Uzun zamandır kullandığınız halınızı yeni bir hale getirebilirsiniz. Halınızın yüzeyindeki lekeler, sigara yanıkları, solmuş renginden kurtulmak için önerilerimiz var. Halınızı ilk aldığınız haline getirebilirsiniz.

Eşit miktarda alkol ve sirkeyi bir kabın içinde karıştırın. İp bırakmayacak bir bez ile derinlemesine ve aynı yöne doğru silin. Yüzeydeki lekelerden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Halının üzerinde oluşan sigara yanıkları için ise bir zımpara kağıdını dairesel hareketler ile halının üzerinde gezdirin. Aşınma oluşturmaması için aynı bölgeyi uzun süre ovmayın.

Mobilyaların alt kısımları baskı oluşturur ve iz bırakabilir. Bu alanların üzerine biraz buz bırakın. Eriyince elektrik süpürgesi ile temizleyin.

Halıların renginin solmaması için sirkeli su ile sık sık temizleyin. Çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliğe sahip temizleyiciler kullanmayın.

Doğal yöntemler ile halı temizleyebilmek için 2 su bardağı sirke, 3 çorba kaşığı karbonat ve 1 litre sudan oluşan karışım ile halıyı temizleyebilirsiniz. Sirke ile gerekli olan hijyeni sağlamış olursunuz.