Akne olarak da adlandırılan sivilce problemi kadınların hamilelik döneminin her evresinde oldukça sık görülmekle birlikte hafif, orta ve çok şiddetli olarak adlandırılan dereceleri vardır. Hamile bir bayanın sivilcelerle çok sık karşılaşması bebeğin kız olacağı hakkında bir inanışa neden olurken, gebelikte sivilce sorunu yaşayanlar için vücutta görülen hormonal değişikliklere her bünyenin verdiği tepkinin farklı olması sivilce sürecini de hızlandıracaktır. Genel anlamda sivilce problemleri gebeliğin ilk aylarında ortaya çıkarken, ilerleyen dönemler de vücudun hamileliğe alışmasıyla birlikte oldukça azalabilmektedir. Hamilelikteki değişen hormonal değerler ve bu yönde oldukça yüksek miktarda olan dalgalanmalar neticesinde ciltteki yağ bezlerinden sebum adı verilen yağlı madde salgılanması oldukça artmakta, bu yağ maddesinin de ciltteki ölü hücreleri tıkadıkları görülmektedir. Orta çıkan sonuç bakterilerin en sevdiği ortamı hazırlarken, bakterilerin oldukça hızlı çoğalması sivilce adı verilen cilt enfeksiyonlarını ortaya çıkarır.

hamilelikte_Gebelikte_Sivilce-600x400.jpg


Hamilelikte Sivilcelerden Kurutulmak İçin Ne Yapılmalı?

Hamilelikte sivilce ne zaman başlar? sorusuna verilecek en doğru cevap hamileliğin 5.haftasından itibaren sivilce oluşumunun başlayacağı olarak verilse de, hamilelik sivilcelerine sahip olan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar adet dönemlerinde sivilce problemi yaşayan kadınların tamamında hafif ve orta şiddetli sivilce oluşumlarının hamilelik dönemlerinde de yaşandığını göstermektedir. Bu yönde alınacak ilk tedbir tabi ki bir hekim tarafından bu yönde verilecek ilaçların kullanılması olurken, hamilelik döneminin özelliğinden dolayı kesinlikle reçetesiz ilaç kullanılmamalıdır. Bu yönde;

  • Sivilce bölgelerine sıcak kompres uygulamak başta hamilelikte çenede sivilce problemi olmak üzere tüm sivilce problemlerinde etkisi kanıtlanmış bir yöntemdir.
  • Zerdeçal tozu ve suyla hazırlanan macunun sivilceli bölgeye sürülmesi bu yönde önemli kazanımlar sağlanmasına neden olacaktır.
  • Beyaz diş macunu, aloe vera ve hindistan cevizi yağı sivilceyle mücadelede önemli katkı sağlamaktadır.
  • Limonun sivilceye bölgeye uygulanması ya da bal ve tarçınla yapılacak macunun sivilceli bölgeye sürülmesi sivilce tedavisinde önerilen diğer yöntemlerdir.
  • Hamilelik süresince sağlıklı ve dengeli beslenme, sebze ve meyve ağırlıklı öğünler, balık, süt, yumurta ve havuç akne düşmanları olarak bilinmektedir.
Hamilelikte Sivilce Nasıl Geçer? Tıklayın !

Hamilelikte Yüzde Leke İçin Doğal Çareler Tıklayın !