Gül suyu kadınların en sevdiği doğal güzellik ürünlerinden biridir. Cilde gül suyu kullanmak için 5 neden ile cilt yapısını bozmadan bitkisel bakım sağlayan gül suyunun özelliklerini sıraladık. Peki nasıl gülsuyu tercih edilmelidir?

Gül Suyu Nedir?

Gül yapraklarının farklı teknikler ile saf olarak içerisindeki suyun temiz bir şekilde çıkarılmasıdır. Antioksidan özellikler bakımından zengindir. Cilt sağlığının korunması ve cildin kendisini yenilemesini sağlayan A, B, C, E ve D vitaminlerini barındırır. Antiseptik özellikleri ile cilt yüzeyindeki sorunların giderilmesine yardımcı olur. Cilt bakımlarında kullanacağınız gül suyunun %100 organik olması gerekir. Katkı maddesi içeren ürünler ciltte alerjiye neden olabilir.

gul_suyu_faydalari_akne_sivilce.jpg

Gül Suyunun Faydaları

Ferahlatır

Gül suyu gergin cildin rahatlamasını sağlar. Cilt yüzeyindeki fazla yağı yok etmesi ile cildin ihtiyacı olan ferahlamayı sağlar. Makyajsız cildinizde kullandığınızda hafifletici etkisini görebilirsiniz.

Sivilce ve Akne Sorununa İyi Gelir

İçerdiği antiseptik ve anti bakteriyel özellikler ile sivilcelerle mücadele eder. Düzenli kullanıldığında cilt yüzeyinin temizlenmesini ve sebum üretiminin dengelenmesini sağlar.

Nemlendirir

Uzun süreli gül suyu kullana kişilere gül suyunun faydaları sorulduğundan alınan ilk cevap güzel bir nemlendirici olduğudur. Saf olması ile cilt yüzeyinde kimyasal madde birikimine neden olmaz. Pürüzsüzleştirme etkisi vardır.

Tonik Olarak Kullanılır


Gözenek ve siyah nokta sorunu yaşayan kişilerin günde bir ya da iki defa gül suyu ile cildini sildiğinde gözeneklerin sıkılaştığı görülmüştür. Pamuğun üzerine gül suyunu damlatın ve cildinizi her akşam temizleyin. Gül suyunu sürdükten sonra cildinizi yıkamayın.

Cilt Hastalıklarına İyi Gelir

Cilt yüzeyinde oluşan egzama, akne gibi rahatsızlıklar için iyi bir tedavi edicidir. Antibakteriel özelliğe sahip olması ile cildin rahatlamasını ve şikayetlerin azalmasını sağlar. Tedavi edici olarak kullandığınız gül suyunun tamamen saf olması gerekir Koruyucu madde içeren gül suyu cilde zarar verebilir.
  • Beğen
Reactions: YUSRA1607