Kadınların en büyük tutkusu olan genç kalmak için gençlik aşısı nedir? Nasıl yapılır? Kimler kullanmalıdır? Son dönemde oldukça ilgi gören bir yöntem olan gençlik aşısı hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık.

Güzel bir cilde sahip olabilmek için erken yaşlardan itibaren düzenli cilt bakımlarının uygulanması gerekir. Yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkışında en önemli neden genetik özelliklerdir. Bunun dışında sigara ve alkol tüketimi, az uyumak ve stres yaşlılık üzerinde etkili olan çevresel özelliklerdir.

genc_kalma_asisi.jpg

Güzellik ve genç kalmak için yapılan ve cildi yenileyen maske ve bakımların dışında uygulayabileceğiniz gençlik aşısı nedir? Nasıl uygulanır?

Gençlik Aşısı Nedir?

Ciltte zaman içinde oluşan yaşlanma, sarkma ve elastikiyetini kaybetmesine karşı oluşan belirtilerin azaltılmasını sağlar. Hyalüronik asit desteği cildin kendini yenileme sürecini hızlandırır. Kolajen üretiminin arttırılması ile cildin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlar. Antiaging özelliği ile cilt hücrelerinin gençleşmesine yardımcı olur.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanıyor?


Cildin genel yapısına uygulayarak lokal anestezi uygulanıyor. Bu işlemden sonra çok ince uçlu iğneler ile cilt yüzeyine gençlik aşı yapılıyor. Yüz, boyun, el, dekolte bölgesi gibi alanlarda bu yöntem sorunsuz bir şekilde uygulanabiliyor. Gençlik aşısı yapıldıktan sonra hemen istediğiniz etkiyi görmeye başlayabilirsiniz. Sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi ile gençlik aşısının kullanım süresini uzatabilirsiniz.

Kimler Kullanabilir?


Cildin yenilenme hızı yavaşlamış olan kişilerde kullanılan bir yöntemdir. Orta yaş ve üzeri kişilerin kullanımı için uygundur. Doktor kontrolünde cildin durumuna bağlı olarak daha erken yaşlarda da kullanılabilir.