Günümüzde hamilelik dönemindeki insanlar arasında gebelik kurslarının gerekli olup olmadığı konuşuluyor. Bu kurslar giden anne ve baba adaylarının sayısı her geçen gün artıyor. Uzmanlar bu konu hakkında ne düşünüyor.

Gebelik kursları gebelik süreci, anne adayının ve bebeğin değişim süreçleri, eşler arasındaki iletişim, doğum süreci, doğum sonrası bebeğin bakımını kapsayan ve bu konuda eğitimli kişiler tarafından verilir. Genellik 5 çiftten fazla alınmaz. Uygulamalı eğitimler temel alınır. Kursa başlayan gebelerin en az 12 haftalık hamile olması istenir.

Bu kursların en büyük avantajlarından biri ise baba adayının annenin yaşadığı sürece içinden dahil olmasıdır. Annenin yaşadığı fiziksel ve psikolojik değişime şahit olur. Özellikle ilk çocukları bekleyen ve bebek bakımı konusunda tecrübesiz olan çiftler için uygun olabilir. Alınan eğitimle doğru bebek bakımı öğrenilmiş olur. Bebeğin doğru tutulması ile başlayan ve bebek bezinin değiştirilmesi gibi önemli ayrıntıları içerir.

Hamilelik kursları elbette ki gidilmesi şart olan durumlar değildir. İkinci çocuk bekleyen çiftlerin bu kursa gitmesine gerek olmayacaktır.