Kadınlar yapıları dolayısıyla ciddi ilişkiye çoğu zaman erkeklerden daha yatkın olurlar. Toplumsal roller gereği kendilerini yanında güvende hissedeceği ve sevdiği biriyle birlikte olmak isterler. Hayatınızdaki kişi, sizin ciddi ilişki istediğinize olumlu yanıt vermediğinde yada ilişki anlayışlarınız farklı olduğunda üzülür ve onu suçlayabilirsiniz. Bu durumun en bilinen nedenlerini sıraladık.

erkekler_ciddi_iliski.png

Erkekler Neden Ciddi İlişki İstemez


Aşık Olmaması
Erkekleri ilişkiye iten en önemli nedenlerden biri aşktır. Sizi seviyor yada beğeniyor olması aşık olduğu anlamına gelmez. Size derinden aşık olduğunu hissetmiyorsa ilişkiden kaçabilir.

Eski İlişkileri
Sizin henüz onun hayatında olmadığınız zaman diliminde ne yaşadığını bilemezsiniz. Daha önce büyük hayal kırılığı yaşadığı bir ilişkisi olduysa güven sorunları yaşadıysa ilişki istemeyebilir. Karşınızda böyle biri varsa onun güven sorunlarına yardımcı olabilirsiniz ancak tedavisi siz olamazsınız kendisinin istemesi gerekir.

Sorumluluk Almak İstememesi
Ciddi ilişki yaşamak istediğiniz erkek eğer sorumluluktan kaçan bir yapıya sahip ise yapabileceğiniz çok alternatif yok demektir. Bu durum onun kendisi ile alakalıdır. Kadın yada erkek fark etmeden sorumluluk almak istemeyen birine baskıcı yaklaşamazsınız. Böyle bir ilişki olsa bile mutsuz olarak devam edecektir.

Evlenmek İstemiyor Olması
Kadın evlenmek istiyor ve bunu her zaman sözleri tavırları ile belli ediyorsa bu erkekler için korkutucu olabilir. Evlilik düşünmeyen yada henüz kendisini hazır hissetmeyen erkek bu tavırlar karşısında uzaklaşabilir.

Mantıklı Gelmemesi
Erkekler ilişki başlangıcında kadınlardan daha fazla mantığa önem verebilir. Eğer sizden hoşlandıysa ama uzak duruyorsa nedeni ilişkinizin yürümeyeceğini ve sonrasında mutsuz olacağını düşünmesi olabilir.
  • Beğen
Reactions: kontesella