Cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olan doğal ürünler ile hazırladığınız maskelerin yanı sıra bitkisel çaylardan yardım alabilirsiniz. Cilt sorunlarını gideren bitki çayları ile canlı, parlak ve sivilce sorunu olmayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt sorunlarını gideren bitki çayları


Her zaman güzel görünmek için uyguladığınız bakımlar gibi önemli olan diğer ayrıntı ise beslenme alışkanlıklarıdır. Lif içeren, katkısız ürünler ve yağsız beslenme ile cildinizin doğal canlılığını koruyabilirsiniz. Doğal ve koruyucu madde içeremeyen bitki çayları da cildin ihtiyacı olan sıvı ve vitamin desteği almanıza yardımcı olabilir. Antioksidan özelliği bulunan bu çayları düzenli tükettiğinizde cildinizdeki değişimlere inanamayacaksınız.

bitki_cayi_cilt_faydalari.png


Adaçayı

Cildi rahatlatır ve kırışıklıklar ile mücadele eder. Antiseptik özellikleri ile akneli görünümü azaltır.

Isırgan Otu Çayı


Selülit sorunlarının giderilmesini sağlar. Ciltteki yaralar ile savaşır. Canlılık kazandırır ve kepek oluşumunu azaltır.

Nane Çayı

Toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Cildin temiz ve parlak görünmesini sağlar.

Kuşburnu Çayı


C vitamini içeriği yüksek olan kuşburnu çayı kırışıklık oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Egzama problemleri ile savaşır.

melisa_cayi_cilde_faydalari.jpg


Melisa Çayı

Cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olma etkisi vardır. Kuru cilde sahip olan kadınlar günde iki fincan tüketebilirler.

Sarı Kantoron Çayı


Solgun cildin canlandırılmasını sağlar. Uykusuzluktan kaynaklanan ciltteki renk eşitsizliğine iyi gelir.

Biberiye Çayı

Kan akışının düzenlemesini sağlar. Cildin parlak görünmesine yardımcı olur. Fazla yağ üretimini dengeler. Yağlı görüntüyü azaltır.

Papatya Çayı

Yağlı cilde iyi gelen papatya çayı sivilce ve aknelerin kurutulmasına yardımcı olur. Sakinleştirici etkileri vardır. Sivilceye neden olan stres hormonunun dengelenmesini sağlar.

Rezene Çayı

Cilt sorunlarına neden olan stresin azaltılmasını sağlar. Aşırı terleme sorununu engeller. Göz altı morluklarının oluşumunu azaltır.

Poşet çaylar faydalı mıdır? Sallama poşet çay tüketmenin zararlı etkileri için Tıklayın !
Bitki çayları hakkında bilmeniz gerekenler için Tıklayın !
Hamilelik döneminde tüketilebilecek bitki çayları için Tıklayın !