Güzelliğinizi korumak ve canlı tutmak için bilmeniz gereken gizli yöntemler olabilir. Her kadının bilmesi gereken güzellik iksirleri bu makalenin içinde yer alıyor.

Cilt bakımlarınızı eksiksiz yapabilmek içn bilmeniz gerek küçük püf noktaları olabilir. Bu uygulamalara başladıktan sonra kolay güzelliğin sırlarını öğrenebilirsiniz. Güzelliğinizi her zaman canlı tutabilmek ve makyaj yapmadığınız günlerde de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayak öneriler.



Gizli Güzellik Sırları

Cildinize nem vermeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Nemlendirici kremler ve bol su içmek size bu konuda yardımcı olabilir.

Vitaminler kolajen üretiminin desteklenmesi ve yeni hücre oluşumunu destekler. Vitamin maskelerini 2 haftada bir defa kullanabilirsiniz. Doğal vitamin içeren besinleri düzenli tüketmeye çalışın.

Gözenekleri sıkılaştırmak için gül suyu ve maden suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz.

Yağlanmaya meyilli cildiniz için kil maskesi yapabilirsiniz ancak sizin cilt tipinize uygun kil çeşidini bulmalısınız.

Kuru cildinizi sakinleştirmek ve soyulmaları engellemek için az miktarda susam yağı ve tatlı badem yağını karıştırabilirsiniz.

Göz çevresi için özel bakım kremleri kullanmak kırışık oluşumunu engellemenize yardımcı olabilir. Doğal yöntem olarak siyah üzüm çekirdeği yağını kullanabilirsiniz.

Cilt lekelerini yok edebilmek için açıcı maskelerin kullanılması gerekir. Pirinç unu ve yoğurdu eşit miktarda karıştırıp kullanabilirsiniz.

Doğal asitler cilt yüzeyinin parlamasına yardımcı olur. Limon, domates gibi doğal asitleri maskelerin içine ekleyebilirsiniz. Doğrudan cilde uygulamayın.

Uyku güzelliğinizin korumasını sağlayan en önemli maddelerden biridir. Günde 7 saat uyumaya özen gösterin.

Toksinlerden kurtulmak için ayda birkaç gün doğal detokslar yapabilirsiniz. Toksinlerin cildin yaşlanmasına neden olduğunu unutmayın.

Günde 10 dakika ayırarak yüz yogası yapabilirsiniz. Yüz yogası ile yaşlanma etkilerini 10 yıl geciktirebilrisiniz.

Yağlanma ve sivilcelenme sorunu olan cilde maya maskesi kullanabilirsiniz. Sebum üretiminin dengelenmesini sağlar ve sivilce oluşumunu engeller.

Yaşlanma karşıtı maskelerinizin içine probiyotik içeren yoğurt ekleyebilirsiniz.

Soğuk su uygulamanın kan akışını hızlandırması ile cilde doğal pembelik kazandırdığını unutmayın. Sabah uyandığınızda cildinizi soğuk ile yıkalamalısınız.