Doğum sürecinizin başlamasını hızlandırmak için doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Doğumu başlatmak için yapabileceğini doğal yöntemler nelerdir? Bu yöntemleri uygulamadan önce bilmeniz gerekenler var.

Doğum zamanınız geldiğinde rahatlamak ve doğum sürecinizin daha kolay geçmesini sağlamak için doğal yöntemlerden faydalanmanız gerekir. Kas sisteminin gevşemesini sağlayan ve hormonları harekete geçiren o yöntemleri sıraladık.



Doğal Yöntemler İle Doğumu Başlatmak İçin

Besin Desteği

Ananas kasların rahatlamasını sağlar. Böylece üreme sistemindeki kasları harekete geçirir. Bunun yanı sıra ahu dudu çayı doğum kasılmalarının başlamasına yardımcı olabilir. Bu iki yöntemi de normal doğum zamanın dışında uygulanması büyük risk içerir. Baharatlı gıdalar rahimde kasılmalara neden olarak doğum sürecinin hızlanmasına yardımcı olabilir.

Duş Alın

Banyo yapmak kasların gevşemesini sağlar. Çok sıcak olmayan ve cildinizi yakmayacak su ile duş alabilirsiniz. Duşta kaslarınıza masaj yapabilirsiniz.

Yürüyüş Yapın

Kasların hareket halinde olması için hamileliğin başlangıcından itibaren düzenli yürüyüş yapılması gerekir. Gebeliğin son döneminde devam edilen yürüyüşler tüm kasları harekete geçirir ve kolay bir doğuma yardımcı olur.

Göğüs Ucu Masajı

Oksitosin hormonu doğumunuzun daha kolay ve hızlı bir şekilde geçekleşmesine yardımcı olabilir. Bunu arttırmanın en iyi yollarından biri ise göğüs ucu masajıdır.

Yoga Yapın

Vücudunuzun esnek olabilmesi için hamilelik döneminde yoga yaptıysanız doğum sürecinde de bunu hızlandırabilirsiniz. Yoganın yanı sıra plates topu ile rahatlama egzersizleri yapabilirsiniz.