Cildinize devamlı doğal ya da kozmetik içerikli bakımlar uyguladığınız halde istediğiniz görünüme kavuşamıyor musunuz? Cilt bakımı hakkında bilmeniz gereken gerçekler ile neden istediğiniz gibi bir cilde sahip olmanın zor olduğunu açıklıyoruz.

Her cilt birbirinden farklıdır ve özel bakımlar uygulanması gerekir. Cilt tipiniz ve yaşınıza uygun olan bakım ürünleri ve maskeleri kullanmak önemlidir ancak yeterli olmayacaktır. Cildin nem oranı, varsa cilt hastalıkları, akne ya da sivilce izleri ciltlerin bakımlara verdiği tepkilerde değişikliğe neden olabilir. Bir başkasından işe yarayan ve olumlu sonuçlar veren maskeler sizde aynı etkiyi göstermeyebilir. İşte bunun nedenlerini hazırladık.

cilt_bakimi_nasil_yapilir.jpg


Cilt Bakımından Önce Bilinmesi Gerekenler

Cilt tipinizi öğrenmek yeterli olmaz. Çene, alın ve yanak bölgelerinizin de ayrı olarak kuru ya da yağlı olduğunun analiz edilmesi gerekir.

Karma cilde sahipseniz tüm yüzünüze aynı maskeyi uygulamak yanlıştır. Maskenin içeriğindeki maddelere göre bölgesel uygulamanız gerekir.

Cilde uygun ürün kullanmak önemlidir ancak o ürünün içindeki her madde size uygun olmayabilir. Tester denemesi yapmadan ürünleri satın almayın.

Cilt bakımları cildinizin toparlamasına ve aydınlanmasına yardımcı olabilir fakat yeterli değildir. Günde en az 7 saat uyumak cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Su doğal bir detokstur. Vücuttaki toksinlerin atılmasının en basit yöntemi olan suyu yeterli miktarda içtiğinizden emin olun.

Doğal maskeleri cildinizde alerjik bir reaksiyon göstermemesi için küçük bir alanda denedikten sonra uygulamaya dikkat edin.