Afrika ve Hindistan'da oldukça popüler olan hint yağı içerisinde yüksek E vitamini, sağlıklı yağlar ve mineraller barındırır. Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin günlük bakımda yer vermesi gerekiyor. Kullanımında en önemli nokta ise gerçek hint yağı olup olmadığından emin olmalısınız.

Yüz Bakımı
Cildinizdeki akne, güneş yanığı gibi sorunlara karşı mükemmel bir tedavi sağlar. Gözeneklerin sıkılaşmasında etkilidir. Gözenek sıkılaştırıcı kozmetik ürünlerden kullanılır. Dudak bakımız için akşam yatmadan önce bir ya da iki damla uygulayabilirsiniz. Cildinize hint yağı ile masaj yaptıktan sonra ılık su ile yıkayın. Doğal bir ürün olduğu için düzenli kullanılması gerekir.

Temizleme
Ölü derilerin ciltten uzaklaşmasını sağlar. Gözenekler rahatlayacağı için siyah nokta oluşumunu engellemiş olursunuz. Cildinizin hava almasını sağlamak için 2 günde bir defa uygulayabilirsiniz.

Nemlendirme
Birkaç damla zeytinyağı ve hint yağını karıştırın cildinize uygulayın. Birkaç dakika cildinize masaj yapın. Ilık bir havlu ile cildinizde hafifçe kese yapın. Böylece derinlemesine bir nemlendirme sağlanmış olur. Ilık su ile durulayın.

Kırışıkların önler ve cilde doğal bir aydınlatma katacaktır. Yağlı cilde sahip olanlar bunu haftada 2 defa yapabilir. Kuru cilde sahip olanlar ise haftada 3 yada 4 defa uygulayabilir.