazır olmakla kendinle barışık olmakla alakası olduğunu düşünüyorum. Kalbin moralin iyi olması gerekiyor. Bağların güçlü olması gerekiyor ve en önemlisi kendinizi güvende hissetmeniz gerekiyor. Egzersizlere vibratörlere vs inanmıyorum şahsen.. @Amine000 sseashell sseashell
Vajinismus yasamamışsınız bu yüzden bu sayfadaki insanları anlamanız mümkün değil. Bu yaşadığımız moral bozukluğu ya da kendimizle barışık olmadığımız için değil. Ayrıca bu tıpta yeri olan bir hastalık ve tek tedavisi o inanmıyorum dediğiniz aparat ve egzersizler. Yorumunuz yersiz olmuş. Bizimde her an moralimiz bozuk değildi ama yapamadık çünkü korkularımız vardı..

Vajinismus yasamamışsınız bu yüzden bu sayfadaki insanları anlamanız mümkün değil. Bu yaşadığımız moral bozukluğu ya da kendimizle barışık olmadığımız için değil. Ayrıca bu tıpta yeri olan bir hastalık ve tek tedavisi o inanmıyorum dediğiniz aparat ve egzersizler. Yorumunuz yersiz olmuş. Bizimde her an moralimiz bozuk değildi ama yapamadık çünkü korkularımız vardı..
Çok doğru bi yorum. Çok istekli olmama rağmen olmuyordu mesela. Özellikle regl sonrası isteğim daha çok artıyordu. Kendim söylüyordum eşime hadi deneyelim diye. Kocamı uykusundan uyandırdığım bile oluyordu akşamı bekleyemiyordum. Bu kadar isteğe olur artık diye düşünüyordum ama olmuyordu. Ne kadar istekli olursam olayım kasıldığım için giremiyordu

Beni yanlış anladınız. Ben mesajımda bir çok şeyden bahsettim. Bahsettiklerimden sadece birisi kendinle barışık olmaktı. Korkmamaktan iletişimin güçlü olmasından ve güvende hissetmekten söz ettim.. siz de korkularımız vardı yazmışsınız. Yani aslında aynı şeyi söylemişiz..

ben mesajımı motive etmesini isteyerek yazmıştım aslında, niyetim bilmediğim bişeye biliyormuş gibi akıl vermek değildi. Elbette tam olarak anlayamam sadece benzer durumu kaygılı olduğumda yaşadıgımı belirttim. Iendimce öneriler sundum. Genelde Kaygı odaklı olduğunu söyledim. Kaygıların aparatlarla geçeceğini düşünmüyorum bu benim düşüncem. Tekrar söylüyorum Karşılıklı açık iletişim (yönlendirme,isteklerinde net olma, istnemedik durumlara karşı net olma, beklentilerin karşılanması vs.) bunların aparatlardan çok daha güçlü ve işlevli olduğuna inanıyorum. Sevgiler.

Çok doğru bi yorum. Çok istekli olmama rağmen olmuyordu mesela. Özellikle regl sonrası isteğim daha çok artıyordu. Kendim söylüyordum eşime hadi deneyelim diye. Kocamı uykusundan uyandırdığım bile oluyordu akşamı bekleyemiyordum. Bu kadar isteğe olur artık diye düşünüyordum ama olmuyordu. Ne kadar istekli olursam olayım kasıldığım için giremiyordu
Sen çok ilerlemissin az da olsa yapabiliyorsun şuan gün içinde kegel egzersizleri ile ordaki kası kontrol etmeyi ogrenirsen senin için daha kolay olacaktır.Kastığın noktada çıkış yapmadan derin nefes alıp burundan vererek kendini gevşemeye çalış sonra devam et böyle böyle olacaktır.

Back
X