Anne sütü alan bebeklerde kabızlık nasıl giderilir sorusu annelerin sıklıkla üzerinde kafa yorduğu noktalardan bir tanesidir. Bebeklerin beslenme düzenlerinin olumlu yönde ilerleyebilmesi için muhakkak çocuğun damak zevkine göre besinler yedirilmelidir. Çocuklara sevmedikleri ürünlerin tüketilmesi onları olumsuz yönde etkileyecektir. Hem bu besinlerden tamamen soğuyacak hem de baskı ile yedirildiği için psikolojik olarak da hasar alacaklardır.



Bebeklerde beslenme sürecinin bu örnekten de anlaşıldığı üzere hem bedensel hem de psikolojik boyutu bulunmaktadır. Bebeklerde kabızlık beslenme sisteminin bozuk olduğunun işaretlerinin başında gelmektedir.

Kabızlığın Sebepleri: Bebeğinizin sağlığı size bu çocuğun beslenmesi ile alakalı olarak bir şeylerin doğru gitmediğini yansıtmaktadır. Anne sütü içen çocuklarda meydana gelen kabızlığın hareket eksikliğinden ya da annelerin tüketmiş oldukları besinlerden olması mümkündür. Hatta stres bile bu soruna sebebiyet verebilmektedir.


Kabızlığa Masaj İle Çözüm Bulun
Bebeklerde kabızlık ve gaz sorununun en aza indirilmesi için masaj uygulamaları oldukça etkin sonuç vermektedir. Özellikle karın bölgesinde yapılan yuvarlak hareketlerin direkt olarak bağırsakları çalıştırmaya yönelik olacağının da altı çizilmelidir. Siz de kabızlık konusunda sıkıntı yaşayan bir bebeğe sahipseniz bu masaj tekniğini bir deneyerek çözüm yolu bulabilirsiniz.



Vitamin Eksikliği ve Kabızlık
Bebeklerde d vitamini eksikliği direkt olarak kabızlık sorununa sebebiyet vermektedir. Kabızlığın en aza indirilmesi için uzman kontrolünde olmak kaidesi ile ek besinler almakta herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Bebeklerde demir ilacı kullanımı sonrasında bir yan etki olarak kabızlığın ya da diyarenin meydana gelebileceğini de bilmelisiniz. Anne babaların çocuk beslenmesi konusunda çok boyutlu düşünmeleri gerekmektedir.

Bebeklerde Cilt Sorunları ve Vitamin Eksikliği Tıklayın !

Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları Tıklayın !

Bebeklerde Meydana Gelebilecek Rahatsızlıklar için Tıklayın !

Bebeklerin Sağlığını Tehdit Eden Unsurlar Nelerdir? Tıklayın !

Bebeklerde Doğal Çayların Kullanılması Sağlıklı Mıdır? Tıklayın !

Bebeklerde Gaz Sorununa Doğal Çözümler için Tıklayın !